Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malabo'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malabo'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da bir Türk firması tarafından yapımı sürdürülen alışveriş merkezini ziyaret etti.

20.11.2014 20:03  Güncelleme: 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekvator Ginesi'nin başkenti Malabo'da bir Türk firması tarafından inşa edilmekte olan alışveriş merkezini gezdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2. Türkiye- Afrika Ortaklık Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Malabo'da, Cumhurbaşkanı Teodora Obiang Nguema Mbasogo tarafından karşılandı.

Erdoğan ve Mbasogo, daha sonra Türk inşaat firması Summa tarafından Malabo'da yapımı sürdürülen eden alışveriş merkezine geçti.

İki cumhurbaşkanı, inşaat şantiyesinde çalışan Türk ve yabancı işçiler tarafından Türkçe ve İspanyolca hazırlanmış "Hoşgeldiniz Sayın Cumhurbaşkanımız" afişleri ve alkışlarla karşılandı.

Firma yetkilisi Selim Bora, tarafından inşaata ilişkin verilen brifingi dinleyen iki lider daha sonra Türk ve yabancı işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Türk işçilerle kısa bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı işçilere de İspanyolca teşekkür etti.

Alışveriş merkezinin terasından bir süre Atlas Okyanusu'nu izleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin simgesi "ceima" ağacı hakkında bilgi aldı.

İnşaatta mimar olarak çalışan Burak Kılınç ve oğlu Yavuz Selim Kılınç ile de sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, baba oğul ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malabo'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement