Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İktidarda ByLock'çu vekiller var" ve Adil Öksüz ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "Şu anda Kılıçdaroğlu'nun bu yaptığı, (Konya milletvekili, Baykal, bunların denize dökme olayıyla ilgili) aleyhlerine dönmekte...

06.04.2017 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İktidarda ByLock'çu vekiller var" ve Adil Öksüz ile ilgili açıklamalarına ilişkin, "Şu anda Kılıçdaroğlu'nun bu yaptığı, (Konya milletvekili, Baykal, bunların denize dökme olayıyla ilgili) aleyhlerine dönmekte olan süreci maniple etme, orada bir psikolojik harple bunu kendi lehlerine döndürmek için yaptıkları bir operasyon." dedi.

Erdoğan, Ülke TV ve Kanal 7 ortak yayınında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidarda 120 ile 180 arası ByLock'çu vekil var" şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, bu konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin açıklamaları bulunduğunu, hatta Başbakan Binali Yıldırım'ın Kılıçdaroğlu'na "Bunu açıklayacaksın" şeklinde cevap verdiğini hatırlattı.

MİT'ten bugün yapılan açıklamada yer alan "ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır." ifadeleri okuyan Erdoğan, "Burada gizli kalması diye bir şey söz konusu değil." diye konuştu.

Açıklamadaki "Bu itibarla, FETÖ/PDY örgütü tarafından dile getirilen mesnetsiz iddiaların, ana muhalefet partisi tarafından da dillendirilmesi, FETÖ/PDY mücadelesine olumlu bir katkı sağlamadığı gibi milli güvenliğimize de zarar vermektedir." bölümü de okuyan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu kast ederek "Bu adam, ne dediğini bilmiyor." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Adil Öksüz konusunu da MİT'in açıklamada bulunduğunu ve bu şahsın MİT'le uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını bildirdiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Şu anda Kılıçdaroğlu'nun bu yaptığı, (Konya milletvekili, Baykal, bunların denize dökme olayıyla ilgili) aleyhlerine dönmekte olan süreci maniple etme, orada bir psikolojik harple bunu kendi lehlerine döndürmek için yaptıkları bir operasyon. Burada kaçamak hiçbir yanı yok. Bir defa bunun içinde bu olacak. Niye bu olacak? Şimdi hukukta bir kaide var, 'müddei, iddiasını ispatla mükelleftir'. İddia sahibi kim? Sensin. İddia sahibi sen olduğuna göre çık bunu açıkla. Bunu vereceğin yer neresi? Yargı. Verin bunu yargıya. Sorumluluk altında da kalmayın. Bırakın milletvekillerini, Sayın Yıldırım şunu da söyledi, 'Hangi il başkanlarımız böyleyse biz bildiklerimizi ihraç ettik, dedi. Siz de varsa verin bize onları da ihraç ederiz' dedi."

"Meydanların dili çok çok olumlu"

Erdoğan, bu hafta Rize ve Trabzon, arkasından Bursa, Balıkesir, mitinglerini gerçekleştirdiklerini, yarın da Hatay ve Adana'ya gideceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla yaptırdığımız anketlere baktığımız zaman 'evet'in ciddi manada tırmandığını ama benim hepsinden öte bir başka araştırma anlayışım vardır, meydanların dili... Meydanların diline baktığım zaman, meydanların dilini de çok çok olumlu görüyorum. Rize-Trabzon'da bunu gördüm, Samsun'da, Diyarbakır'da bunu gördüm, Balıkesir'de aynı şekilde bunu gördüm. Bugün acayip bir yağmur vardı. Bu yağmura rağmen Balıkesirli, son ana kadar oradan ayrılmamaya gayret gösterdi. Kuva-yi Milliye Meydanı full. Siyasi hayatımda Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı'nda çok mitingler yaptım ama bugünkü gibi olanını hiç görmedim, yaşamadım. Bu çok muhteşemdi. Heyecan çok çok iyiydi. Dolayısıyla anketlere de baktığımız zaman bir şeyi gösteriyor. Bursa'da gördük, Balıkesir'de gördük. Hepsi bir şeyi veriyor. 'Tamam' diyor. İnşallah."

"Rakam verebilir misiniz?" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, "Onlara girmeyelim" ifadelerini kullandı. "7 bölgede kaçında evet kaçında hayır var." şeklindeki soru üzerine Erdoğan, "Şu anda tabii geneli itibariyle hep tırmanış söz konusu. Şu son 10 gün atletin adeta finişidir. Şimdi finişe giriyoruz. Bugün Sayın Yıldırım'ı izledim. Baktım ki gerçekten, Osmaniye'yi izledim, muhteşem." dedi.

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in "Sayın Başbakan'a bu soruyu sordum, reklam arasında, 7 bölgenin 5'inde belki 6'sında evetler önde, bir tek Ege'de hayırlar önde gibi İzmir faktöründen dolayı" şeklinde araya girmesi üzerine Erdoğan, "Bu soruyu ne zaman sordunuz bilemiyorum" karşılığını verdi. 10 önce cevabını alan Erdoğan, "10 güne göre bugün daha farklı. Zaman evetin lehine çalışıyor ve Sayın Yıldırım'ın Ege, bazı arkadaşlarla birlikte biraz daha fazla vakit ayıracağını zannediyorum. Şimdi yarın Adana, Hatay, evet hayır olayında bu iki il önemli, büyük il bunlar, büyükşehir. Cumartesi günü İstanbul var. Pazar günü İzmir var. Şimdi İstanbul ve İzmir'de Binali Bey'le beraber olacağız. Aynı şekilde Sayın Bahçeli de pazar günü İstanbul'da mitingini yapacak. Buralar tam bu işi en üst düzeyde etkileyecek yerler." ifadelerini kullandı.

"İstanbul halkı bizi sever"

"İstanbul'da kafa kafaya, hayır oyları önde iddiaları konusunda ne dersiniz?" şeklindeki soru üzerine, Erdoğan, "Yok, Allah'ın izniyle. İstanbul halkı bizleri sever." cevabını verdi.

"Referandumdan evet çıkması halinde nasıl bir yol haritası izleyeceksiniz. Partiye dönecek misiniz hemen" şeklindeki soru üzerine Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yasaların tanıdığı neyse, yasaların tanıdığı bütün imkanlar masaya yatırılır, bunları tabii Sayın Başbakan ile de oturup değerlendiririz, ona göre bir yol haritası belirler, adımları ona göre atarız. Bütün mesele ülkeme, milletime çok daha faydalı olabilme noktasında ne gibi adımlar atmamız gerekiyorsa onu gecikmeden bir an önce yapmamız lazım."

Erdoğan, seçmenlere şu mesajları verdi:

"Özellikle benim vatandaşım, birey ile sistemi karıştırmasın. Şimdi biz, bir beka davası olarak bunu görüşüyoruz ve bu sistem değişikliğiyle ebed müddet meselesinde ülkemiz bir bekayı inşallah yakalayacaktır. Biz, böyle bir üç sene beş sene on senenin değişimini değil, bu değişim inşallah on yıllara sari bir değişim olacak. Keşke olabilseydi de 60 madde görüşülmüştü de 60 maddeyi bütün partiler, parlamentodakiler hepsi ona evet demişti sonra Kılıçdaroğlu gene kayış atmıştı. Neymiş, 'HDP de bu işin içinde olması lazım'... Evet dedik, evet diyenler olarak, gelin bu işi bitirelim. Çok da önemli mesafe alınacaktı. Vatandaşlarıma bir ricada bulunuyorum, diyorum ki bir defa sandığı ihmal etmeyin. Muhakkak oyunuzu kullanın. Bu demokratik hakkınızdan vazgeçmeyin."

Ak Parti'ye gönül veren kardeşlerine seslendiğini vurgulayan Erdoğan, şunları ifade etti:

"Sakın ihmal etmeyin, gidin, gitmeyenleri götürün. MHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum ne olur, sizi de bölmek isteyenlere prim vermeyin. Bir olun, beraber olun. Bu çünkü bizim milli, yerli bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi operasyonudur. Çünkü bir şeyi bir defa görmemiz lazım, kimler bu işe 'hayır' diyor. Kandil, hayır diyor, İmralı hayır diyor, öbür tarafta Pensilvanya, FETÖ hayır diyor. Bunlar hayır dediğine göre düşünmemiz lazım. Ben şimdi her yerde anlatıyorum, bu hayırcılar birinci köprüye hayır demişti, ikinci köprüye hayır demişti, Yavuz Sultan Selim Köprüsüne hayır demişti, Avrasya Tüneli'ne hayır demişti. Bunlar hiçbir zaman olumlu bir adıma evet demezler. Güzel bir söz, 'söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu.' Sevgili Peygamberimizin bir hadisi şerifinde 'Kişi sevdikleriyle beraberdir'... Dolayısıyla buralardan baktığımız zaman biz, herhalde Kandil'dekilerle beraber anılmak istemeyiz, İmralı'dakiyle beraber anılmak istemeyiz, FETÖ'yle beraber anılmak istemeyiz. Dolayısıyla yerli olalım, milli olalım ve Türkiye'yi lider ülke olma yolunda koşturanlarla beraber olalım. Büyük Birlik Partisi'ne gönül verenlerine de sesleniyorum. Beraber olalım..."

CHP'lilere de seslenen Erdoğan, "Gelin duygusal davranmayalım, hissi davranmayalım. Saadet Partisine gönül veren dostlara da sesleniyorum, lütfen aklı selim ile hareket ederek, klişelere asla dayanmadan, bu bir devrim niteliği taşıyan şu 16 Nisan'daki yerli ve milli yasal düzenlemeyi destekleyelim ve bu tarihi değişim dönüşümü hep birlikte gerçekleştirelim. Onun için bizim biliyorsunuz bir rabiamız var. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bunda bizim bütünleşmemiz lazım. Buna kimse hayır diyebilir mi? Diyemez. HDP der ama bunun dışında diyenin olacağını zannetmiyorum. Biz bu ülkede 80 milyonun tek millet olmasını savunuyoruz. Bizim bayrağımızdan başka bir bayrak kabul edilebilir mi? Hayır. 780 bin metre kare tek vatandır. Kimse bunu parçalayamaz. 4; Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka, devlet içinde devlet olamaz. Paralel devletmiş, bilmem neymiş bunu da kabul etmeyiz. Onun için tüm halkımı inşallah 16 Nisan'da sandıklara gelmeye ve sandıklarda da inşallah lider ülke Türkiye için evet demeye davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Televizyon programlarına yelek giyiyorsunuz. Bu yeni bir tarz mı?" Erdoğan, gülerek, "Tavsiye ederim. Hele kar kış için, soğuk havalarda filan da gayet iyi, faydalı oluyor." cevabını verdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Canlı Yayında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement