ABD Basını: Atatürk'ten Sonra En Güçlü Lider - Son Dakika
Güncel

ABD Basını: Atatürk'ten Sonra En Güçlü Lider

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlaması ABD, Ortadoğu ve Orta Asya basınında geniş yer aldı.

29.08.2014 22:43  Güncelleme: 23:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni, dış basında geniş yer aldı. ABD basını Erdoğan'ın Atatürk'ten sonra en güçlü lider olduğunu söyledi.

ÇİN RADYOSU: ERDOĞAN RESMEN CUMHURBAŞKANI

Çin resmi haber ajansı Şinhua, "Erdoğan Cumhurbaşkanı olarak yemin etti" başlığını kullanarak Erdoğan'ın, yemin konuşmasını aktardı. Çin Uluslararası Radyosu da "Erdoğan Resmen Cumhurbaşkanı" başlığına yer verirken Erdoğan'ın Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmasına vurgu yaptı. Haberde TBMM Genel Kurulu'nda yemin ettiği ve mazbatasını aldığı kaydedildi.

ABD BASINI: ATATÜRK'TEN SONRA EN GÜÇLÜ LİDER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak yemin ederek göreve başlaması ABD basınında geniş yer aldı.

CNN'deki haberde, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak mevcut anayasayı değiştirmeyi istediği belirtilirken, Wall Street Journal gazetesinde yer alan haberde de batının kritik müttefiki olarak nitelendirilen Erdoğan'ın, "yeni bir siyasi düzenin habercisi ve Türkiye'nin halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak yemin ettiği" kaydedildi.

Christian Science Monitor gazetesinin haberinde ise Türkiye'nin ilk doğrudan halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten sonraki en güçlü lider olduğuna dikkati çekildi.

ARAP BASINI: GÖRKEMLİ TÖREN

Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı sıfatıyla yemin ederek, göreve başlaması Arap basınında da ilgi gördü.

Arap gazetelerinin birçoğu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gerçekleşen yemin törenine ilk sayfalarında yer verirken Katar gazeteleri "görkemli bir tören" ifadesini kullandı.

Mısır'ın El-Ahram gazetesi ise devir teslim töreninde batı ülkelerinin temsilinin zayıf olduğuna dikkati çekerken, Suudi Arabistan gazetesi Eş-Şarku'l Evsat gazetesi ABD'nin alt düzey bir yetkiliyle temsil edildiğini vurgulayarak, İstanbul ile Mardin'de törenle eş zamanlı gösteriler düzenlendiğini bildirdi.

"İLİŞKİLERDE YENİ BİR SEVİYE"

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un da katıldığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin töreni Türkmen basınında geniş yer buldu.

Günlük yayın yapan Türkmenistan ve Rusça yayınlanan Neytralnıy gazeteleri de yemin törenini manşet haber olarak verirken, Türkmenistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni bir seviyeye ulaştığı kaydedildi.

ABD Basını: Atatürk\'ten Sonra En Güçlü Lider
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Basını: Atatürk'ten Sonra En Güçlü Lider - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (23)

  • akdeniz: işte buda chp ye kapak olsun bir yanda dünyanın liderliğini övdüğü bir adam diğer yanda lkimsenin tanımadığı laf salatası yapan siyasetin S sinden anlamayan insanlar 36 8 Yanıtla
  • nacar: hazmedemeyen soda içsin hazımsızlığa iyi gelir. . 25 6 Yanıtla
  • erdi: elbet tayyipin grcek yüzünü göreceksniz ama iş işten gecmiş olacak çünkü ortada vatan kalmayacak 12 15 Yanıtla
  • Hikmet: yeter ulan yeter adan başbakan değil artık hala ne diye kötülüyorsunuz, siz insan olamazsınız herşeyi herzaman kötüleyene ben şeytan derim. 17 8 Yanıtla
  • guzelzmir: Evet dogru. !! ATATURKUN yoktan vaar ettigi gu ulkeyi butun amarikali ve avrupali haclilarin destegiyle bu ulkenin cumhuriyet tarihindeki butun kazanimlarini yok ettirmek icin sonuna kadar desteklyip arkasinda durdugunuz bu adam, evet mstafa kemalden sonra en guclu hale gelmustir , ancak gecmste yapilanlari yuceltmek ve sahip cikmak icin degil, yikip yok etmek icin vaar edip buyuttunuz bu adami. Haclilarin mstafa kemal ve turk halkindan bir turlu alamadiklari intikamlarni bu vesileyle almaya calisiyorlar. Bu ulkede son turk kalana kadar bu pis emellerinize asla nail olamayacaksiniz, avrapali haclilar turkun gazabini cok iyi bildikleri icin bu yola basvurmuslardir, bu ulkeye goz diken ihanet eden gerkes birgun laygini mutlaka bulacaktir turkun yaptiklari yapacaklarinin her zaman garantisi olmustur. !! 11 12 Yanıtla
  • KANUNU UYGULA: GÜZELZMİR ANLATTIĞIN BU MASALIN SON KULLANMA TARİHİ GEÇTİ BAŞKA MASAL ANLAT SEN ÖNCE OTUR 1920 MECLİSİ İLE 1923 MECLİSİNİ MUKAYASE ET 1920 MECLİSİNDE BULUNAN BAZI MİLLETVEKİLLERİN SONRA NE OLDUĞUNU SORGULA BİLGİSİZCE YORUNLAR YAPMA AĞABABALARIN SANA ÖĞRETTİĞİ ĞİBİ PAPAĞANCA ÖTÜYORSUN BAK O KADAR CAHİLSİN Kİ CUMHURBAŞKANINA HAKARET ETMENİN CEZASININ 6 SENEDEN BAŞLADIĞINI BİLMEDEN YAZITORSUN YAZIK EDERSİN KENDİNE SONRA KAÇACAK DELİK ARARSIN 0 0
  • RTE: GÜZELZMİR'E CEVABEN SANA SADECE CHP DEN ÖRNEKLER VEREREK TÜRKİYEYE YAPTIKLARINIZDAN BELGELERLE, DELİLLERLE SUNMAK İSTERİM VE YİNE SÖZ AKP DEN HİÇ BAHSETMEDEN. AMA ONA BİLE TAHAMMÜLÜNÜZ YOK. ÇÜNKİ SİZİN HARİCİNİZDEKİLER KOYUN VE BÖCEK DEĞİLMİ. İNSANA BAKIŞ AÇINIZ BİLE MODERN AKIL ÜSTÜNLÜĞÜ NİTELİĞİNDE. 0 0
  • RTE: ERDEMLİK VE SÜKUT HER ZAMAN İNSANA HUZUR GETİRİR CHP ÇOK SESLİ OLDUĞU İÇİNDİRKİ BİR BİRLERİNİ YEMEYE BAŞLADILAR. ÇOK KONUŞMALARI NORMALDİR, KAFALARI HEP İYİDİR ONLARIN, KILIÇTAROĞLUNUN MERSİNE GÜNEYDOĞUNUN İNCİSİ DEMESİ GİBİ, SİZ NEYİN KAFASINI YAŞIYORSUNUZ ANLAMIŞ DEĞİLİM 0 0
  • akdenize: siyasetin s ini zaten anlasan sorgulama kabiliyetini yetirmezdin bir ülkede halkin yüzde 25 / 35 arasi sorgulama yeteneginde yoksunsa böyle birinin secilmesi kacinilmazdir bak chp nin icine herkes fikrini özgürce söyliyor sen akp nin icinde ne kadar söyleye biliyon biat kültürü baska yok kaldir indir doruda olsa yanlista olsa kaldir indiiiiiiiiiiir sen bu dünyaada yasiyormusun inanmiyom yasadigina insanlar fikir olarak özgür deyilse yasamiyor demek oliyor buda sana azicik kapak olur sanirim akdeniz bak ak denize iyi bak senin isminle bir benzerligi varmi orda medeni insanlar yasar sen deyil sen kara denize dogru yol alsan iyi olur 0 0
  • akdenizeeee: adam zorbalıkla basta kalıyor sozunu dinleyene birsey yok dinlemeyene ise sürekli sürgün ordan oraya yahu adamın partısınde millet vekili yok ki hepsı ayakcısı hepsı korkuyor bu nasıl özgürlük aslında biz türkler buyuz hiç birseyden anlamayıp saatlerce konusuruz al bunu düzelt desek kımse yanasmaz ama hatayı soyle desek mılyon tane laf soyler cahil bir toplumuz eger oyle olmasa bu bastakını gormezden nasıl gelırız 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement