Erdoğan'dan Sabancı Suikasti Zanlısı İçin İlk Yorum: 20 Yıl Sabrettik - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Sabancı Suikasti Zanlısı İçin İlk Yorum: 20 Yıl Sabrettik

Erdoğan, Sabancı suikastı zanlısı İsmail Akkol'un yakalanmasına ilişkin, "Yıllarca saklandı. 20 yıl sabredildi. 20 yılın sonunda fail yakalandı" dedi.

06.02.2016 15:14  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Turizm Forumu kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özdemir Sabancı sukiastının failinin 20 yıl sonra yakalanmasına ilişkin, "Hiçbir zaman ağlamadık, bağırıp çağırmadık. Mücadelemizi kendi içimizde verdik. Ülkemizde en güçlü iş adamlarından birini öldüren yıllarca saklanıyor. 20 yıl sabredildi. 20 yılın sonunda fail yakalandı" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Geçmişte Antalya sadece güneş, kum deniz bununla ilgili turisti çekerdi. Son 12- 13 yıldır olay değişmiştir. G-20 liderler zirvesi ile Antalya bu konuda kendini ispat etmiştir. 23 Nisan'da Antalya'da EXPO 2016 açılacak ve orada bütün ülkelerin botanik bahçeleri olacak. Bugüne kadar üstlendiğimiz her organizasyondan alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Burada en büyük destekçilerimiz turizmcilerimiz oldu. Dünyanın tamamına yakınını dolaşmış bir lider olarak her yerde turizm sektörü ne durumda bunu biliyorum. Şili'ye gittim dedikleri ne biliyor musunuz? "Siz turizmde çok çok iyisiniz." Biz bu aktivitelerimizi daha da arttırmalıyız. Yurtdışında yatırımlar gerçekleştirmeliyiz. Turizmde en önemli yanlarından biri de halkların birlikte olmasıdır.

"MÜLTECİ KRİZİ AVRUPA'YA ULAŞTIĞINDA..."

Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde yabancı düşmanlığı gibi toplumsal hastalıkların oluştuğunu görüyoruz. Bu kriz bölgelerinde yaşanan sıkıntılar sadece Türkiye'yi değil neredeyse tüm dünyayı etkiliyor. Bu meseleler sorunların da küreselleştiğinin en somut örneklerini oluşturuyor. Son dönemde yaşadığımız kimi acı tecrübeler bu hakikati neredeyse açık şekilde gösteri. Mülteci krizi Avrupa'ya ulaştığında bir anda paniğe kapıldılar. DAİŞ terör örgütü dünyanın birçok ülkesine saldırılarını yaymış durumda.

"20 YIL SONUNDA FAİLİ YAKALANDI"

Bizim sadece PKK ile olan mücadelemiz 35 yıldır devam ediyor. Hiçbir zaman ağlamadık, bağırıp çağırmadık. Mücadelemizi kendi içimizde verdik. Ülkemizde en güçlü iş adamlarından birini öldüren yıllarca saklanıyor. 20 yıl sabredildi. 20 yılın sonunda fail yakalandı. Türkiye bu noktada aslında dünyaya birçok yönleriyle örnektir. Biz suskunlukla geçiştirdik. PYD ve YPG'nin bölgede yaptığı terör eylemleri adeta görmezden geliniyor, örgüt himaye ediliyor, destekleniyor. Örgütün elinde batının silahlarını görüyoruz. Neredeyse batının her ülkesinin ellerinde silahları var. Bu örgütün zorla ele geçirdiği bölgelerdeki baskıcı faşist uygulamaları müsamaha ile karşılanıyor. Biz bunlara silah vermeyin, bunlar terörist dediğimiz zaman bize kulak tıkayanlar şimdi sonucunu görüyor. PYD, YPG terör örgütlerinin asıl hedefi kendisine tabi olmayan herkestir, özellikle Kürt kardeşlerimizdir. Bunların Kürt kardeşlerimize öncülük etmek gibi bir derdi yoktur. Bunlar Kürt kardeşlerimizin başına beladır.

"KİMSE YATAĞINDA RAHAT UYUYAMAZ"

Benim Esed'le münasebetlerimizin iyi olduğu zamanda orada yaşayan Kürt kardeşlerimize kimlik vermiyorlardı. Ben Esed'e bunlara pasaport, kimlik verin diye diye belli bir noktaya gelindi ki bu olaylar patlak vermeye başladı. Bunun benim Kobani'de yaşayan Kürt kardeşim hala farkında değil. Bugüne kadar terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmadan hepsiyle kararlı bir şekilde mücadele verdik.

Hergün yüzlece masum insanın katledilmesine seyirci kalınıtken, çocuklar yaprak ağaç kabuğu yiyerek hayatta kalma mücadelesi verirken kimse yatağında rahat uyuyamaz. Artık tüm ülkelerin öncelikle elini vicdanına koyması teröre karşı net bir tavır takınması gerekiyor. Türkiye tüm bu ateş çemberine rağmen yoluna devam etmektedir. Turizm sektöründe rekorlar kırılmıştır. Ben ülkemizin son yıllardaki bu başarı grafiği üzerinde hassaiyetle durulmasına inanıyorum.

Darbe girişimlerinde paralel ihanet çetelerine rağmen demokrasimizi güçlendirerek bugünlere geldik."

Erdoğan\'dan Sabancı Suikasti Zanlısı İçin İlk Yorum: 20 Yıl Sabrettik
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Sabancı Suikasti Zanlısı İçin İlk Yorum: 20 Yıl Sabrettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Fukara : Sabreden Sabancı ailesi. 20 önce yetki kimdeydi... 0 0 Yanıtla
  • BARBAROSA: turkiye sevdalisi adam gibi adam recep tayyip erdoğan milletin adamı 0 0 Yanıtla
  • yusuf: adam kendi geldi ya la..... bravo ama geldgi halde yakaladiniz 0 0 Yanıtla
  • tes: kendi ayagi ile geldi ne yakalanmasi komik olma 0 0 Yanıtla
  • met bil : 20 yıl sabretmek nedir ya. beceremedim desene.. 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement