Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye Konuştu - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemediğini, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalıştığını söyledi.

07.08.2016 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemediğini, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalıştığını söyledi.

Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu'na verdiği mülakatta, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "FETÖ sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemiyor, Afrika ülkelerine de uzanmaya çalışıyor." dedi.

Erdoğan, bu grubun dini bir cemaat olmadığını, ülkeyi ve ekonomiyi kontrol altına almaya çalışan terör örgütü olduğunu vurgulayarak, "Zalime karşı gevşeklik göstermek mazluma yapılmış bir ihanettir. Darbecilere karşı gevşeklik göstermeyeceğiz. Onlar haindirler. Onlara merhamet etmeyeceğiz." diye konuştu.

Örgütün sadece kendi özel çıkarları olduğunu, bu çıkarları yok edeceklerine dikkati çeken Erdoğan, "Devlet kurumlarında bunların var olmalarına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, devleti demokratik şekilde yönettiklerini anlatarak, "Darbeciler, Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ve MİT'i bombaladılar. Ordu birimlerine hakim olmaya çalıştılar. Onlar bazı binaları ele geçirebilirler ama asla halkı ele geçiremeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

"Pensilvanya'daki zatın verdiği emirle siviller bombalandı." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ona tabi olan tüm zalimler bunun bedelini ödeyecek. Bunlar halka egemen olmak için dini istismar ediyor. Ölümden korkmuyoruz. Bizler Müslümanız ve bize göre ölüm bir kaderdir. Kaderimiz geldiğinde bu ne bir saat öne alınır ne de geriye. Tankın altına yatan gence bakın."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement