Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öz Eleştiri: Ortak Tavır Sergileyemedik - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öz Eleştiri: Ortak Tavır Sergileyemedik

Erdoğan, Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu'nda öz eleştiride bulunarak "Terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik" dedi.

26.04.2016 10:34  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı Forumu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplum olarak tespit edilen hedeflere ulaşmaktan hala çok uzağız. Radikal akımlarla ve terörle mücadelede bizden beklenen ortak tavrı sergileyemedik." dedi.

BM Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı.

EMİNE ERDOĞAN DA ORADA

Forum açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi Mehriban Aliyeva birlikte katıldı. Forum açılışında BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Nasser Abdulaziz Al Nasser, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca, Belarus Parlamento Başkanı Mihail Myasnikoviç, Kazakistan Parlamento Başkanı Kasım-Jomart Tokayev ve diğer üst düzey yetkililer de yer aldı.

"BİZLERDEN BEKLENEN ORTAK TAVRI SERGİLEYEMEDİK"

Forum kapsamında 3 gün içerisinde yaklaşık 30 oturum yapılacak. Forum sonunda Bakü Beyannamesi kabul edilecek.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın forumdaki konuşmasının satır başları şöyle:

"İttifakın sağladığı başarıya rağmen şu gerçeği de hep birlikte kabul etmek durumundayız. Uluslararası toplum olarak ittifakın kuruluş amacını teşkil eden hedeflere ulaşmaktan halen çok uzağız. Bizi Medeniyetler İttifakı'nı kurmaya iten kemikleşmiş önyargıları, insanları, inançları, kökleri ve kültürleri temelinde ayrıştıran anlayışı maalesef halen aşamadık. Radikal akımlarla ve bu akımların beslediği terörle mücadelede bizlerden beklenen ortak ve kararlı mücadeleyi yeteri kadar sergileyemedik.

"BUNLARIN İSLAM İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOK"

Masum insanların hayatına kastetmeyi hiçbir inanç, din, hiçbir kültür, hiçbir vicdan tasvip etmez. Özellikle de İslam kelime itibarıyla, manası barış olan bir dindir. Manası barış olan bir din teröre müsaade eder mi? Bizim dinimizde terörün asla yeri yoktur ve İslam adına ortaya çıkan bu örgütler ki başta DAİŞ, bunların İslam ile yakından uzaktan alakası yoktur.

Suriye'de, Irak'ta, Nijerya'da, Fransa'da, Pakistan'da, Türkiye'de, Belçika'da, İspanya'da, bütün bu ülkelerdeki patlayan bombalar ardı ardına gerçekleşirken yaşadığımız acıyı ortak bir duruşa, söyleme ve eyleme dönüştürmedik. Şiddet ortamını doğuran siyasi çatışmalara, haksızlıklara ve eşitsizliklere çare bulamadık.

"İNSANLARI BİRBİRİNDEN AYIRAMAYIZ"

Eğer bu mezhepçiliğe karşı ortak mücadeleyi veremezsek barışı temin edemeyiz. Irkçılığa karşı bu ortak mücadeleyi veremezsek terörle mücadele edemeyiz. Biz 'şu ırktan, bu ırktan' diye insanlara bakamayız. 'Şu siyahtır, şu beyaz ırktandır' diye insanları birbirinden ayıramayız. Biz karşımızdaki tüm ırkların mensuplarına insan olarak bakmak ve insan olarak hepsini sevmek zorundayız. İşte dünyada barışın temelini bu oluşturmaktadır.

"AYLAN BEBEK KUMSALA VURDUĞU ANA KADAR NEREDEYDİNİZ?"

Aylan bebek kumsala vurduğunda insanlık 'ne yapıyoruz' demeye başladı. Peki Aylan bebek o kumsala vurduğu ana kadar neredeydiniz? Altı yıldır Suriye'de bu insanlar ölüyor. Sadece Ege'de, Akdeniz'de denizden topladığımız insan sayısı bizim şu anda 100 bine ulaştı. Onları ölümden kurtarabildik. Şu anda Suriye ve Irak'tan olmak üzere 3 milyon mülteci ülkemizde. Sağ olsun bize dostlar geliyorlar, teşekkür ediyorlar. Bizde bir söz var: 'Bal bal demekle ağız tatlanmaz', balı yersen ağız tatlanır. Bizim şu ana kadar sadece faturalı yaptığımız harcama 10 milyar doları aştı

Kapılarımızı batılılar gibi kapatmıyoruz. O insanları ölüme terk edemeyiz, bombalardan kaçanları ülkemize kabul etmeye devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'dan Öz Eleştiri: Ortak Tavır Sergileyemedik
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öz Eleştiri: Ortak Tavır Sergileyemedik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement