Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli Ziyaretine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli Ziyaretine Doğru

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Denizli ziyareti anısına 50 dekar alanda kurulan hatıra ormanında 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

20.03.2015 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Denizli ziyareti anısına 50 dekar alanda kurulan hatıra ormanında 10 bin fidanın toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Denizli'de yapımı tamamlanan tesislerin toplu olarak açılışını yapacağı belirtildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilecek açılışta, bakanlığa ait 235 milyon lira yatırım bedeli olan 20 tesisin de yer aldığı dile getirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Aralarında Pamukkale Ovasında 144 bin 940 dekar arazinin sulanmasını sağlayacak olan dev Yenicekent İletim Kanalı'nın da bulunduğu açılışı yapılacak tesisler ile Denizli'de 29 bin 640 dekar tarım arazisi suya kavuşacak. Ayrıca taşkın zararlarının önüne geçmek için yapılan tesisler ile 10 yerleşim yeri, 1 tesis ve 20 bin 640 dekar arazi taşkınlardan korunacak. Orman yangınlarına karşı Acıpayam, Honaz ve Sarayköy yangın ilk müdahale ekip binaları ile Çivril Tokça yangın gözetleme kulesi hizmete alınacak. Diğer yandan Denizli'de arıcılığı geliştirmek maksadıyla kurulan 8 bal ormanı ile bal üretimi artırılacak. Denizli'nin meteorolojik tahminlerinin daha isabetli ve anlık olarak her yerden görülebilmesi için 8 otomatik meteoroloji gözlem istasyonu da hizmete alınacak.

Ülkeye önemli hizmetleri olan devlet adamları adına hatıra ormanı kurma geleneğini başlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın 21 Mart'ta gerçekleştireceği Denizli ziyareti hatırasına 50 dekar alanda kurulan hatıra ormanında 10 bin fidanı toprakla buluşturdu."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli Ziyaretine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement