"Tekelleşme ve Sendikasızlaştırma Sansürün İkiz Kardeşidir" - Son Dakika
Güncel

"Tekelleşme ve Sendikasızlaştırma Sansürün İkiz Kardeşidir"

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin, "Tekelleşme ve sendikasızlaştırma sansürün ikiz kardeşidir." dedi.

13.11.2014 19:56  Güncelleme: 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Yönetim Kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul ettiği ve kabule Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile diğer yetkililerin hazır bulunduğu anımsatıldı.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin farklı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Ekonomik gelişmemizin önünde terör engeli var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör belası varken girişimci oraya yatırım yapar mı? Terör belasının üstesinden gelmemiz gerekiyor. Her zaman söylüyorum: Türkiye bu engeli aştığında uçuşa geçeriz, Türkiye'yi yakalayamazlar. Terörle mücadelede basına önemli görevler düşüyor" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'deki gelişmelerle ilgili ABD yönetiminin geç de olsa Türkiye'nin tezlerine yaklaştığının sinyallerinin görüldüğünü ifade ettiği kaydedilen açıklamada, Erdoğan'ın, Suriye'de şimdiki yönetimin değişmesi halinde halkın iradesinin iktidara geleceğini söylediği vurgulandı.

Açıklamada, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bilgin'in de Türk basınının sorunlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi verdiği, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın çabalarıyla düzenlenen çalıştaylara katıldıklarını ve sorunların çözümleriyle ilgili önerilerini sunduklarını dile getirdiği belirtildi. Görüşmede Bilgin'in, Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğünün en önemli sorunlardan biri olduğu, bu özgürlükleri tehdit eden etkenlerin başında tekelleşme ve sendikasızlaştırmanın geldiğini söyleyerek, "Tekelleşme ve sendikasızlaştırma sansürün ikiz kardeşleridir. Basında tekelleşme sendikayı ortadan kaldırdı. Gazeteciler 'iş mi sendika mı' tercihi arasında bırakıldı. Doğal olarak işi ve aşı seçtiler" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Görüşmede Bilgin'in, 212 sayılı Basın İş Yasası'nın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Bugüne kadar kazanılmış hakların geri alınmaması gerekir. Üzerinde çalışılan basın yasası önemlidir, hem çalışanın hem de çalıştıranın haklarını teminat altına alıyor. Yasada gazeteci tanımının yapılması çok önemlidir, çünkü karşımıza teknolojiyle birlikte yeni kavramlar çıktı" diye konuştuğu vurgulandı.

Bilgin'in, Terörle Mücadele Yasası'nın gazetecilerin terörist suçlamasıyla karşı karşıya kalmalarına yol açan 8. maddesinin gözden geçirilmesini istediği ve "Cemiyetimiz bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve cumhuriyetimizin en önde gelen savunucusudur. Bu konuda taviz vermeyiz" ifadesini kullandığı belirtildi. Açıklamaya göre, Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan "Türk Basının Sorunları – Görüş ve Önerilerimiz" başlıklı raporu sundu.

Açıklamada, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın da Basın İş Yasası'yla ilgili çalıştayların devam edeceğini, ancak bu yasanın gazetecilere sağladığı haklarda kesinlikle geriye dönüş olmayacağını söylediği kaydedildi.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir soru üzerine Türk sporu için çok önemli yatırımlar, bütün büyükşehirlerde statlar yapıldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Federasyonlar olsun, milli takım teknik direktörleri olsun, hepsiyle görüşmeler yaptım. İnsana yatırım yapmamız lazım, gençleri ihtisaslaştırmamız lazım. Galatasaray stadını yaptı, Beşiktaş yapıyor, Saracoğlu var, Başakşehir Stadı yapıldı, Kasımpaşa'nın stadı var, tesisleri çok güzel, altyapısı çok iyi durumda. İnşallah futboldan başka adımlar da atacaklar. Fatih Hoca'nın hayallerinin yüksek olduğunu görüyorum. Ne yapsın? Çıkıp kendisi mi oynasın? İnsan unsurunu halledip genç bir yapıyı şimdiden geleceğe hazırlamamız lazım. Spor yazarları da ille futbol demeden diğer branşlara da ilgi göstermeliler." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Tekelleşme ve Sendikasızlaştırma Sansürün İkiz Kardeşidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı
    10:25 Denizli'de Milli Mücadele Kahramanı Abide Yanlışlıkla Yakıldı

    Denizli'nin önemli Milli Mücadele kahramanlarından Köpekçi Nuri Efe anısına yapılan abidenin 13 yaşındaki bir çocuk tarafından yanlışlıkla yakıldığı ortaya çıktı. Aile, tadilat masraflarını üstlendi.

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement