Cumhurbaşkanı Erdoğan "Demokrasi Bekçileri"Ne Seslendi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Demokrasi Bekçileri"Ne Seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulunun OHAL kararına ilişkin, "Olağanüstü hal, sıkıyönetim değildir.

21.07.2016 01:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulunun OHAL kararına ilişkin, "Olağanüstü hal, sıkıyönetim değildir. Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensuplarını, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını, hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir" dedi.

Erdoğan, Konya Mevlana Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara telekonferans sistemiyle hitap etti.

Mevlana Meydanı'nda toplanan vatandaşları selamlayan Erdoğan, 15 Temmuz akşamı FETÖ'nün, bu milletin kendi paralarıyla aldığı uçaklarla, tanklarla, silahlarla milletin evlatlarını haince vurmaya çalıştığını söyledi.

FETÖ'nün bununla kalmadığını, tanklarla bu milletin evlatlarını paletlerin altında şehit ettiğini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Fakat şunu biliyoruz ve inanıyoruz, şehadet bizler için peygamberlikten sonra en yüce makam. Ben milletimin şehadete gülerek koştuğunu gördüm. Milletimi meydanlara davet ettiğimde milyonların meydanların nasıl doldurduğunu gördüm. Şuna inandım, 'İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek, sinede yüktür' İmansız paslı yürekler imanlı olan yürekler karşısında tükendiler, bittiler, mağlup oldular. Bilesiniz ki bu mağlubiyet onlar için ilk olmayacak. Bundan sonra da devam edecek. Bizim birliğimizi, kardeşliğimizi ve berberliğimizi ne FETÖ ne de onun haşhaşileri asla parçalayamacak. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep beraber inşallah kardeş ve Türkiye olacağız. Konya buna hazır, bunu hep gördük. Konya vefalı davrandı. Konya'da evelallah on binler ülkesine ve demokrasine sahip çıkıyor. Bu görüntülerin devam edeceğine inanıyorum."

"Bayrağımızın eşi yoktur"

"Bizim rabiamız var, bu rabiamızda tek millet var" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tek millet, Türk'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Kürt'üyle, Abaza'sıyla, Arnavut'uyla velhasıl 79 milyon tek millet. İkincisi tek bayrak... Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehitlerimizin ta kendisidir. Bayrağımızın eşi yoktur ve bu ülkede paçavraları dalgalandıranlar kalkıp da bu ülkede bayrağımıza eş bir tablo sergileyemezler. Üç; bayrakları bayrak yapan kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu topraklar 1071 Malazgirt meydan savaşından bu yana şehit kanlarıyla yoğruldu. Bizim hedefimizde ne var, 2023 var, 2053 var ve 2071 var. O hedefe doğru, biz o günleri göremeyeceğiz ama torunlarımız o hedefi görecek inşallah. 780 bin kilometrekare olan bu vatan toprakları sizlerle bizlerle hep birlikte yeniden inşa ediliyor. Hiçbir dönemde olmadığı kadar güzel inşa ediliyor.

Dört, tek devlet.. Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok. Neymiş ya paralel devlet. Bu oyunlara biz gelmeyiz. paraleli maraleleri olmaz. Pensilvanya'daki zata ve onun uşaklarına sesleniyorum; dürüstseniz ve hukuktan yanaysanız, vatandaşı olduğunuz Türkiye'ye gelin."

OHAL kararı alınması

Erdoğan, bugün Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldığını anımsatarak, hükümete tarihi bir teklif sunduklarını, bunun da OHAL kararı olduğunu aktardı.

Ardından Bakanlar Kurulunu topladığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"OHAL'i Bakanlar Kurulu kararı olarak geçirdik. Şimdi birçok spekülasyonlar başlayabilir. Olağanüstü hal sıkıyönetim değildir. Sadece demokrasinin daha iyi işleyebilmesi için özellikle bu terör örgütü mensuplarını, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarını, hangi terör örgütü mensubu olursa olsun bunları kamudan temizlemek suretiyle devletimizi güçlü ellere teslim etme hareketidir. Olağanüstü Hal Kanunu, valilerin yönetiminin çok daha güçlendirilmesi sürecidir. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yine valilerimizin illerde emrinde olacak ve onlarla birlikte çalışmasını sürdürecektir. Olağanüstü hal sürecinde, temel hak ve özgürlükler noktasında asla bir kısıtlama söz konusu değildir. Böyle bir şey yoktur. Bunun garantörü biziz. Halkım çok daha huzurlu, güvenlikli olacak ve aydınlık yarınlara emin adımlarla yürüyecektir."

OHAL kararının ardından birçok spekülasyon yapanların çıkabileceğini işaret eden Erdoğan "Birçok spekülasyonlar yapanlar çıkabilir, sakın bu oyuna gelmeyiniz. Şu anda üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmiştir. Bu asla vatandaşımın ekonomik faaliyetlerine yönelik bir adım değildir. Bunlarda rahat olun. Uydurulan yalanlara asla sizler inanmayın. Zaten gerek Başbakanımız, gerek hükümet yetkililer, zaman zaman bu konularda gerekli aydınlatmaları yapacaklardır, biz de yapacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Demokrasi Bekçileri'Ne Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement