Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Herşey Türkiye Için Dedik, Yola Böyle Çıktık' - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Herşey Türkiye Için Dedik, Yola Böyle Çıktık'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz yıllardır aynı inanç için mücadele eden, aynı topraklar üzerinde, aynı bayrağın altında, hür yaşayan bir milletiz. Bu bölgede, asırlardır aynı gönül dilini konuşan, aynı istikamete bakan, sevinç ve tasada beraber olan bir kardeşler topluluğuyuz.

06.01.2017 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz yıllardır aynı inanç için mücadele eden, aynı topraklar üzerinde, aynı bayrağın altında, hür yaşayan bir milletiz. Bu bölgede, asırlardır aynı gönül dilini konuşan, aynı istikamete bakan, sevinç ve tasada beraber olan bir kardeşler topluluğuyuz. Bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmiş bu milleti yıkabilecek hiçbir fani güç yoktur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Valiliğinin Nevali Otel'de düzenlediği sivil toplum örgütleri temsilcileri ve kanaat önderlerini buluşturan yemekte yaptığı konuşmada, 1,5 yıl aradan sonra tekrar Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu bahtiyarlığı dile getirdi.

Bugün Rabia Meydanı'nda yapımı tamamlanan 58 ayrı eserin açılışını yaptıklarını belirten Erdoğan, bu yatırımların hayırlı olmasını diledi.

Sağlıktan eğitime, toplu konuttan turizme, altyapı hizmetlerinden spora kadar birçok alanda Şanlıurfalıların hizmetine sunulan yatırımlara dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha önce 200 yataklı bir devlet hastanesi varken bugün Eyyubiye'de 800 yataklı bir eğitim araştırma hastanesinin resmi açılışını yapmak suretiyle Şanlıurfa adeta bir sıçrama yapmış oldu. Çünkü biz Kanuni Sultan Süleyman'ın, 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi/ olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi' ilkesinden hareketle, Devleti Aliye'yi bir sağlıklı nefese feda etmeyi hedefleyen devlet anlayışının mensuplarıyız. Şimdi de 14 yıllık süre içinde sağlığa çok büyük önem verdik. Önce 'eğitim' dedik, ardından 'sağlık' dedik, 'adalet ve emniyet' dedik ve akabinde ulaşımdı, enerjiydi, tarımdı bütün bunlara önem vermek suretiyle bir devlet politikası anlayışı belirledik."

"Şimdi de bir hedef belirledik." diyen Erdoğan, "800 yataklı bu hastane resmen artık hizmet veriyor, modern gerçekten Şanlıurfaya adeta sınıf atlattıracak bir eser. Ama biz bunu yeterli bulmadık, dedik ki, 'bir ikinci hastane daha.' Bu da benim Başbakan olmadan önce uluslararası camiayı belediye başkanı olarak dolaştığımda gördüğüm sağlıktaki bazı güzelliklerdi. 'Biz niye böyle birşey yapmayalım.' dedim o da şehir hastaneleri anlayışı vardı ve şehir hastaneleri ile ilgili adımları attık. Şanlıurfa'ya da dedik, bir tane bin 700 yataklı şehir hastanesi yapalım." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'ya yapılacak şehir hastanesinin ihalesinin yapıldığını, müteahhidinin belirlendiğini dile getiren Erdoğan, eserin en geç üç yıl içinde tamamlanarak şehrin ve bölgenin hizmetine gireceğini kaydetti.

" Türkiye'nin dört bir yanını donattık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar bir inceliği gösteriyor, nedir o? Hangi zihniyet insan öncelikli çalışıyor, insana değer veriyor. Yola çıktığımızda, 'Herşey insan için' demiştik, 'Herşey Türkiye için' demiştik. 'Herşey Türk için' demedik, 'Her şey Kürt için' demedik, 'Herşey Arap için, Laz için, şu için bu için' demedik. 'Herşey insan için' dedik, 'Herşey Türkiye için' dedik, yola böyle çıktık. Çünkü biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik, bu yola böyle çıktık. Bizim damarlarımızda bu anlayış var, bu anlayışla da bizler Türkiye'nin dört bir yanını donattık, donatıyoruz."

Bu ay içinde ilk şehir hastanesini Mersin'de açacaklarını ifade eden Erdoğan, ilk etapta 30 büyükşehirde şehir hastanelerini açacaklarını bildirdi.

"Tüm tehditlere rağmen dik durdunuz"

"Hakkın, adaletin, milli iradenin kardeşliğin yanında saf tutan Şanlıurfalı kardeşlerimiz için ne yapsak azdır." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son dönemdeki sağlam duruşundan dolayı Şanlıurfa'ya bizim vefa borcumuz var. Siz burada teröre prim vermediniz, teröristlere prim vermediniz. Tüm tehditlere rağmen dik durdunuz. 15 Temmuz gecesi 4 Şanlıurfalı kardeşimiz göğsünü kurşunlara siper ederken şehit oldu. İki Şanlıurfalı vatandaşımız da gazilik payesine ulaştı. En son Beşiktaş'taki kalleş saldırıda Şanlıurfalı polislerimiz Enes Çiçek, Mehmet Taş ve Süleyman Sorkut kardeşlerim şehit oldu. Onların mekanları zaten cennet, biz böyle inanıyoruz. Çünkü onlar, Rabbimin verdiği haberle, ne diyor? 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler, ancak siz bilemezsiniz.' Onlar ölmedi ki onlar diri ve sevgili Peygamberimize en yakın makamda onlar taltif ediliyor. Nedir o? Şehitlik makamı. Akif'in mısralarında 'Şüheda fışkırıcak toprağı sıksan şüheda/ Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda/ Etmesin tek vatanımdan beni dünyadan cüda' derken ilham kaynağı işte bu ayeti kerimedir."

Erdoğan, terörle mücadele başta olmak üzere, bayrak, bağımsızlık, vatan ve ezan için toprağa düşen tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa diledi.

"Biz bu coğrafyada tesadüfen karşılaşmış bir topluluk değiliz." diyen Erdoğan, "Biz yıllardır aynı inanç için mücadele eden, aynı topraklar üzerinde, aynı bayrağın altında hür yaşayan bir milletiz. Bu bölgede asırlardır aynı gönül dilini konuşan, aynı istikamete bakan, sevinç ve tasada beraber olan bir kardeşler topluluğuyuz. Bir binanın tuğlaları gibi kenetlenmiş bu milleti yıkabilecek hiçbir fani güç yoktur. Rabbimiz buyuruyor ya, 'Bünyan-ı mersus' diyor, bunlar birbirinin adeta dişli bir şekilde geçmiş, bunlar yıkılmaz." diye konuştu.

"Bu toprakların harcı yüzyıllardır işte bu muhabbetle yoğrulmuştur"

800 yıl önce yaşayan ve ilmi, irfanı, hikmetiyle Şanlıurfa'yı manevi olarak inşa eden Hayat Bin Kays El Harrani'nin, "Muhabbet marifetin ve hakka giden yolun en büyük nişanıdır. Baki olana ancak muhabbet ile kavuşulur" sözlerine atıfta bulunan Erdoğan, "Öbür tarafta da ne diyor şair, 'Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl' diyor. Bu toprakların harcı yüzyıllardır işte bu muhabbetle yoğrulmuştur. Bu millet aslında aşık ve maşuk topluluğudur. Ama son dönemde birileri bunu kurcalamaya başladı. Aşkımızı çekemeyenler oldu, sevdamızı çekemeyenler oldu, bu muhabbetimizi çekemeyenler oldu. İstedikleri kadar çekemesinler asıkla maşukla ayrılmaz, Ferhat'la Şirin'in ayrılmadığı gibi." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: \'Herşey Türkiye Için Dedik, Yola Böyle Çıktık\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Herşey Türkiye Için Dedik, Yola Böyle Çıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'da 100. resmi maçına çıkacak
    11:05 Barış Alper Yılmaz, Galatasaray'da 100. resmi maçına çıkacak

    Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. 23 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'da farklı pozisyonlarda görev alarak dikkatleri üzerine çekti. Şu ana kadar 99 resmi maça çıkan Yılmaz, 8 gol kaydetti. Ayrıca bu sezon Galatasaray'ın en istikrarlı futbolcusu olan Yılmaz'ın sözleşmesi 2027 yılına kadar uzatıldı.

  • Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı
    11:04 Kocaeli Başiskele'de 3 araç karıştı, 2 kişi yaralandı

    Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle otomobil takla atarak, park halindeki başka bir otomobile çarptı. Kazada 3 araçta maddi hasar meydana gelirken, takla atan otomobilde bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi
    11:04 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi Öncesi Suudi Arabistan'da Dalış Deneyimi

    Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi, uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, Suudi Arabistan'ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi yaşadı. İkili, Suudi Arabistan'ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan sporcular, Lajab ve Al-Rough Vadisi'nde derin tatlı su havuzları ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Bu deneyim, sporcular için unutulmaz bir macera oldu.

  • Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi
    11:03 Samsun Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerini bilgilendirdi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güvenli Mahallem ve Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Atakum Küçük Kaşifler Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere meslek tanıtımı, temel güvenlik kuralları, trafik kuralları, güvenli internet kullanımı ve teknoloji bağımlılığı gibi konular hakkında bilgi verildi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu
    11:03 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelerek hizmet çağrısında bulundu.

  • Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu
    11:02 Kartal'da Basın Emekçileri İftar Yemeğinde Buluştu

    Kartal'da geçmişte ve günümüzde görev yapan basın emekçileri Kartal Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi. Gazeteciler hasret giderdi.

  • Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi
    11:02 Osmaneli Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle iftarları sona erdi

    Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi'nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde 'hayırlı ramazanlar' dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı.

  • Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor
    11:00 Sakarya'da 796 bin 924 seçmen sandık başına gidiyor

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi çerçevesinde Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için Pazar günü sandık başına gidecek. Sakarya genelinde toplam 2 bin 639 sandıkta 796 bin 924 seçmen oy kullanacak.

  • Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada
    11:00 Küçükçekmece'de ehliyetsiz sürücü iki çocuğa çarptı: O anlar kamerada

    Küçükçekmece'de, ehliyetsiz sürücünün kullandığı hafif ticari araç kontrolden çıkarak önce park halindeki araca ardından iki çocuğa çarptı. Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Sürücü olay yerinden kaçtı ve polis ekipleri tarafından aranıyor.

  • Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı
    11:00 Elazığ'da Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunan 27 Kişi Yakalandı

    Elazığ'da polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 27 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında hırsızlık, uyuşturucu madde kullanmak, kasten öldürme ve yaralama gibi suçlardan hüküm giyenler bulunuyor. Zanlılar, adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    10:59 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya, Bahçelievler ve 75. Yıl Cumhuriyet mahalleleri sakinlerine yönelik düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Çetinkaya, orucunu açan vatandaşlara teşekkür ederek, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu vurguladı. Daha sonra ise partisinin önceki dönem Karabük il başkanları, milletvekilleri, İl Gençlik Kolları başkanları ve Merkez ilçe başkanlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.


Advertisement