Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet Şebekesini Çökertecek ve Hesabını Soracağız (Geniş Haberi) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet Şebekesini Çökertecek ve Hesabını Soracağız (Geniş Haberi)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet Şebekesini Çökertecek ve Hesabını Soracağız (Geniş Haberi)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan istişare toplantısında konuştu.

12.12.2014 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 365 oda ve borsa başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan istişare toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hala kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. İş dünyasından, medya dünyasından bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesabını soracağız. Yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkacak. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek, duyacaksınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İki sihirli kelime diye 12 yıldır hep gündemde tuttuğum güven ve istikrarın bundan sonra da aynı kararlılıkla devam etmesi gerekir. Türkiye'yi binlerce değişik parçadan teşekkül edilmiş bir makine gibi düşünün. 12 yıl öncesine kadar bu makinanın bazı çarkları dönüyor. Bazıları dönmüyordu. Bazı bölümleri paslanmaya yüz tutmuştu. Makinanın bölümleri çarkları arasındaki uyum kaybolmuş armoni yitirilmiş senkron diye bir şey asla kalmamıştı. Her yerinden ses gelen gürültü ile çalışan ne kadar çalışırsa çalışsın verimli olmayan bir makine vardı. Üretemiyordu. Belli zümreler servetlerine servet katarken, ülkenin geri kalanı yoksulluk altında eziliyordu. Eski Türkiye'de olduğu gibi makinanın tek bir parçasının dahi arıza yapması bu arızanın ihmal edilmesi ileride makinenin tamamına zarara verecek. Daha büyük sorunlara yol açacaktır. Buna imkan fırsat vermeyeceğiz. İçeriden yada dışarıdan ekonominin çarklarına yönelik saldırıları çok çok iyi görecek, analiz edecek. ve bu saldırılara karşı hep birlikte mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"BU OPERASYONLAR İLE ŞAHSIMI DEĞİL BENİM ŞAHSIMDA ASLINDA SİZLERİ HEDEF ALIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir meseleyi sizlerle çok açık konuşmak istiyorum Buna da mecburum. Son bir buçuk yıldır Türkiye içeriden ve dışarıdan beli operasyona ve girişimlerle hedef alınıyor. Altını çizerek söylüyorum sanmayın ki bunlar şahsıma yönelik operasyonlar. Sanmayın ki bu operasyonlar, girişimler hükümet yada belli bir partiye yöneliktir. Bu operasyonun, operasyonların Türkiye'ye, Türkiye'nin varlığına, birliğine, huzur ve istikrarına, ekonomisine, bağımsızlığına yönelik operasyonlardır. Bütün bu atılan adımların arkasında bir üst akıl var dedim. Gündeme oturdu sonra. Kim olduğunu da biliyorsunuz. Bunları siz araştırıp inceleyeceksiniz. Bu operasyonları yapanların, taşeron olarak kullanılanların hedefi şahsımdan öte yeni, güçlü Türkiye'dir. Şahsımı değil benim şahsımda aslında sizleri hedef alıyorlar" açıklamasında bulundu.

"FAİZ ENFLASYON BUNLAR BİZİM İÇİN YETERLİ DEĞİL DAHA DA DÜŞMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek faiz, enflasyon bunlar bizim için yeterli mi? asla yeterli değil. Daha da düşmesi lazım. Üretim sağlayamaz, istihdamı artıramazsak vay halimize. Başbakanlığım döneminde dünya krizi yaşarken biz yatırımlara asla dur demedik. Kriz döneminde siz yatırımları durduracak olursanız orada bitersiniz. Türkiye şu anda da asla yatırımlarına dur demeyecek. Dur dememesi için yüksek faizin olmaması gerekir. Yatırımlarla birlikte üretim, istihdam artacak. Girdi maliyetleri de ciddi oranda düşmüş olacak. Bunları göremiyorsak vay halimize yandık" diye konuştu.

"İNŞAAT SEKTÖRÜNE ASLA DUR DEMEDİK BAŞI DA TOKİ ÇEKTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizi özellikle o özellikle o sıkıntılı dönemlerde biz yapan şu olmuştur: Biz inşaat sektörüne asla dur demedik. İnşaat sektörüne yürüyün dedik. Başı da TOKİ çekti. İnşaat sektörüne dur, sanayiye ilerle derseniz çöküntü başlar. Türkiye'nin kentsel dönüşümlerle birlikte bu sektörü ayakta tutması gerekir. Birine dur derseniz olmaz. Bunların at başı yürümesi lazım. Bunu göreceğiz" dedi.

"SİYASET RİSKTİR TİCARET RİSKTİR YAŞAM RİSKTİR ECELLE RİSK ORTAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her yerde risk alacağız. Terör var eyvallah. Terörün sıkıntılarını siz benden daha iyi biliyorsunuz. Risk almadan netice olmaz. Siyaset risktir. Ticaret risktir. Yaşam risktir. Ecelle risk ortak. Her gün terörle mücadele eden, istikrarı olmayan yoksul bir Türkiye bunların hepsinin işine geliyordu" dedi.

"O TENCERE TAVACILAR YOK NEDEN YOK? TENCERE TAVALARI MI KAYBETTİLER NE OLDU?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üst akıl diyorum ya. Bunların yeni Türkiye'den rahatsızlıkları var. Maskelere asla aldanmayın. Görünüşe sakın ha sakın itibar etmeyin. Gezi olayları dediler. Bahane ağaç dediler. Yalova'da bu Geziciler neden ortada yoklar. Taksim'de ağaç eksilmedi. 12 ağaç bir yerden başka bir yere taşınıyor. Bir tanesi de çıktı mesele ağaç değildi dedi. O tencere tavacılar yok. Neden yok? Tencere tavaları mı kaybettiler ne oldu? Eğer mesele ağaç olsaydı bu ve buna benzeri bir çok olayda protesto görürdü değil mi? Ama yoklar. Ağaç bahane idi" ifadelerini kullandı.

"ABD'NİN İŞKENCELERİNE YENİ YAYINLANDI BİLİYORSUNUZ. SUÇUNU İTİRAF ETTİ DİYE SINIRSIZ HOŞGÖRÜ GÖSTERİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim'de polisin göstericilere müdahalesini günlerce, haftalarca ulusal ve uluslararası medya verirken kendi ülkelerindeki hadiseleri görmezden geldiler. Türkiye'de polisin elinde silah, molotof olan hatta cinayet işleyen teröriste karşı yasalar dahilindekini müdahalesini insan hakkı ihlali diye bütün dünyaya servis edenler şu anda ABD'nin işkencelerine yeni yayınlandı biliyorsunuz. Suçunu itiraf etti diye sınırsız hoşgörü gösteriyorlar" diye konuştu.

"BATAN ÜLKELERİN KREDİ NOTLARINI ARTTIRIRKEN TÜRKİYE İÇİN YALAN YANLIŞ MANZARALAR ÇİZEBİLİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası medya Türkiye ekonomisini kötülemek için terör ile aynı kefede göstermek için yalan üstüne yalan yazıyorlar. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları, vay hallerine. İstedikleri zaman istedikleri gibi. Batanı çıkarmak için hemen alı derece birden çıkartıyor. Türkiye gibi istikrarın olduğu bir ülkeyi de durağan yapıyor. veya düşürmeye gayret ediyor" dedi.

"TÜRKİYE'NİN BAĞIMSIZLIĞINA O NAMAHREM ELİN UZANMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar belli odaklardan idare ediliyor. Bu saldırılar, operasyonlar son derece sistematik şekilde şu anda götürülüyor. Amaç bizi etkisiz hale getirmek. Bu sayede eski Türkiye'ye bir geri dönüş yapabilmek. Türkiye'nin bağımsızlığına her ne şekilde olursa olsun o namahrem elin uzanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu millet kendi istikametini kendisi çizer" dedi.

"17 ARALIK'TA YARGI İÇİNDEKİ BAZI ODAKLAR HAREKETE GEÇTİLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sokak eylemleri, faiz ve rant lobileri değil nu milletin rotasını sadece millet tayin eder. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Türkiye'ye inşallah geri dönüş olmayacak. Bundan bir yıl önce 17 Aralık'ta yargı içindeki bazı odaklar harekete geçtiler. Bazı operasyonlar yaptılar. Bahane yolsuzluk iddiasıydı. Maske ambalaj kılıf yolsuzluk iddiasıydı. Ulusla ve uluslararası medya yargının operasyonu ile, eş zamanlı olarak algı operasyonuna başladılar" dedi.

"17 ARALIK'TA OYUNU GÖRMESEYDİK 25 ARALIK OPERASYONUNU YAPACAKLARDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17 Aralık'ta eğer bu oyunu görmeseydik, maskelerin altındaki gerçek niyeti görmeseydik, dik durmasaydık 25 Aralık operasyonunu yapacaklardı" dedi.

"BAŞBAKAN, BAKANLAR NASIL ALINACAK BUNLARIN PLANI HAZIRDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şey hazırdı. Başbakan, bakanlar nasıl alınacak, bunların planı hazırdı. Bizimle ilgili iddianameler bile hazırdı. Hepimizin eline geçti. Şahsımdan dönemin başbakanı diye bahsediyorlardı. İddianameler, İstanbul'da o malum polisler tarafından yazılmış, bekletiliyordu. Bizim alınmamızdan sonra kurulacak hükümet, başbakan, bakanalr dahi tek tek hazırlanmıştı. Millete yolsuzluk iftirasını gösterecekler ama aslında bir hükümeti devirecek yerine istedikleri gibi eski Türkiye'de yaptıkları gibi onlara hizmet edecek ulusal ve uluslararası rant çevrelerine çalışacak bir hükümet karacaklardı. Delilleri, belgeleri tek tek ortaya çıktı. Bunlar elimizde" ifadelerini kulandı.

"YOLSUZLUK KILIFI, MASKESİ DARBE NİYETİNİN ÜZERİNİ ÖRTMEYE YETMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ben Gezi olaylarına, 17-25 Aralık operasyonlarına darbe girişimi dediğimde bazıları bunu kabul etmek istemiyor. Gezi darbe girişimiydi, burada bunu başaramadılar. Mısır'da, Ukrayna'da işe yaradı. Türkiye'de bozuldu. 17-25 Aralık darbe girişimiydi ama biz sağlam durduk, o da işe yaramadı. Yolsuzluk kılıfı, maskesi darbe niyetinin üzerini örtmeye yetmedi" diye konuştu.

"YAPININ KİRLİ CİNAYETLERE FAİLİ MEÇHUL CİNAYETLERE BULAŞTIĞINI DAHİ BUGÜNLERDE GÖRÜYORUZ DAHA ŞAŞIRTICI ŞEYLER DE GÖRECEK DUYACAKSINIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "17 Aralık sonrasında inlerine gireceğiz dedik. Aradan bir yıl geçti. İnlerine girdik ve giriyoruz. Eğitimden, hizmetten, himmetten bahseden yapının bir takım kirli cinayetlere, faili meçhul cinayetlere bulaştığını dahi bugünlerde görüyoruz. Daha fazlası da çıkacak. Zincir bunu gösteriyor. Daha şaşırtıcı şeyler de görecek, duyacaksınız" diye konuştu.

"PARALEL YAPI HİÇBİR ZAMAN YALNIZ HAREKET ETMEDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ancak inlerine girdikçe bazı gerçeklerle de karşılaşıyoruz. Paralel yapı hiçbir zaman yalnız hareket etmedi. Zaten tek başına böyle karmaşık bir darbe girişimini planlayacak zeka ve beceriye de sahip değiller" dedi.

"GÜNEYDEKİ SEVDİKLERİ ÜLKE YÖNETİMİ BUNLARI MAŞA OLARAK KULLANDI VE HALA KULLANIYOR BU İHANET ŞEBEKESİNİ ÇÖKERTECEK VE HESABINI SORACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapı bütün bu operasyonlarda sadece ve sadece maşa olarak kullanıldı. Güneydeki sevdikleri ülke yönetimi bunları maşa olarak kullandı ve hala kullanıyor. Muhalefet partileri eski Türkiye'nin aktörleri bu yapıya destek çıktılar. Hala destek veriyorlar. İş dünyasından, medya dünyasından bu yapıya destek verenler çıktı. Bu ihanet şebekesini çökertecek ve hesabını soracağız. Karşımızda basit bir şebeke olmadığını karşımızda ulusal ve uluslararası şer odaklarının maşası bir şebeke olduğunu da aziz milletimizin bilmesini isterim. Eski Türkiye için bu kiralık şebeke ile iş tutuyorlar" dedi.

"İŞ VE MEDYA DÜNYASI DA BUGÜN HALA BU İHANET ŞEBEKESİYLE İŞ TUTUYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimi zaman bakıyorsunuz muhalefet bu şebekeyle iş tutuyor. Kimi zaman terör örgütü, onun gölgesinde siyaset yapan parti dahi bu şebekeyle iş tutuyor. Devlet içinde dahi onursuzca kendisini gizleyip bu şebekeye destek veren, kaynak aktaran aktarmaya devam eden bu şebekenin maşalığını yapan kurumlarını kuruluşlarını haince nankörce koruyanlar da var. İş ve medya dünyası da bugün hala bu ihanet şebekesiyle iş tutuyor" açıklamasında bulundu.

"BU ŞEBEKEYE BOZUK PARAYI ATAN İSTEDİĞİ GİBİ KULLANIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiden müzik kutuları vardı, bozuk parayı atarsanız istediğiniz şarkıyı seçersiniz, 3-5 dakika orada şarkıyı dinlerdiniz. Bu şebekeye bozuk parayı atan istediği gibi kullanıyor" dedi.

"KARA PARA AKLAMA BUNLARDA"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kara para aklama bunlarda. Bu oyunları bozmak gerekiyor. TOBB'tan ebetteki böyle bir şüphemiz yok. Yanımızda durmaya devam etmenizi özellikle rica ediyorum" dedi.

"BUNLARA GİDEN YARDIM, GİDEN HER KURUŞ VATANA İHANETE GİTMİŞTİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlara giden yardım, giden her kuruş vatana ihanete gitmiştir. Bu mesele sadece paralel yapı meselesi değildir. Asıl mesele vatana kast eden çevrelerle mücadele meselesidir. Eskiden gündemi belirlenen ayar verilen bir Türkiye vardı. Şimdi ayar veren gündem belirleyen bir Türkiye var. Bunların tehdidinden, şantajından, kasetinden kim varsa gelsinler gereken neyse tereddütsüz yapacağız. Çözüm süreci artık 77 milyonun umutla sahiplendiği bir süreç oldu. Umutla da filizlenmeye devam ediyor. Süreci, sokak, cadde, dağ ile tehdit edenler doğu, güneydoğudaki vatandaşlarımız nezdinde itibar görmüyorlar" dedi.

"6-7 EKİM OLAYLARINDA ELLERİNE BULAŞAN KANI TEMİZLEYECEKLER"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kuru tehditleri savuranlar, 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Ellerine, yüzlerine bulaşan o kanın hesabını verecekler. Ucuz ve kuru tehditlerini altında da kalacaklar. Bu süreç bu kanlı elleri, inşallah saf dışı edecektir. Çözüm sürecini sokakla, dağ ile tehdit edenler artık Güneydoğu nezdindeki vatandaşlarımızdan itibar görmüyorlar. 6-7 Ekim olaylarında ellerine bulaşan kanı temizleyecekler. Göreceksiniz ucuz ve kuru tehditlerinin altında da kalacaklardır. Senin bir derdin var mı? Varsa Parlamento'dasın orada hallet. Dağ ile bu hallolmaz, silah ile hallolmaz. Bu ülke gerek askeri gerek polisiyle sokakları molotofla kan gölüne çevirenlere fırsat vermeyecektir. Molotofu suç unsuru olmaktan çıkaralım. Allah aşkına bir güvenlik gücü elinde molotofla dolaşan, araçları yakanlara karşı ne diyecek? İyi yaptın mı diyecek? Asla hükümetimiz hiçbir zaman böyle bir şeye fırsat vermedi, bundan sonra da vermeyecek" ifadelerini kullandı.

"KAÇAK SARAY OLDUĞUNU SÖYLEMEK NE EDEBE NE DE ADABA SIĞMAZ"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ilişkin eleştirileri de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burayla ilgili de garip garip şeyler söylüyorlar. "Giderken sarayı da aldı götürdü" diye. Bu sarayın öyle tekerliği falan yok. Neyi bereye götürdük ki. Başbakanlık sarayı olarak düşünülen daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na, Cumhurbaşkanlığı Sarayı Çankaya ise, Başbakanlığın kullanabileceği bir yer haline dönüştürülüyor. Aramızda yapılan görüşmeler sonucunda aldığımız bir karar bu seni niye rahatsız ediyor ki. Burası da Çankaya da bu millete hizmet edecek. Bunu anlamayacak kadar aklı muvazzanesi yerinde olmayanlar var. Bütün bunları söyleyenler, bir de bunun üzerine buranın kaçak saray olduğunu söyleyenler var. Bu da ne edebe ne de adaba sığmaz. Ne gerekiyorsa o yapılmıştır. Danıştay kararları da var içinde. Şu kadar ağaç kesildi, bunların hepsi yalan. Güzellik adına ne yapılıyorsa hepsine karşı çıktılar. Bir büyüğümüzün güzel sözü var. İtibardan tasarruf yapılmaz. Burası Türk milletinin itibarıdır. Sonucu 600-650 milyon dolardır" diye konuştu.

"CAMERON'A SİZİN ORADA YAYGARA VAR MI'Ö DİYE SORDUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Westminster Sarayı restorasyona giriyor. 3 milyon pound ayrılan para. İngiltere gazetelerinde böyle bir yaygara görüyor musunuz. Geçenlerde Cameron buradaydı. Orada yaygara var mı? O da 'yok, normal şeyler bunlar' diye yanıt verdi" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: İhanet Şebekesini Çökertecek ve Hesabını Soracağız (Geniş Haberi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Atakan: telekomikasyon kurumundan ses kaydı yapılan konuşmalar için, böyle bir görüşme yapılmamışır diye belge alamadı. hala operasyon, paralel yapı masalıyla uyutuyor koyunları 0 0 Yanıtla

Advertisement