Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler.

29.06.2016 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz, işte buyrun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı teslim etmeyiz, vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanlığı personeliyle iftarda bir araya geldi.

İftarın ardından yaptığı konuşmada tüm personelin, ramazanı şerifini ve yaklaşan Kadir Gecesi ile bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve selamete vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

"Maalesef bu iftar buluşmasını buruk bir şekilde gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör eyleminde 13'ü yabancı uyruklu, 41 kişinin hayatını kaybettiğini, yaralıların büyük bir kısmının taburcu olduğunu, 100 civarında yaralının tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye, dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin hedefinde bir ülke olarak ağır bir imtihandan geçiyor. Terörün, terör örgütlerinin, terör eylemlerinin üstesinden geleceğimizden en küçük bir şüphem yok. Er veya geç Allah'ın izniyle bu işin üstesinden geleceğiz. Ama bu mücadelede yeri geldiğinde gerek güvenlik güçlerimizden gerekse sivil vatandaşlarımızdan kayıplarımız oldu ve halen de oluyor, bu mücadelede daha sonra da olacak. Biz terör örgütlerinin kıydığı her canı şehit olarak görüyoruz. İnşallah Rabbim de kendi katında bu şekilde kabul edecektir. Çünkü Rabbimin bizlere vaadi var ve 'Kendi yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz.' hitabıyla bu müjdeyi zaten bizlere veriyor."

Erdoğan, "Kimden gelirse gelsin, terör eylemlerinin hepimizin gayet iyi bildiği hususlarda Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya, taviz vermeye zorlama amacı taşıdığı açıktır. Biz de diyoruz ki bu millet Çanakkale'de çeyrek milyon vatan evladının kanı ve canı pahasına birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden vazgeçemeyeceği durumunu, inancını tüm dünyaya ilan etmiştir." dedi.

"Sivil vatandaşlarımızı şehit edenlerin kimler olduğu apaçık ortada"

Son bir yılda kaybedilen her güvenlik görevlisinin, her masum vatandaşın yüreklerinde yeni bir yara açtığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Şunu çok açık net söylememiz lazım, gerçi dünya hala bizim şu anda yapmakta olduğumuz operasyonlarımızın sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu ifade ediyorlar. İşin aslı böyle mi? Sivil vatandaşlarımızı şehit edenlerin kimler olduğu apaçık ortada. İşte en büyük ispatı dün akşam. Dün akşam havalimanında çocuk, kadın, yaşlı demeden bu insanları öldürenler teröristler değil miydi? Daha önce yine Ankara Garı'nda 105 tane vatandaşımızı öldürenler yine bu teröristler değil miydi? Onun öncesinde yine aynı şekilde Gaziantep'te, Diyarbakır'da bu tür terör eylemlerini yapanlar bu teröristler değil miydi? Değerli kardeşlerim, tabi ki burada bir algı operasyonuyla özellikle askerimizi, polisimizi, korucularımızı bu noktada suçlu, zanlı haline getirme gayretleri var. Fakat bunu hiçbir yere yutturamayacaklar. Çünkü bütün bunların hepsini bu millet gayet iyi biliyor."

"Zaman zaman direklere çektikleri paçavralar hiçbir zaman bu ülkede bayrak tanımına uydurulamaz"

Şehitlerin acısını hiçbir zaman unutmayacaklarını ve aziz hatıralarını ilelebet yaşatacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şundan da taviz vermeyeceğiz, 4 tane bizim başlığımız, dolayısıyla bizim rabiamız var. Birincisi tek millet. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla 79 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar ve biz et tırnak gibi aynen bir, beraber yolumuza devam edeceğiz. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin ta kendisidir. Bizim bayrağımıza eş bayrak biz görmüyoruz ve ülkemizde öyle sağda solda, zaman zaman bazı direklere çektikleri paçavralar hiçbir zaman bu ülkede bayrak tanımına uydurulamaz. 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' diyoruz. ve tek vatan diyoruz. Üçüncüsü, 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Bizim vatanımızı da asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz, işte buyrun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı teslim etmeyiz, vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vatan dediğimiz nedir biliyor musunuz? Kuru bir tarla değil, vatan dediğimiz kuru bir arazi değil. Vatan değimiz şehit kanlarıyla yoğurulmuş toprakların ta kendisidir, orada şehit kanı var. Dolayısıyla bizim onu sonuna kadar koruma görevimiz var, sorumluluğumuz var, mesuliyetimiz var. Bu cumhurun başı olarak şahsım, hükümetimiz hep birlikte cumhurbaşkanlığında sizler, ordumuz, polisimiz, köy korucularımız işte bunun mücadelesini veriyoruz ve sonuna kadar da vereceğiz." diye konuştu.

Taviz verilemeyecek başlıkların dördüncüsünün tek devlet olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yoktur. Devletin içinde devlet olmaz. Çıkmış 'paralel devlet, bilmem şu devlet, bu devlet' Ne devleti ya? Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde ikinci bir yapılanmaya gidenler onlara da şimdiden bu haberi veriyorum, daha önce ne demiştim? 'İnlerine gireceğiz' demiştim, girdik. Ne oldular? Kimi Pensilvanya'ya kaçtı, kimisi Avrupa'ya kaçtı, kimisi değişik yerlere kaçtı, bine yakın kaçanların sayısı." şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanlığına da girmişlerdi, belki hala da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim"

Bazılarının da cezaevinde olduklarını ancak bunların yeterli olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Daha çok var, binlerce var. Bunların da hepsi ortaya çıkarılacak, bunların üzerinde çalışıyoruz, durmak yok, temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığına da girmişlerdi, belki hala da vardır. Onların üzerinde de çalışıyoruz, söyleyeyim, ya kendileri istifa eder giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler. ve geldiğimiz andan itibaren yaptığımız iş zaten o temizlik harekatıdır. Çünkü bunlar, enteresan olan şey şu, bunu bilmenizi istiyorum, adam açıklama yapıyor, 'Pensilvanya'daki zat onlara şah damarından daha yakınmış.' Bu ifadeyi siz nasıl kullanırsınız?' Rabbimiz bize ayetinde bildiriyor, 'Size şah damarınızdan daha yakınım.' O güç Allah'tır ve bize Rabbimizden başka şah damarından daha yakın olan hiçbir şey olamaz. Bu iddiaları ortaya koyanlar, bu söylemleri söyleyenler şirk içindedir. Bunu bir defa bilmek gerekir. Onun için bu tür sapıkları da iyi tanıyalım ve bu tür sapıkların olduğu toplumlarda bu ifade kullanıldığı yerde anlayın ki bu budur. Hiç endişeniz olmasın biz kula kul olmayacağız, biz sadece Allah'a kul olacağız."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Personeliyle İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement