Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koalisyon Görüşmelerine Proje Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koalisyon Görüşmelerine Proje Uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur." dedi.

13.07.2015 22:12  Güncelleme: 23:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneğinin iftarına katıldı. Erdoğan koalisyon görüşmelerine değinerek, " Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KARARLAR ALABİLECEK BİR HÜKÜMETE İHTİYACI VAR"

İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Erdoğan, koalisyon tartışmalarına değindi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Yeni hükümetin bir an önce kurulmasını samimiyetle diliyor ve bekliyorum. Şayet bu 3 günlük ilk tur görüşmelerden sonuç alınamazsa Ramazan Bayramı'ndan sonra süreç devam edecektir. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Türkiye'nin önemli kararlar alabilecek ve bunları güçlü şekilde uygulayabilecek bir hükümete ihtiyacı var.

Koalisyon hükümetinin bu anlayışla oluşması gerekiyor. Birbiriyle ve diğer makamlarla didişme halindeki partilerin koalisyonu, Türkiye'ye fayda değil, zarar getirir.

"KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ SULANDIRMAYA KİMSENİN HAKKI YOKTUR"

Koalisyon görüşmelerini daha başlamadan sulandırmaya, kendi sorumluluğunu bırakıp başka partilere akıl vermeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanlığı makamı ve külliye üzerinden bu meseleyi tartışmak sorumluluktan kaçmanın en sakil şeklidir.

"ŞAHSIMIN ANAYASAYA AYKIRI TEK BİR İŞLEMİ OLMAMIŞTIR"

Cumhurbaşkanı olarak şahsımın anayasaya aykırı tek bir işlemi olmamıştır. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle birlikte yeni bir dönemin başladığını hep söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Alışılmış bir cumhurbaşkanı olmayacağım, yasaların verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağım demiştim. Yaptığım iş budur.

Cumhurbaşkanı millete karşı doğrudan sorumludur. Bu gerçeği görmek istemeyenler milli iradeye saygısızlık etmektedirler. Kişisel çıkarlarını ülkenin menfaatleri önüne koyanlar er ya da geç halka hesap vereceklerdir.

"KURULACAK KOALİSYON EKSİK KALMIŞ İŞLER ÜZERİNDE DURMALI"

Eğer bir koalisyon hükümeti kurulacaksa, milletin burada yer alacak partilerden, geçmişe doğru değil, ileriye doğru ne yapacağını bilmesi gerekir. Eğer illa geçmiş 12 yıl üzerinden bir koalisyon tartışması yapılacaksa bu sürede eksik kalmış bulunan işler üzerinde durulmalıdır.

"KARŞISINDA HERKESTEN ÖNCE BENİ BULUR"

Türkiye'nin büyük projelerini rafa kaldırmakla başlayan bir koalisyon görüşmesi karşısında herkesten önce beni bulur. Ne demek o? 3. havalimanını, 3. köprüyü durduracaklarmış. Bunların zaten ömürlerinde dikili bir ağacı olmadı. Hala aynı yaklaşımla yola devam ediyorlar.

"BARAJ YA SULAMA AMAÇLI YA DA İÇME AMAÇLIDIR"

GAP askeri amaçla yapılıyormuş, baraj ya sulama amaçlı ya da içme amaçlıdır. Terör örgütü hep bunlara yönelik saldırılar düzenlemiştir. Bunların uzantısı siyasi partilerden bir şey duydunuz mu? Bir sivil vatandaşı da bu arada öldürdüler, 6-7 Ekim'i zaten unutmadık. Bunları görmemezlikten gelmek bu ülkeye ve millete yanlışlık olur, ihanet olur.

"PEŞREV FASLI BIRAKILMALI, HİZMET FASLINA GEÇİLMELİDİR"

Bu söylediklerim koalisyon görüşmelerinin önünü tıkama amaçlı değildir. Türkiye'nin en önemli meselesini, Meclis'teki saldalye sayısına bakarak, çözümsüzlüğe itenleri sorumlu davranmaya davet ediyorum. Siyaset meydanı er meydanıdır. Peşrev faslı bırakılmalı, artık hizmet faslına geçilmelidir. Eğer bu olmayacaksa, yeniden millete gidilmelidir. belirsizlik içinde geçen her gün Türkiye üzerine oyun oynayanların cesaretini artırıyor.

"MİLLİ İRADEYE MÜRACAAT İSRAF DEĞİLDİR"

Siyasetçi meseleyi çözemiyorsa, meseleyi çözecek olan milletin ta kendisidir. Milli iradeye müracaat bizim için bir israf değildir. Mİlletimizin sabrı ve tahammülü giderek azalıyor. Yeni hükümetin kurulmasına olumlu katkı vermeleriyle ilgili isteğimi bir kez daha tekrarlıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Koalisyon Görüşmelerine Proje Uyarısı

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Koalisyon Görüşmelerine Proje Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (68)

  • osmanlı: ULAN TURKIYDE NE YOPAZLAR VAR YUW NE VATAN HAINLERI VAR YAUW CHP PARSTI ARTK KAPATILSIN CAHIL HAKLK PARTSIII 58 106 Yanıtla
  • osmanlı: DUNYAYA DERS VERDIN REIS 59 74 Yanıtla
  • kesin bilgi : Hergün konuşuyor ve konuştukça batıyorsun,akp yüzde 33 son ankette... 74 55 Yanıtla
  • osmanlı: CHP KAPATILSIN 52 48 Yanıtla
  • ölümüne trabzon : bir saraydir tutturmuş gidiyorlar bu kadar aptal ancak bu ülkede olur sanki adam sarayi kendine yaptirdi yarin kim cumhur baskani olursa o gidip oturacak her prestijli ülkenin bir sanayi vardır adam decekondu da mı otursun yani bu ne hazmedememezliktir anlamadik yani 20 44 Yanıtla
  • karsli: Allah seni başımıza eksik etmesi r.t.e. 21 39 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: ez te baş fêm dıkım heval . lê xwe ez ji kurdiya wek vê helbestê dıaxıvım . . . 9 38 Yanıtla
  • Nil: Dini kullanmaya devam mı? 42 1 Yanıtla
  • leman: bu ülkede zengini daha zengin eden akp gitmelidir 35 8 Yanıtla
  • MANSUR: Şaka gibisin. Hükümet için görevi geç verdin, şimdi de milletin sabrı tükeniyor diyorsun. Senin yatacak yerin yok, ALLAH SENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN!!! 34 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement