Erdoğan, Cesedi Kıyıya Vuran Suriyeli Çocukla İlgili Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Cesedi Kıyıya Vuran Suriyeli Çocukla İlgili Konuştu

B20 Türkiye Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bodrum'da cesedi kıyıya vuran Suriyeli çocukla ilgili "Bu çocuğun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi?" dedi.

03.09.2015 14:18  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen B20 zirvesi Ankara'da başladı. Konferans süresince toplam 20 oturumla küresel ekonominin gündemindeki önemli konular tartışılacağı B20 Türkiye Konferansı, 60 ülkeden binin üzerinde iş adamı ve finans dünyası temsilcisinin katılımıyla gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış oturumuna konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında Türkiye'den Yunanistan'a gitmeye çalışırken iki botun alabora olması nedeniyle ölen ve cesetleri Bodrum kıyısına vuran çocuklara değinen Erdoğan, "Botta ölen 3 yaşındaki yavru bizim sahillerimize vuruyor. Bu çocuğun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? Akdeniz'de boğulan sadece mülteciler değildir. Akdeniz'de boğulan insanlığımızdır" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

"Terörle mücadele konuusnda batı başta olmak üzere tüöm dünyayı hasassas olmaya davet ediyorum. G20 platformu bilhassa tüm dünyayı netkileyen önemli bir rol oynuyor. Her ekonomik gelişmenin ilgili ülke ile birlikte birlikte hareket edilmesi öçok büyük önem taşıyor. Bir takım oyunu şeklinde sergilenmesi sorunlarn daha kolay aşılmasını sağlıyor. Biz 2008 krizini sınrılı bir kayıpkla atlatık.

G20 olarak aynı zamanda küresel barış ve istikrara da katkı yapmasını sağlamalıyız. Bundan dolayı G20 aldığı kararlar ve sergilediği duruşla etkisini gösteriyor. B20 bu yıl faliye ve üye sayısını artırarak başarılı bir performans ortaya koydu

B20 Türkiye'ye öncülük eden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyoruz. Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek G20 zirvesi öncesinde önem arz eden konuşların hayata geçirilmesi için çaba sarf edeceğimizi de hatırlatıyoruz. KOBİ'lerle ilgili gelişmelerin de çok yakında takip edileceğini de vurgulamak istiyoruz.

DÜNYAYI AĞLATAN KAREYE İLK YORUM

Akdeniz'de batan bir botta, mültecileri taşıyan bir botta ölen 3 yaşındaki bir yavru bizim sahillerimize vuruyor. Bizim sahillerimizdeki bu 3 yaşındaki yavrunun hesabını tüm insanlık vermeyecek mi? İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra tesis edilen küresel güvenlik sistemi işlemiyor. Bu sistemin en önemli unsuru olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daima üyesi olan 5 ülkenin çıkarları dışında hiçbir konuya, hiçbir soruna eğilmeyen bir yapı haline dönüşmüştür. Bunun için biz 'dünya beşten büyüktür' diyoruz. '196 tane, 200'e yakın ülkenin kaderi bu beş tane ülkenin içinden bir tanesinin iki dudağı arasına mahkum edilemez' diyoruz.

"ERDOĞAN SÖYLEDİĞİ İÇİN..."

Öyleyse bunları birilerinin söylemesi lazım. Erdoğan söylediği için dünya medyası tarafından her zaman 'kötü' olarak lanse ediliyor. Varın kötü lanse edin. Ben hakkı hayatım boyunca söylemeye devam edeceğim. Akdeniz'de boğulan sadece mülteciler değildir, insanlığımızdır insanlığımız.

"HER İNSAN YÜREĞİMİZDE DERİN YARA AÇIYOR"

Akdeniz'de bizi biz yapan değerler boğulmaktadır, Avrupa kapılarında kaderlerine terk edilen, hatta kasten gemileri, botları batırılarak ölüme gönderilen, sınırlarda insanlık dışı muamelelere tabi tutulan her mülteci bu gerçeğin acı birer temsilcisidir. Huzura ve refaha kavuşmak isterken, Akdeniz'de ve Ege'de boğularak ölen ve cesetleri kıyılarımıza vuran erkek, kadın, çocuk, yaşlı... Her insan bizim yüreğimizde derin bir yara açıyor. Ama bu insanları Akdeniz'de Ege'de ölüme terk edenlerden en küçük bir pişmanlık, vicdan azabı emaresi görmedik, duymadık."

Erdoğan, Cesedi Kıyıya Vuran Suriyeli Çocukla İlgili Konuştu

Son Dakika Güncel Erdoğan, Cesedi Kıyıya Vuran Suriyeli Çocukla İlgili Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (228)

  • ERBAA: ADAM GİBİ ADAN ...RTE....VARMİ LAN SOYUNUZDA...HAİN SOLCULAR... 141 168 Yanıtla
  • k.yıldırım: Suçluyu dünya biliyor sen rahat ol Sonunu kimse tahmin edemiyor kimbilir diğerlerinden ne farkla gebereceksib 59 110 Yanıtla
  • rojava: Esad gitsin diye sen degilmiydin surye ye muhimat silah ve isid denilen itleri gonderen bak esad gitmedi ve olmedi giden ve olen sadece oranin masum halki oldu butun sorumluluk erdoganin katil ve barbar saraylinin sucu ALLA SENIN BELANI VERSIN 37 124 Yanıtla
  • siirtli: O suriye liler botlarla gidiyor bilal e soyle 1 yada 2 tane gemi versin ölmezler insanlık dersi vermeyi bırak artık 58 83 Yanıtla
  • LAZ: konusana bak ,sebep olana bak ikiside ayni karede 41 69 Yanıtla
  • Norvecli_giz: Tayyip sen önce allaha nasıl hesap verecen onu düşün???????? bi sonra gel konuş 63 26 Yanıtla
  • ctrl: bütün ölümlerin baş sorumlusu sensin 34 43 Yanıtla
  • Trabzonlu: Ne kadar elestirsenizde halkin yarisindan cogu cumhurbaskani tayyip olsun dedi simdi yalansan laf kalabaligi yapmayinda yuruyun gidin kodunin chppkklilari 33 41 Yanıtla
  • uMut G: akppkk işbirliği durdurulmadıkça bu ülkeye huzur gelmez 38 35 Yanıtla
  • ,osman: sen önce şehitlerin ve yolsuzlukların hesabını ver, geriye kalan insanlık suriyenin hesabını verir. suriyedeki kanda senin de payın vardır 49 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.


Advertisement