Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir milletin kendi gücünün benliğinin farkına varması yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür.

19.05.2015 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir milletin kendi gücünün benliğinin farkına varması yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. Unutmayın nereden geldiklerini bilmeyenler, nereye gideceklerini de bilemezler. Kendi tarihine yabancılaşanlar rüzgarın önünde bir yaprak misali savrulmaktan kurtulamazlar" dedi.

81 ilden gelen gençlik temsilcilerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul eden Erdoğan, "Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde, bu anlamlı buluşmamızda en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Aramızda 81 vilayetimizle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizden bütün gençleri temsilen şuanda aramızda bulunan genç kardeşlerim var. Başarıları ile medarı iftiharımız olan, dünyanın dört bir yanında İstiklal marşımızı okutup, bayrağımız gururla dalgalandırmış olan sporcu genç kardeşlerim var" diye konuştu.

Engelli gençlerin de kabulde yer aldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mücadele azimleri, sabırları, çalışkanlıkları ve kararlılıkları ile hepimize örnek olan engelli genç kardeşlerimiz var.  Sosyal, siyasi ve ticari hayatta sorumluluk üstelenen bu ülkenin geleceğinde bizde varız diyen sivil toplum kuruluşu temsilcisi genç kardeşlerim de aramızda."

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren, başarı sağlayan gençleri de görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Erdoğan, "Ben hepinize her bir genç kardeşime bu müstesna günde Cumhurbaşkanlığı Külliyesine milletin evine hoş geldiniz diyorum. Burası benim şahsi mülküm değil, burası sizin, milletin. Tabi bunun üzerinde de çok spekülasyon yapanlar oldu. Ama inanıyorum ki bu gençlik, bu millet kendisine yakışanın en iyisi bulmaya en iyisini imar etmeye azimli kararlıdır ve bundan sonra da bunun adımlarını atacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken birincisi Türkiye'nin güçlü ve müreffeh yarınlarını görüyor ve ümit var oluyorum. Endişe yok. Buna inanıyor buna güveniyorum. Geleceğimiz, umudumuz, istikbalimiz olan yeni Türkiye'nin neferleri siz gençlerle bu mekanda bir araya gelmekten, sizleri burada misafir etmekten büyük mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek isterim."

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 78 milyon tarafından coşkuyla ve sevinçle kutlandığını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Birçok etkinlikler ülkemizin değişik yerlerinde yapılıyor. Bu salondaki gençlerimizle ülkemin bütün gençlerinin bayramını yürekten tebrik ediyorum. 19 Mayıs 1919'da Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını atan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'in Bandırma Vapuru'ndaki yol arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum. Onları ilk önce Samsun'da ardından Havza, Amasya, Erzurum, Sivas'ta bağrına basan Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyorum. İstiklal Harbimiz başta olmak üzere Balkan Harbinde, 1. Dünya Harbinde, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Yemen'de, Şanlı Medine müdafaasında, Galiçya'daki tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kore'de, Kıbrıs'ta, uzun yıllar süren teröre mücadele döneminde, şehit olan gazi olan tüm askerlerimizi minnetle anıyor, şehitlerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize uzun ömürler niyaz ediyorum. Rabbim onlardan razı olsun. Kabirlerini bir gül bahçesi, mekanlarını cennet eylesin."

Gençlere hitap ettiği salondan dünyadaki tüm gençlere selam, sevgi ve saygılarını yolladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçen hafta Arnavutluk'taydık. Arnavutluk'ta da hamdolsun Preza'da kalenin içerisindeki camiyi ecdadımız restore etmiş. Bu caminin açılışında 7 bin 500'e yakın gençle bir araya geldik. Ama o gençler Türkiye'den gelen gençler değildi. Balkanlardaki gençlerdi. O gençlerle orada başka bir heyecanı yaşadık. Çevre ülke ve şehirlerden gelen oradaki soydaşlarımızla oradaki dindaşlarımızla bir araya geldik. Farklı bir heyecanı yaşadık o gün orada ve o heyecanı bir kenara koymak mümkün değildi. Baktım ki gönül dillerimiz aynıydı. Bu gönül dilleriyle evlad-ı Fatihanı gördüm. Şu anda da evlad-ı Fatihan karşımda görmenin mutluluğu içerisindeyim" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, " Tahrir Meydanı'nın kahraman gençlerini, Gazze'nin, Ramallah'ın, Kudüs'ün vakur gençlerini, Halep'in Şam'ın, Mısraata'nın, Musul'un çileli gençlerini, Balkanlar'ın tekrar ediyorum evlad-ı Fatihan olan Üsküplü, Sancaklı, Prizdenli genç kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Afrika'nın Asya'nın, Ortadoğu'nun tüm gençlerine en kalbi muhabbetlerimi yolluyorum" dedi.

Tarih, hem bir ibret vesikasıdır hem de kudrettir, güçtür

Milletlerin tarihlerinden aldıkları güçle yaşadıklarının altını çizen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tarih hem bir ibret vesikasıdır hem de kudrettir, güçtür. Gelecek tasavvurlarını buna göre şekillendirirler. 'Biz ne idik' sorusunun cevabı aynı zamanda 'biz neyiz' ve 'ne olabiliriz' sorusunun cevabına da ışık tutar. Bunu bu şekilde değerlendirmeye mecburuz. Çünkü insan tarihinde sadece geçmişini yani ne olduğunu değil aynı zamanda istikbalini de geleceğini de arar. Dolayısıyla bir milletin kendi gücünün benliğinin farkına varması yani özgürleşmesi ancak tarihinin farkına varmasıyla mümkündür. Unutmayın nereden geldiklerini bilmeyenler, nereye gideceklerini de bilemezler. Kendi tarihine yabancılaşanlar rüzgarın önünde bir yaprak misali savrulmaktan kurtulamazlar."

"Sizin şah damarınızı ancak böyle keserler"

Bir milletin geleceğini ipotek altına almaya çalışanların öncelikle o milletin tarihi ve tarihten gelen bağlarını tahrip etmeye yöneldiklerine vurgu yapan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hep böyledir. Çünkü sizin şah damarınızı ancak böyle keserler. Bunu kestikleri anda da bitersiniz tükenirsiniz. Hangi tarihi zemine ayak bastığını fark etmeyenler hatta reddi miras edenler bizde var böyleleri biliyorsunuz ülkenin geleceğini de tehlikeye atar."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement