Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Arnavutluk'a Paralel Yapı Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Arnavutluk'a Paralel Yapı Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan, Arnavutluk\'a Paralel Yapı Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arnavutluk'un başkenti Tiran'da katıldığı açılış töreninde, Arnavutluk'ta paralel yapının çeşitli faaliyetler yürüttüğü konusunda uyarıda bulundu.

13.05.2015 18:38  Güncelleme: 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, cami açılış töreninde konuştu. Erdoğan, paralel yapının Arnavutluk'ta faaliyetlerinin olduğunu ve mücadelede gerekli müdahalelerin yapılması gerektiği söyledi.

BALKANLARIN EN BÜYÜK CAMİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'nin de katılımıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Tiran'da yaptıracağı Balkanların en büyük camisi olacak Namazgah Camii'nin temel atma törenine katıldı.

"DÜNYANIN HER YERİNDE BU YAPIYLA MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Törende bir konuşma yapan Erdoğan, Arnavutluk'ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Biliyorsunuz ülkemizde bir paralel devlet yapılanmasıyla mücadele ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz açısından bir tehdit haline dönüşen bu yapıyı resmen bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Ülkemizde ve dünyanın her yerinde bu yapıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz. Dostumuz, kardeşimiz olan Arnavutluk'ta da bu örgütün faaliyetleri olduğunu biliyorum. Değerli kardeşim Nişani ile ve Edi Rama ile de bu konuları görüştüm ve inanıyorum ki onlar da bu konuda gereğini yapacaklardır. Arnavutluk'taki hiçbir kardeşimin hiçbir kurumun bu örgüte ve onun mensuplarına asla yüz vermeyeceğine müsamaha göstermeyeceğine inanıyorum. Türkiye TİKA'sıyla, Diyanet İşleri Başkanlığıyla, Yunus Emre Enstitüsüyle ve diğer kurumlarıyla bu güne kadar bu örgütün yaptığı işlerin kat ve kat fazlasını sizlere sunabilecek güçtedir. Bu konuda müsterih olunuz."

"BU CAMİ HALKLARIMIZ ARASINDAKİ KARDEŞLİĞİ PEKİŞTİRECEK"

Konuşmasının başında "Namazgah camii vatandaşlarımızın yardımlarıyla yapılacak inanıyorum ki bu cami halklarımız arasındaki kardeşliği pekiştirecek" diyen Erdoğan, Caminin yanında inşa edilecek bir arada yaşama müzesinin Arnavutluk'un çok kültürlülüğünü yansıtacağına inandığını söyledi.

OSMANLI ESERLERİNE RESTORE MÜJDESİ

"Temelini attığımız cami inşallah daha yakın daha güçlü işbirliğimiz göstergesi olacaktır" diye konuşan Erdoğan, "Arnavutluk'un her köşesinde Osmanlı eserleri bulunmakta, biz bu eserleri TİKA vasıtasıyla restore edip Arnavut halkının hizmetine sunacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Arnavutluk'a Paralel Yapı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • diyarmafia: nur yüzlü demirtaştan nasılda korkuyor ama. . . hey yavrum hey gün geçmiyorki yeni bir iftira atmasınlar demirtaşa 62 419 Yanıtla
  • efe: yolun açık olsun uzun adam 89 26 Yanıtla
  • .: onlarıda delirtecek 21 46 Yanıtla
  • uzlett: mualefet partileri ve liderleride paralel yapı ile olan bu mücadelede iktidara ve erdoğana destek olsa türkiye bu sorunu daha hızlı çözecektir. devletin tüm kurumlarından bu örgütün uzantıları biran önce temizlenmelidir. 7 51 Yanıtla
  • vatansever: Merak etmeyin 8 haziranda hepinizi tatmin edecek akp... 31 17 Yanıtla
  • diyarmafia: bu gecede demirtaş kabusun olacak rahat uyuyamayacaksın seçime kadar. yeni iftiralar atıcaksın ama nafile gümbür gümbür geliyor HDP 19 15 Yanıtla
  • kirmizi: Bir orasi kalmisti karismadigimiz. Sinir komsularimizin dusmanligi yetmiyormus gibi simdide dunya milletlerine uyarida bulunuyoruz sanki alemin akillisi biziz. 33 0 Yanıtla
  • CCC: TEK LİDER OSMAN PAMUKOĞLU 13 15 Yanıtla
  • Tuluğ: Bize ne senin iç İşlerinden demezler mi adama. Bir insan kendi başını bu kadar yer mi. 23 5 Yanıtla
  • musti: belcikadayim bu balkan halkinin hic biri turkleri sevmiyor 13 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement