Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin hafta sonu yapılan 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

18.01.2016 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin hafta sonu yapılan 35. Olağan Kurultayı'ndaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun, 16 Ocak 2016'da partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmada Erdoğan'a hakarette bulunduğu savunuldu.

Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yaptığı yaptığı konuşmaya yer verilen dilekçede, ifadeleri nedeniyle 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği ileri sürüldü.

Dilekçede, "Cumhurbaşkanına hakaret" eden kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırıldığı, suçun alenen işlenmesi halinde ise verilecek cezanın altıda biri oranında artırıldığı hatırlatıldı.

"Şüphelinin son zamanlarda yaptığı tüm konuşmalarındaki hitap, belirli bir amaç doğrultusunda, ısrarlı bir şekilde hakaret kastı ile hareket ettiğinin açık bir göstergesidir" vurgusu yapılan dilekçede, "Şüpheli, söz konusu ve suç teşkil eden ifadeleri ısrarlı bir şekilde kullanacağını da beyan etmesi, hakaret kastının yoğunluğunu gösteren bir diğer husus olarak değerlendirilmelidir" ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının düşünce ve ifade hürriyeti çerçevesinde değerlendirilmesinin mümkün olmadığı öne sürülen dilekçede, "Şüphelinin, şikayet konusu açıklamaları, iftira, küfür, onur, şeref ve saygınlığı zedeleyici söz ve beyanlar mahiyetinde olduğundan hukuken himaye edilmesi mümkün değildir" değerlendirmesi yapıldı.

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Şüpheli, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımızı hedef alarak yaptığı paylaşımlarla Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı onur şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullanmış, kişiliği, saygınlığı ve itibarını hedef alınarak atılı suçu alenen işlemiştir. Aleniyet, hakaret suçunun belirsiz sayıdaki kimse tarafından bilinip görülebileceği şekilde işlenmesidir. Kurultayda topluluk önünde yapılan konuşma suça konu ifadelerin birçok kişiye ulaştığı açık olduğundan aleniyet unsuru gerçekleşmiş olup somut olayda suçun nitelikli hali olan ikinci fırkasının uygulanması gerekir."

Dilekçede, ayrıca Kılıçdaroğlu hakkında üzerine atılı suçtan soruşturma yapılarak, hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement