Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay'a Kurban Vekaleti - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay'a Kurban Vekaleti

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Kızılay\'a Kurban Vekaleti

Erdoğan kurban vekaleti için Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a makbuz karşılığı 3 bin 50 Türk Lirası nakit para ödedi.

19.09.2014 20:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan kurban vekaleti için Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'a makbuz karşılığı 3 bin 50 Türk Lirası nakit para ödedi.

Erdoğan kurban vekaletinin Yurtdışında Somali, Nijer, Bosna Hersek, Pakistan ve Bangladeş'te kesilmesini istedi.

Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar Suriye sınırındaki son gelişmelerle ilgili bilgi verdi.

Haber Özgür ALTUNCU Kamera Yaşar KAÇMAZ - DHA - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Restorasyon çalışmaları devam eden Vahideddin Köşkün'nde incelemelerde bulunduktan sonra resmi görüşmeleri için Beylerbeyi Sarayı'na geçti. Erdoğan ilk olarak Yeşilay Genel Başkanı İhsan Karaman'ı kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Erdoğan ardından Kızılay BAşkanı Amhet Lütfi Akar'ı kabul etti. Erdoğan son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu kabul etti.

OKULLARDA MİSAFİR EDİLİYORLAR

Kızılay Başkanı görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Suriye sınırındaki son gelişmelerle ilgili sorulara yanıt veren Akar, Hepinizin bilgidiği gibi Suriye sınırında çok hareketli saatler yaşandı. Orada Kobani Aşiretine bağlı Kürt kardeşlerimiz, IŞİD'in önünden sürülerek Türkiye'ye sığındılar. Daha evvel sınırımızın ötesinde tutulan bu arkadaşlarımızın sınırdan içeri girmesine Suruç sınır karakolumuzun yanından Türkiye'ye girmelerine müsade edildi. Bunların büyük bir kısmı kendi akrabalarının yanında konuşlandı. Bir kısmı da orada bulunan okullarımızda misafir ediliyor dedi.

KAPASİTEYE SAHİBİZ

Türk Kızılay'ı olarak Türkmenlere, Ezidilere, Sunnilere, Şiilere kuçak açtıklarını söyleyen Akar sözlerini şöyle sürdürdü Onlara da yardım malzemelerini göndermeye başladık. İlk fırsatta acil su gönderdik. Arkasında da yine kamyonlarla su ve bisküvi yolluyoruz. Su çok acil ihtiyaçları. Şimdi devletimizin ilgili birimleriyle AFAD'la ve devletin diğer birimleriyle görüşmek suretiyle, üzerimez ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bütün lojistik malzemelerimizle hazırız. AFAD'ın talimatını ve bizden talepte bulunmasını bekliyoruz. Devlet büyüklerimizin bu konudaki talimatlarıanı yerine getirebilecek kapasiteye sahibiz.

İSTANBUL'DA TOPLANTI

Yarın İstanbul'da bir toplantı yapılacağını bilgisini veren Kızılay Başkanı, Biz de çağrıldık toplantıya. AFAD, TİKA, Kızılay ve bu işle alakalı, bazı sivil toplum örgütleri bu toplantıya katılacaklar. Fikirlerimizi söyleyeceğiz. Onlar bize yapmamız gerekenleri söyleyecek. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağız dedi..

ÇADIR KENT KURULMASI BAŞBAKANLIĞIN KARARI

Kızılay'ın Türkiye'de konuşlanmış 30'a yakın deposunda her türlü lojistik malzemeyi bugünler için sakladıklarını söyleyen Akar, Gerektiği zaman bunları hemen devletimizin, milletimizin emrine vermeye hazırız dedi.Akar bir soru üzerine yeni bir Çadır Kent kurulması konusunda bilgisi olmadığını bu konuda kararı AFAD ve Başbakanlığın vereceğini söyledi.

OPERASYONLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİK

Bu konuların Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmede gündeme gelmediğini söyleyen Akar, Başka konuları konuştuk.Bu devam eden bir operasyonumuz değil. Bizim mesela Gazze operasyonumuz var. Kuzey Irak operasyonumuz var. IŞİD zulmünden kaçan Türkmenlerin durumu var. IŞİD zulmünden kaçan Ezidi kardeşlerimizin durumu var. Onlarla alakalı bilgi arz ettim. Zaten devletin başı olarak bütün bu bilgilere kendisi vakıf. Ama biz de kendi perspektifimizden bilgileri kendisine arz ettikdiye konuştu.

ERDOĞAN 7 HİSSE KURBAN İÇİN 3 BİN 50 LİRA PEŞİN ÖDEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kurban vekaletini Kızılay'a vermesini istediğini söyleyen Akar, 'Geçen sene de Kızılay'a vermişti. Bu sene de Kızılay'a verdi. Bu makbuzu ona ayırmıştık. İnşallah sonuna kadar gidecek bu makbuz. Geçen sefer başbakan olarak yazmıştık. Bu sefer Cumhurbaşkanı olarak. Yurtdışında 5 hisse, yurt içinde ise 2 hisse kurban vekaletini Türk Kızılayı'na verdi. Yurtdışında, Somali, Nijer, Bosna Hersek'te, Pakistan'da ve Bangladeş'te kesilmesini istedi. Yurtiçinde hangi kombinada denk gelirse orada kesilecek. Geçen sene Bosna Hersek ve Pakistan'da kesilmesini istemişti. Ben de Bosna Hersek'teki kurban ekibinin başındaydım. O zaman Sayın Başbakanımızın ve eşinin isimlerini orada ben anmıştım kurban kesilirken diye konuştu.

BİR KEZ DE BANA SAYDIRDI

Akar, Erdoğan'dan parayı peşin aldığını belirterek, hem makbuzu hem de parayı basın mensuplarına gösterdi. Akar, 'Toplam 3 bin 50 lira kendisini cebinden, cüzdanından çıkartarak saydı. Bir kere de bana saydırdı dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kızılay'a Kurban Vekaleti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement