Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk 30 Ağustos Resepsiyonunda Muhalefet Yok - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk 30 Ağustos Resepsiyonunda Muhalefet Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın İlk 30 Ağustos Resepsiyonunda Muhalefet Yok

28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 30 Ağustos Resepsiyonu verdi.

30.08.2014 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Ağustos'ta görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde 30 Ağustos Resepsiyonu verdi. Resepsiyona, muhalefet partisi liderleri ve muhalefet partilerinden hiçbir temsilci katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte 30 Ağustos nedeniyle Çankaya Köşkü'nün bahçesinde bir resepsiyon verdi. İş, sanat, siyaset, medya, yargı, akademi ve spor hayatından çok sayıda isimin katıldığı resepsiyonda, muhalefet partilerinin liderleri yer almadı. Erdoğan ve eşi Çankaya Köşkü'nde verdiği ilk 30 Ağustos Resepsiyonunda konuklarını tek tek kapıda tokalaşarak karşıladı. Yaklaşık 1 saat 40 dakika boyunca konuklarını karşılayan Erdoğan ve eşine sanatçı Muazzez Ersoy birer gül hediye etti.

Resepsiyona Türkiye'nin 7 bölgesinden 7 muhtar ile Erdoğan'ın ikamet ettiği mahallenin muhtarı da katıldı. Ordudan en yüksek rütbeden en alt rütbeye kadar çok sayıda askerin katıldığı resepsiyonda şehit yakınları ve gazilerde katıldı.

Milli sporcuların da katıldığı resepsiyonda, askeri okullarda öğrenim gören öğrenciler de bulundu.

-MUHALEFET RESEPSİYONDA YOK-

Resepsiyona Mısır ve Israil'in diplomatik temsilcileri davet edilmedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise resepsiyona davet edilmesine rağmen katılmadı. Resepsiyona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş resepsiyona katılmadı. Resepsiyona muhalefet partilerinden hiçbir milletvekili de katılmadı.

Öte yandan resepsiyonda, senfoni orkestrası konser verirken, Osmanlı Devleti'nden günümüze orduda kullanılan üniformalar sergilendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında kurulan 62. Hükümette yer alan yeni bakanların da katıldığı resepsiyonda, görevlerini devreden eski bakanlar da hazır bulundu.

Erdoğan'ın sık sık eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı da resepsiyona katıldı.

Bazı illerin valileri ile belediye başkanı da resepsiyona katılanların arasında yer aldı.

30 Ağustos Resepsiyonuna yaklaşık 3 bin kişi davet edilirken, davetlilerin Köşk'e girişi için özel manyetik kartlar dağıtıldı.

Sanat dünyasından çok sayıda ismin yer aldığı resepsiyonda, karşılama töreni sırasında Erdoğan çifti ile davetliler arasında sıcak görüntüler yansıdı.

Uzun süren karşılama merasiminin ardından Erdoğan ve eşi konuklarının yanına geçti ve sohbet etmeye başladı. Erdoğan ve eşi isteyen konukları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlk 30 Ağustos Resepsiyonunda Muhalefet Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement