Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Islık" Tepkisi: Olacak İş Değil - Son Dakika
Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Islık" Tepkisi: Olacak İş Değil

Erdoğan, Türkiye-Yunanistan maçında yaşanan ıslık olayına ilişkin yaptığı açıklamada "Bu olacak bir iş değil. Tahammülsüz bir millet değiliz. Bu milletin genlerinde bu yok." dedi.

19.11.2015 11:03  Güncelleme: 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ATV ve A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Türkiye- Yunanistan maçı öncesi konuk takımın milli marşının ıslıklanması ve Paris'te yaşanan terör olayları sonrası hayatını kaybeden insanların anısına yapılan saygı duruşu esnasında yapılan saygısızlığı değerlendirdi.

"BU MİLLETİN GENLERİNDE BU YOK"

Bir soru üzerine Erdoğan, Almanya- Hollanda, İngiltere- Fransa maçlarının iptal edildiğini, Türkiye-Yunanistan maçının herhangi bir iptale uğramadan yapılmasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ancak bakıyorsunuz orada saygı duruşu, ardından istiklal marşlarına geçiliyor. Orada birkaç yüz olabilir herhalde kendini bilmez ıslıklamaya başlıyor. Bu olacak bir iş değil. Biz bir ülkenin istiklal marşına karşı saygı gösteremeyecek kadar tahammülsüz bir millet değiliz. Bu milletin genlerinde bu yok."

"TÜRK MİLLETİ, MİSAFİRİNE BÖYLE DAVRANMAZ"

"Aynı şeyi bize karşı başkaları yapsa biz buna nasıl bakarız?" diyen Erdoğan, "Nedir ya? Dinlersin sakin bir şekilde, olur biter geçer. Kaldı ki, biz farklı bir ortamda bir dostluk maçı yapıyoruz ve bunlar bizim ülkemizde şu anda misafir. Yani Türk milleti misafirine böyle davranmamıştır, davranmaz, kim olursa olsun davranmaz. Bu tür şeylerde asla duygusallığa yer olamaz. Bizim bunları çözmemiz lazım. Bunları çözemez de tahrik etme yoluna gidersek, bu bizim için geleceğe yönelik özlemini duyduğumuz barış dünyasının kurulmasına aksi tesirde olur. Onun için ben Sayın Çipras'a da bunları söyledim." ifadelerini kullandı.

"NEFİSLERİNİ TATMİN ETMİŞLERDİR"

Konuyla alakalı Fatih Terim'in açıklamalarının doğru olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, "Bu konuda sağ olsun dün Milli Takımımızın Teknik Direktörü Terim'in de güzel açıklamaları vardı. Bu sabah telefon konuşmamda da yine kendisine söyledim; Türkiye'nin duruşu her yerde farklı olmalı. Bizim başka ülkelerle mukayesemiz asla olmamalı. Bunu yanlış buluyorum. Bunu yapanlar da aslında kendileri sadece nefislerini tatmin etmiştir ama bu milletin o tarihi duruşuna saygılı olmaları gerekir diye düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan "Islık" Tepkisi: Olacak İş Değil

Son Dakika Spor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Islık' Tepkisi: Olacak İş Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • delikanlı: O ıslık çalanları iyi araştırsınlar tamamı ülkücü yada AKP seçmenidir içlerinden birtane CHP yada HDP li çıkmaz ahlak düzeyini görün 73 42 Yanıtla
  • Aklı Selim: Gram üzülmedim.Hatta sevindim .Asker polis şehit olurken fransa fransız kalıyorsa bence ölenlerin hiç bir önemi yok. 13 31 Yanıtla
  • ülkücü: toplum bölündü yüzde 51 yüzde 49 bizde yillardir terörle uğraşıyoruz avrupa destek veriyor asker polis şehit olurken Avrupanın umrunda değil maçlarda siyah kurdeleyle çikalim diyoruz olmaz o zaman onlarda bizi ilgilendirmiyor taraftar haklı 6 33 Yanıtla
  • urfa: sayende bu terbiyesizlik ler millete enjekte oldu şu anda millette pislik bir ahlak hakim oldu... saygısı olmayan bir halk doğmuş durumda TEBRİKLER 28 4 Yanıtla
  • veysi: sayın-cumhur-başkanim-seni-ailece-seviyoruz-yolun-acik-olsun-allaha-amenet 10 20 Yanıtla
  • Harun: Allah seni başımızdan eksik etmesin sen Türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanısın öyle veya böyle herkes saygı duymalı 4 23 Yanıtla
  • önce insan ol: Konyada islik calinca nerdeydin reçoo simdi bana masal anlatma senin geninde var yok deme. 23 3 Yanıtla
  • karadayi : antalya gibi İzmir gibi yerler sahil kentleri dururken neden Konya seçildi yobazlara ıslık calmalari icinmi 20 4 Yanıtla
  • cumali: Gocunma onlar sana oy verenlerdir 16 5 Yanıtla
  • ceco: Maalesef genlerinizde var ,iyi ki kürdüm. 13 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement