Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı Yurt Dışı Seyahatlerine Özel Uçakla Gitsin - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı Yurt Dışı Seyahatlerine Özel Uçakla Gitsin

Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı'nın kullandığı makam aracının gerekli olduğunu belirterek "Yurt dışı seyahatlerine şu anda havuzda olan uçakları kullanmak suretiyle gitsin" dedi.

26.05.2015 23:30  Güncelleme: 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NTV'de Oğuz Haksever'in sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kullandığı makam aracının lüks olması gerektiğini savunarak " Vatikan'a niye bakmazlar. Vatikan'da Papa'nın özel uçağı var, özel zırhlı araçları var. Niye bunları görmüyoruz. Biz sıradan bir ülke miyiz ya? Bizim dini liderimiz tarifeli uçakla neden gitsin? Ben Ahmet beyle onları da konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurt dışı seyahatlerinde şu anda havuzda olan uçakları kullanmak suretiyle gitsin." dedi.

"O İSİM KONUŞMA LAN DİYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırrı Süreyya Önder'in Sırrı Süreyya Önder, Habertürk televizyonu canlı yayınında, AK Partili Bülent Gedikli'ye "konuşma lan" demesini de isim vermeden eleştirerek şöyle konuştu; Dolmabahçe'de o kare yanlış bir kareydi. Bu karede yer alana bir isim milletvekillerimizden bir tanesine 'konuşma lan' diyor. Soruyorum bu adamlarla gidilir mi? Böyle adamlar ile aynı karede yer almayı doğru bulmuyorum. Ne demek izleme komitesi ya.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

G20 ÜLKELERİNİN BİR ÇOĞUNDA BAŞKANLIK VAR

Türk milleti artık bir karar arefesinde. Bu karar arifesinde idari bir değişimi dönüşümü ortaya koyacak. G20 ülkelerinin bir çoğu başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bu ülkeler başkanlık sistemine bu denli önem verdiklerine göre, bu değişimi biz neden düşünmeyelim. Bu mevzular yeni değil, uzun süredir konuşulan mevzular. Biz dile getirince farklı yaklaşımlar ortaya kondu. Bunların hiçbirisi benim kişisel arzum ve menfaatim için değil.

Derdimiz faniler değil, sistemin üzerinde durmalıyız. En ideal sistemi belirleyebilmek için bu sistemi kimler en iyi şekilde başarmış bunlara bakmamız lazım. Türkiye bundan çok kazanacaktır. Bu değişimi yapacak kadroda tarih boyunda hiç unutulmayacaktır."

TÜRKİYE DÖNÜŞÜMÜ YAŞAMAK DURUMUNDA

Bu seçimlerde özellikle yeni Türkiye, yeni anayasa, başkanlık sistemi üzerinde ısrarla duruyorum. Beklentim 12 yıllık başbakanlık dönemim ve 9 aylık cumhurbaşkanlığı dönemimde de bir gerçeği tespit ediyoruz. Türkiye artık bir değişimi dönüşümü yaşamak durumunda. Dünyada gerek başkanlık sistemi gerekse parlamenter sistemle idare edilen ülkelere baktığımızda veya bizim geçmişimize baktığımızda gelişmeler bir yere kadar geliyor orada artık patinaj başlıyor. Bunu aşabilmek için idari yapılanmada bir değişiklik şart. Onun içinde bu seçimlerin milletimiz tarafından gerek benim cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadığımız gibi bu seçimde de böyle bir şeyi yaşamak beklentilerim içinde. Çünkü Türk milleti artık bir karar arifesinde. İdari değişimi dönüşümü ortaya koyacak. Biz 20 tane G20 ülke ve kurumu içinde üyelerden birisiyiz ve bu yıl ev sahipliğini biz yapacağız. Buradaki ülkelerin büyük çoğunluğu başkanlık sistemi ile yönetiliyor.

BU MİLLET BU KADAR BASİTE ALINMAMALI

Biz geldiğimizde IMF'ye borcumuz vardı şimdi IMF'ye para verecek durumdayız. Merkez bankamızın döviz rezervi 122 milyar dolara geldi. Kaynak benim diyor hiç bir şey ortaya koymuyor. Bu iş bu kadar basit değil. Bu milleti bu kadar basite almamak gerekir. 26 havalimanımız vardı bugün Hakkari Havalimanı'nın açılışını yaptık. 99 kez oraya müdahale yapıldı. Şimdi 54 havalimanına çıktık. Bunlar medeni olmanın alameti. Suyu düşünün barajlar göller.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A CEVAP

HDP'li belediye başkanlarının şuanda beni karşıladığı bir il olmamıştır. Niye dağdan talimat geldi. Bunları dağ yönetiyor. Terör örgütünü arkasına almış oy toplamaya çalışıyor.
Bu havalimanına aşıksa milletvekiliydi mecliste niye 2 yıl boyunca yardımcı olmadı. Onun oraya gelmesi önemli değil bizim için önemli olan Hakkari halkının orada olması önemli.

MUSLUKLARDAN KAN AKIYOR KAN!

Van'da musluklardan kan akıyor kan. Musluktan kan akar mı? Ama bunların musluklarından akar. Milletimin bunları görmesi bilmesi için ben meydanlardayım. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz.

DİYANET İŞLERİ'NİN MAKAM ARACI

Bugün 320-330 bin liralık Mercedis'i lüks olarak görür müsünüz? Bugün genel başkanlarının altında ya Mercedes vardır ya da AUDİ vardır. Benim önceden bilgim olsaydı kesinlikle izin vermezdim. Diyanet makamı öyle sıradan bir makam değil. Bu milletin yüzde 99'u Müslüman. Tüm Müslümanların itibar makamıdır. Diyanet; bir saygı makamıdır. Mehmet Bey sadece Türkiye'nin dini lideri değildir. Adeta İslam dünyası içerisinde bu coğrafyanın saygın bir dini lideridir. Ama bunların dinle diyanetle alakası olmadığı için böyle yaklaşıyorlar. Ben de zırhlı Mercedes'lerimizden birini Diyanet İşleri'ne tahsis ettik. Şu anda gönlüm hoşnut. Beyefendiler niçin bakmazlar Hristiyan dünyasına. Vatikan'a niye bakmazlar. Vatikan'da Papa'nın özel uçağı var, özel zırhlı araçları var. Niye bunları görmüyoruz. Biz sıradan bir ülke miyiz ya? Bizim dini liderimiz tarifeli uçakla neden gitsin? Ben Ahmet beyle onları da konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurt dışı seyahatlerinde şu anda havuzda olan uçakları kullanmak suretiyle gitsin. Bunları görmemiz lazım. Bu saygısızlıkları yapanların bırakın kendilerinin, çocuklarının altında son sürat spor arabaları, yarış otomobilleri var.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN "KONUŞMA LAN" İFADESİ

Frene basmış olsak bu halde, Hakkari'de olmazdık. Batman, Mardin, Siirt, Van gibi şehirlerde olmazdık. Eğer bu süreci sekteye uğratmak isterlerse hükümetle oturup B Planı'nı C Planı'nı konuşuruz.

Dolmabahçe'de o kare yanlış bir kareydi. Bu karede yer alana bir isim milletvekillerimizden bir tanesine 'konuşma lan' diyor. Soruyorum bu adamlarla gidilir mi? Böyle adamlar ile aynı karede yer almayı doğru bulmuyorum. Ne demek izleme komitesi ya. Devlet kendi birimleri ile bu işleri yapar. Dışardan sipariş kişilerle yapılmaz. Ta ki bu iş zaten yapılıyor. MİT onu yapıyor zaten. MİT bilgileri benim başbakanla emniyet teşkilatı ile paylaşıyor bunu böyle yönetiyoruz.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A AĞIR ELEŞTİRİ

Nasıl bir sert eleştiri? Mesela? Kusura bakmayın şimdi, kalkıp da siz milleti sokağa dökeceksiniz. Bu nedir? Kan değil mi? Başında bulunduğu partinin belediyesi musluklardan kan akatacağız diyor. Oğuz bey Allah aşkına. Burada biz bu vatandan yana mı olacağız? Yoksa musluklardan kan akatanlardan mı olacağız? Yasin Börü'yü öldürenlerden mi olacağız? Çözüm süreci dediğimiz konu bizim ortaya koyduğumuz bir konu. Bunlar bu kurallara uydukları sürece devam eder, yoksa devlet gereğini yapar.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE

Kimisi kaçıyor nereye kadar kaçacaklar, takipteyiz. Hukukun üstünlüğü burada bizim için önemli.

BÖCEK SORUŞTURMASI

Konuyla ilgili avukatlarım gerekli çalışmayı yaptılar. Davayı arkadaşlar geri çektiler.

PARALEL YAPI VE MUHALEFET İTTİFAKI İDDİASI

Paralel yapı ile muhalefetin ittifak yaptığı kesin. Bunu çok açık net yapıyorlar. Bunlarla ilgili ellerimizde belgeler de var. Bunlar bu süreçte oyların istikametini dahi belirlemiş şekildeler. Bu yapının bölücü örgütle Ermeni lobisiyle ilişkisi var.

TOPYEKÜN DİNLEMİŞLER

Bu ifade çerçevesinde, bu tip şeyler yakalandığında, MSGB, önemli bir kayıt. İnanıyorum ki karar mercileri, bu belgelere dayanarak kararını verecektir.

Her yeri diblediler. Sonra şantaj olarak kullandılar. Hep beraber toplantıdalar onu dinliyorlar. Bunlar ajanlıktır. Bunlar sıradan olay değil. Ne denli hallolduğunu zamanla göreceğiz.

MURSİ KONUSUNDA HASSASİYETİMİ KORUYACAĞIM

Kendisine sorulan "Mursi hakkında idam cezası ile ilgili uluslararası girişimlerde bulunacak mısınız? sorusuna "Bu konuda yakın çalışma arkadaşlarım girişimde bulundu. Olacak diye bir sey yok. Oldu. Burada eğer demokrasi diyorsak o zaman demokras diyenlerin her şeyden önce Mısır'daki bu duruma tavır koymaları gerek. Şayet komuyorlarsa demokratlıklarından şüphe ederim. Öznesi belli olmayan ifadeler kullanıyorlar. Bunu kendi sinir uçlarına dokunulduğunda farklı yaklaşıyorlar. Dünyanın farklı yerlerindeki olaylara nasıl yaklaştıklarını görüyoruz. Batı dünyası bu olayda sınıfta kalmıştır. ABD'de BM genel kurulunda bizi aynı masaya koyuyorlar. O masaya oturmadım. Yarın da oturmam. Niye? Kendime saygısızlık olur. Bu hassasiyetimi korumaya devam edeceğim." cevabını verdi.

IŞİD, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

IŞİD, konusunda kırmızı çizginiz var mı? DEAŞ dahil hepsine karşı güvenlik güçlerimiz en üst düzeyde önlemini almıştır. Gerek içeride gerekse dışarıda. Atılacak adım ne ise onu atarız. Gerek Irak gerekse Suriye'deki rejim kaynaklıdır. Orada da bir üst akıl var. Türkiye burada kendi kararını vermek suretiyle teyakkuzdadır. Yaklaşık 14 bin civarında Suriye'den Türkiye'ye girişe izin verilmemiştir. Yaklaşık 1500 kişi de deport edilmiştir. İçlerinde DEAŞ sempatizanları da mevcut.

ABD İLE YALNIZCA EĞİT DONAT'TA ANLAŞABİLDİK

Şu anda ABD'de henüz iki taraf arasında da sıkıntı var. Birinin düşüncesi bizimkiyle uyuşurken diğeri ile uyuşmuyor. Uçuşa yasak bölge konusunda Obama ile anlaşamadık. Suud ve Katar ile anlaştık. Obama ile de eğit donatta anlaşabildik. Türkiye kendi göbveğini kendisi kesiyor. NATO'da beraber olmamız hasebiyle Obama ile adım atıyoruz. O da NATO'dan kaynaklı.

Şu anda Akıncı ile Anastiadis ile çömzüme giden bir yol olur. Olumlu bir netice çıkarsa Kıbrıs bir sorun olmaktan çıkmış olur. Hayırlı olur. Bu bizim temennimizdir. Bir hiçbir zaman garantör ülke olma hakkımızdan feragat etmeyiz.

AB, bir defa kendi üzerine düşen görevi yerine getirmedi. 3 ülkenin garantör olma hakkı var. İngiltere Yunanistan Türkiye...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı Yurt Dışı Seyahatlerine Özel Uçakla Gitsin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Diyanet İşleri Başkanı Yurt Dışı Seyahatlerine Özel Uçakla Gitsin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (91)

  • Seni yaradana kurban.: Cumhurbaşkanım dediyse doğrudur.Sonuna kadar arkandayız uzun adam. 13 46 Yanıtla
  • Turk kizi: Pardon da kimin parasiyla? 34 9 Yanıtla
  • Mehmet ta: Papa geldi senin mekam aracına binmedi reno marka araca bindi 36 5 Yanıtla
  • soru808: diyanet işlerine bakanına bide saray yaptırın. ha aynı aksaray gibi olsun. 37 2 Yanıtla
  • SANANE la : Bence eşek sırtında gitsin 27 11 Yanıtla
  • adanalı: bu adam ne yapacagini şaşırdı. elin avrupa ülkesinde acaba hangisi özel ucakla ülke ülke geziyor. biz biliyoruz senin derdini tayyip. derdin müslümanlara bak biz diyanete sahip cikiyoruz demek. müslüman kardeşlerim allahla kulun arasında kimse yoktur. ne zamandan beri allahla kulun arasına diyanet girmiş. bırakın bu işleri artık. diyanetin yıllık bütcesini hele bi araştırın. bu paralar nereye gidiyor? evde de namaz kılabiliriz. bu kadar camiye de gerek yok. 28 9 Yanıtla
  • Se: Elimde belge var diyorsa yalan söylüyor 31 4 Yanıtla
  • Konya MURAT: Eyvallah beni temsilen en üst düzeyde temsil etsinler Allahım yolunuızu açık eylesin 6 28 Yanıtla
  • Türkiyem: Türk halkının sırtından geçiniyorsunuz fakir yine fakir zengin yine Zengin inşallah o saray başına yıkıla yerini Nasılda yaptın cumhur başkanı olmadan hazırladın haram olsun Türk halkının emekleri sana 24 8 Yanıtla
  • HDP li : Dogru soyluyor acik net daha miletin parasini calarak kendilerinine saltanat kuracaklar o oyle bir diayanet baskani ise din lideri ise net bir sekilde kalksin turkiye turklerin degildir ozaman din lideri dir derim cevreme karsida savunurum 20 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı
    13:42 10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

    Kamu Bilişim Derneği tarafından düzenlenen, "10. Kamu Bilişim Zirvesi" Antalya'da başladı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

  • Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:39 Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, İstanbul'da gerçekleşti. Forumda, iki ülkenin ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin büyüme kaydettiği vurgulandı. Türk ve Çinli şirketlerin temsilcileri, yeni ortaklıklar geliştirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği güçlü seyrediyor.

  • Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı
    13:39 Beylikdüzü'nde Bir Dükkanın Camına Ateş Açıldı

    Beylikdüzü'nde bulunan bir butik giyim dükkanının camına gece saatlerinde 5 el ateş açıldı. Dükkan sahibi tehdit almadıklarını belirtirken, olayla ilgili polis ekipleri inceleme başlattı.

  • ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti
    13:38 ABD, Filistin Devletinin BM Üyeliğini Veto Etti

    Birleşmiş Milletler'in Filistin devletini tanıması önerisiyle Güvenlik Konseyi'nde yapılan oylamada ABD veto kullanarak Filistinlilerin kuruluşa tam üyeliğini engelledi. İngiltere ve İsviçre çekimser kalırken, konseyin geri kalan 12 üyesi lehte oy kullandı.

  • İzmir Balçova'daki Teleferik Tesislerinde Bakım Tamamlandı
    13:36 İzmir Balçova'daki Teleferik Tesislerinde Bakım Tamamlandı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova'daki teleferik tesislerinde yapılan titiz bakım çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Tesislerin Avrupa Birliği standartlarında hizmet verdiği ve güvenli bir şekilde kullanılabileceği belirtildi.

  • CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi
    13:35 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25 zammın geri alınmasını talep etti. Gürer, dar gelirli vatandaşların et alabilme imkanının zorlaştığını belirterek, zamın geri alınması ve sübvansiyonlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • Sivas Ulaş'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    13:34 Sivas Ulaş'ta Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas'ın Ulaş ilçesinde Kaymakamlık Konferans Salonu'nda düzenlenen Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı'nda birlik encümenleri seçildi. Seçilen muhtarlar, köylerde yaşayan vatandaşlara daha iyi bir yaşam sunmak için çalışmalar yapacaklarını belirtti.

  • Tüik, 23 Nisan'a Özel Bülten Hazırladı: Çocukların İşgücüne Katılma Oranı Yüzde 18,7'den Yüzde 22,1'e Yükseldi. Çocuk İşçi Sayısı 3,5 Puan Arttı
    13:34 Tüik, 23 Nisan'a Özel Bülten Hazırladı: Çocukların İşgücüne Katılma Oranı Yüzde 18,7'den Yüzde 22,1'e Yükseldi. Çocuk İşçi Sayısı 3,5 Puan Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel bülten hazırladı. Buna göre; ekonomik krizin yarattığı etki çocuk işçi istatistiklerine de yansıdı. 15-17 yaş grubundaki çocukların işgücüne katılma oranı yüzde 18,7’den yüzde 22,1’e yükseldi. Çocuk işçi sayısı geçen yıla göre 3.5 puan arttı.

  • Mersin'de yasa dışı bahis operasyonu: 5 şüpheli gözaltına alındı
    13:34 Mersin'de yasa dışı bahis operasyonu: 5 şüpheli gözaltına alındı

    Mersin'de internet üzerinden yasa dışı bahis oynattıkları iddia edilen 5 şüpheli, Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan operasyonda cep telefonları, banka kartları ve harici bellekler ele geçirildi. Şüphelilerin işlemleri devam ediyor.


Advertisement