Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayatları boyunca bu milletin, bu ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymadıkları gibi hayırlı her işi de engellemenin çabası içinde oldular.

20.02.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hayatları boyunca bu milletin, bu ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymadıkları gibi hayırlı her işi de engellemenin çabası içinde oldular. Neymiş? Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı'na Seçim Yasası, şunu bunu okumadan, 'Seçime kadar konuşma yasağı getirin' diyor. Sen kimsin ya, sen kimsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzzetpaşa Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, milletin kendilerine verdiği vekalete layık olacaklarını söyledi.

"Ne kadar değiştirirseniz değiştirin, ne kadar tahlil ederseniz edin, şu andaki sistem yamalı bohça, bundan bir şey olmaz" diyen Erdoğan, bu çarpıklığın giderilemediğini ifade etti.

Başbakanlık döneminden beri millete yeni anayasa sözü olduğunu anımsatan Erdoğan, bunun için Meclis'te komisyon kurduklarını belirtti.

Milletvekilleri içinde yüzde 60'lık çoğunluğa sahip olmalarına rağmen bu komisyonda her partinin eşit şekilde temsil edilmesini istediklerini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Mesela Genel Başkanı olduğum partimizin yaklaşık 325 milletvekili vardı. Biz 3 kişiyle temsil edildik o komisyonda, 30 milletvekili olan da 3 kişiyle temsil edildi. Derdimiz neydi? Üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. 'Varsın olsun yeterki şu yeni anayasayı yapalım' dedik. Ama ne oldu? Bizim dışımızdaki 3 partinin 9 tane temsilcisi, biz 3, konuş konuş konuş bir yere varamadık. 47 tane madde hazırlandı, altına temsilciler imzayı attı. 'Hadi gelin şunları çıkaralım' dedik, yanaşmadılar. Daha sonra 60 madde oldu, kendileri teklif etti, 'çıkaralım' dediler. 'Hadi' dedik, dediler ki 'olmaz', dördü birden bir araya gelmemiz lazım. Birisi çıkıyor mızıkçılık yapıyor, ne yapacağız? Yine olmuyor. Şimdi diyorum ki 400'ü verin, yeni Türkiye'yi kuralım, 400'ü verin yeni anayasayı yapalım, 400'ü verin başkanlık sistemini kuralım, 400'ü verin Çözüm Süreci'ne koşalım, bunu başarmamız lazım."

Komisyonu dürüst bir vaziyette, samimi çalıştırmadıklarını dile getiren Erdoğan, "Niye'Çünkü onların böyle bir derdi yok. Türkiye'nin ihtiyacı nedir, milletin talebi nedir hem bilmiyorlar hem de umurlarında değil" ifadelerini kullandı.

-"Milletim onlara bu emaneti teslim etmez"

"Bir tanesi çıkmış Yüksek Seçim Kurulu'na gitmiş, ne diyor biliyor musunuz? 'Bu Cumhurbaşkanı'na seçimlere kadar meydanlara çıkma yasağı getirin', duydunuz mu? Tabii Yüksek Seçim Kurulu gereken cevabı vermiş" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hayatları boyunca bu milletin, bu ülkenin geleceği için taş üstüne taş koymadıkları gibi hayırlı her işi de engellemenin çabası içinde oldular. Neymiş? Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na Seçim Yasası, şunu bunu okumadan, 'Seçime kadar konuşma yasağı getirin' diyor. Sen kimsin ya, sen kimsin? Şu anda bu kardeşiniz cumhurun görevlendirdiği bir başkandır. Cumhur kim? Halk halk, millet millet. Bir taraftan içinde bulunduğun Meclis'te 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyeceksin, öbür taraftan milletin işbaşına getirdiği Cumhurbaşkanı'na 'Konuşma yasağı getirin' diyeceksin. Kusura bakma, bizim önümüzü böyle kesebilecek yiğit biz görmedik daha."

"Diz vur gakkoşum 'heyy' de, kükresin halay kolu. Kövenk'in pınar başı, görünsün saray yolu. Bunlar bu yerin sesi, bu gökün gürlemesi. Mayası aşk, ateştir, belki sarmaz herkesi" dizelerini okuyan Erdoğan, millete hizmetin aşk işi olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Biz aşığız ya. Biz bu millete aşığız, bizim derdimiz var. Gakkoşum ne güzel söylemiş, bu aşk, bu ateş herkesi sarmaz. Onun için de milletim onlara bu emaneti teslim etmez" değerlendirmesinde bulundu.

"Yunus gibi yangın, Mevlana gibi dertli, Hacı Bektaş gibi vakur olmadan bu millete hizmet edemezsin" ifadesini kullanan Erdoğan, "Ben yeni Türkiye derken, yeni anayasa derken, başkanlık sistemi derken, Çözüm Süreci derken, temel hak ve özgürlükler derken kafamda da kalbimde de sadece büyük Türkiye hayali var. Milletimin müreffeh geleceği var. 2023 hedefleri var, 2053 hedefleri var, 2071 vizyonu var. Biz bugün varız, yarın yokuz ama bu ülke, bu millet inşallah ilelebet var olacaktır" diye konuştu.

Sultan Alparslan'ın 1071'de damgayı vurduğunu anlatan Erdoğan, "Şimdi biz 2071 diyoruz. Ne zaman? Onun bininci yılında. İşte mesele bu. Hedef koymak bu. Ufuk sahibi olmak bu. Ama bunların ufku yok. Bunlara şunu soracaksınız, sizin bir yerde bir dikili ağacınız var mı? Yok" ifadesini kullandı.

-"Birileri bizi ayaklarımızdan çekiyordu"

Milli gelirin, 12 yıl önce işbaşına geldiklerinde 230 milyar dolar olduğunu, şimdi ise 820 milyar dolara çıktığını belirten Erdoğan, "Nereden nereye geldik? Faiz neydi şimdi ne, enflasyon neydi şimdi ne, bunlara bakacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilere "Sizin önünüzü kesmek için ne getirdiler? Başörtüsü yasağı getirdiler. Ne getirdiler? Orta kısmı kapattılar. Ne getirdiler? Kat sayısı engeli getirdiler. Bunların hepsi kalktı mı? Şimdi bundan sonra görev sizde. Çok çalışacaksınız, istediğiniz üniversiteye, istediğiniz fakülteye girmek suretiyle bu millete, bu vatana hizmet etmeye devam edeceksiniz. Bundan sonra bahane yok, ona göre. Durmak yok, yola devam" şeklinde seslendi.

Türkiye'de 79 yılda yapılan bölünmüş yolun 6 bin 100 kilometre olduğunu bildiren Erdoğan, buna 12 yılda 17 bin 500 kilometre ilave ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama hepsinden öte, dedem Fatih, karadan gemileri yürütmüştü. Biz de denizin altından Marmaray'ı yürüttük. Hamd olsun, bunu gerçekleştirdik. Şimdi bitmedi, Avrasya Tüneli'ni yapıyoruz. Yine denizin altından. O da bitmedi. Fatih Sultan Köprüsü'nün kuzeyinden şimdi de Yavuz Sultan Selim köprüsünü yapıyoruz. 4 gidiş, 4 geliş. Ortasından da yüksek hızlı tren, o geçecek. Bu, nedir bu? Dünyayla yarışıyoruz, yarışacağız. Yeni Türkiye böyle olacak. Biz eski Türkiye değiliz, biz yeni Türkiye'yiz. Adres bu. Ama bunu yeni anayasayla beraber yapacağız. Bunu başkanlık sistemiyle daha da hızlı yapacağız. Birileri bizi ayaklarımızdan çekiyordu ama şimdi çekemeyecekler. Şimdi evelallah çok daha hızlı gideceğiz."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.


Advertisement