Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esertepe Rekreasyon Alanını Açtı - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esertepe Rekreasyon Alanını Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben şu anki iktidar partisinin kurucusuyum, kurucu genel başkanıyım. Aynı zamanda bu partinin üç dönem milletvekilliği ve başbakan olarak 12 yıl ülkeme hizmet yaptım. Ardından milletim bu makama bizleri görevlendirdi.

19.05.2015 20:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben şu anki iktidar partisinin kurucusuyum, kurucu genel başkanıyım. Aynı zamanda bu partinin üç dönem milletvekilliği ve başbakan olarak 12 yıl ülkeme hizmet yaptım. Ardından milletim bu makama bizleri görevlendirdi. Şimdi de bu makamdayız. Eğer bizim geçmişimizle alakalı bazı yanlış ifadeler kullanılıyorsa bunları düzeltmek herhalde benim görevimdir" dedi.

Esertepe Rekreasyon Alanının açılışına katılan Erdoğan, Keçiören'in, kalbinde müstesna bir yeri olduğunu söyledi. Erdoğan, "12 yıl Keçiören'de ikamet ettim ve burada sizlerle birlikte yaşadım. Burada çok farklı anılarımız oldu. Keçiören'in tarihi anlamda da farklı bir yeri vardır. Adeta Türkiye'nin tarihidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Keçiören'de Kuşcağız Aile Merkezi'nin açılışına katıldığını anımsatan Erdoğan, "1980'lerin ortasına kadar sadece ücra köylerde değil, Keçiören'de Kuşcağız'daki gecekondularda da elektrik yoktu. Su yoktu, yol yoktu, okul yoktu. Hiçbir şey yoktu. Rahmetli Özal dönemi ile burada bir kıpırdanma, bir gayret başladı" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in büyükşehir belediye başkanlığından önce Keçiören'de de belediye başkanı olarak görev yaptığını hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Yani temeller aslında eskiye dayalı. O günden bugüne hamdolsun büyükşehir belediye başkanlığı süreciyle ve ikinci dönem yine genel başkanı olduğum partimin belediye başkanlığı sürecini devam ettirmesi, dünün kenar ilçesi, varoşu Keçiören'i hamdolsun bugün Ankara'nın en seçkin ilçelerinden biri haline getirdi. Hayat kalitesi en yüksek ilçelerinden biri haline getirdi. Bu büyük dönüşümde emeği olan başta büyükşehir ve Keçiören Belediyesi başkanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Zira bu ülkede taş üstüne taş koyanın bizim gönlümüzde müstesna bir yeri vardır."

Başbakan olarak üstlendiği sorumluluğa komşuluk hukukunu da ekleyerek hep Keçiören'in ve Keçiörenlilerinin yanında olduklarını ifade eden Erdoğan, "Sağ olsun Keçiören bizi hiç yalnız bırakmadı. Son olarak Cumhurbaşkanlığı seçiminde vermiş olduğunuz yüzde 58'lik destek için her birinize her Keçiörenli kardeşime şahsım adına, milletim adına teşekkür ediyorum. Keçiören'in yeni Türkiye mücadelesinde de çok daha güçlü bir destekle yanımızda olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Keçiören'in Hacı Bayram Veli Hazretleri ile Abdulhakim Arvasi hazretlerinin manevi zırhıyla kuşatıldığını ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin tüm renklerini, tüm zevklerini içinde barındıran Keçiören'e işte biz bu anlayışla yaklaştık ve yaklaşmaya da devam ediyoruz" dedi.

Rekreasyon alanında eskiden orduya ait bir seyyar cerrahi hastanenin bulunduğunu anımsatan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir belediyemiz güzel bir proje ile Keçiören'imize ve Ankara'ya yakışır şu anda içinde bulunduğumuz bir park haline dönüştürdü" dedi. Erdoğan, ağaçlandırmanın yeni yapıldığını anımsatarak, "Henüz ağaçlarımız, çınarlarımız yeni dikildi. İnşallah birkaç yıl sonra bu çınarlar Osmanlı'nın abidesi gibi yükselecek. Çınar dedik mi akla Osmanlı gelir. Onun timsali."

Türkiye'nin tarihi bir seçimin arefesinde bulunduğunun anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tüm partiler, tüm liderler Türkiye için milletimiz için neler yapmak istediklerini meydan meydan dolaşıp anlatıyorlar. Aynı şekilde medya aracılığıyla da mesajlarını topluma ulaştırıyorlar. Şimdi bana diyebilirsiniz, 'Sayın Cumhurbaşkanım siz Cumhurbaşkanısınız, sizin seçim kampanyalarında ne işiniz var' diyebilirsiniz. Haklı da olabilirsiniz. Fakat ben biliyorsunuz alışılmış bir Cumhurbaşkanı değilim. Sipariş üzere gelmedim. Fakat Cumhurbaşkanı olarak her siyasi partiye eşit mesafedeyim ancak taraf olarak sorduğunuz zaman ben milletimin tarafındayım. Eğer birileri bazı yanlışlar yapıyorsa, yanlışlar söylüyorsa o zaman bu yanlışları düzeltmek herhalde takdir edersiniz ki benim görevimdir."

Erdoğan, geçmişi ile ilgili yanlış ifadelerin düzeltilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları belirtti:

"Ben şu anki iktidar partisinin kurucusuyum, kurucu genel başkanıyım. Aynı zamanda bu partinin üç dönem milletvekilliği ve başbakan olarak 12 yıl ülkeme hizmet yaptım. Ardından milletim bu makama bizleri görevlendirdi. Şimdi bu makamdayız. Eğer bizim geçmişimizle alakalı bazı yanlış ifadeler kullanılıyorsa bunları düzeltmek herhalde benim görevimdir."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esertepe Rekreasyon Alanını Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement