Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBB Heyetini Kabulü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBB Heyetini Kabulü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar.

16.08.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş? Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? Boğaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesi'nin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz." dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki 70 baro başkanını kabul etti.

Burada konuşan Erdoğan, Feyzioğlu ve baro yönetimindekilerle, bazı konularda dertleşme imkanlarının olacağını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı şeylerden endişe duyduklarını söylüyorlar. Önce bazı şeylerden endişe duyacağını söyleyeceğine çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuş, gel bakalım burada acaba emniyet teşkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl şehit olmuş? Gel gör bakalım Cumhurbaşkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuş, burada 6 şehit nasıl olmuş? Boğaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesi'nin orada 39 kişi nasıl şehit edilmiş? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz."

DAEŞ'in Fransa ve Belçika'da birkaç terör eylemi yaptığını anımsatan Erdoğan, bu eylemler sonrasında Avrupa ülkelerinin tüm dengelerinin bozulduğunu, neredeyse insan haklarını askıya alma noktasına geldiklerini söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin FETÖ yanında PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi her biri de kendi alanında çok yüksek eylem kapasitesine sahip örgütlerle mücadele ettiğini ve edeceğini dile getirerek, bu mücadelenin tamamen hukuk, demokrasi içinde yürütüldüğünü vurguladı.

Almanya'da 1970'li yıllarda "Baader-Meinhof Çetesi" eylemleri tırmandırdığında, ülkede "idam cezasının getirilmesinin" tartışıldığını belirten Erdoğan, Hessen Eyaleti anayasasında, idam cezasının hala bulunduğuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ'nün darbe girişimine, PKK'nın kanlı eylemlerine, DAİŞ'in canlı bomba saldırılarına, DHKP-C'nin suikastlerine maruz kalmamıza rağmen, bu tartışmayı yapmamızı dahi kabullenemiyorlar. Kim? Avrupa. Yaşanan kanlı darbe girişimi sonrasında böyle bir meselenin tartışılmasından daha tabi ne olabilir?" diye konuştu.

Bu konudaki kararı TBMM'nin vereceğini dile getiren Erdoğan, "TBMM, böyle bir kararı aldığı zaman mesele biter ama alır mı, almaz mı onu bilemem. TBMM'nin böyle bir hakkı, yetkisi yok mu? Eğer millet böyle bir talebi oraya iletiyorsa, orası bunu tartışır, görüşür vesaire. İnanın bana bırakın darbe teşebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAİŞ terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaşansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olağanüstü hal de ilan ederler." dedi.

"Demokrasiye, hukuk devletine sahip çıkacağız"

Fransa'nın 9 aydır OHAL'e devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, Türkiye'de ilan edilen 3 aylık OHAL'in bile tartışılmaya çalışıldığını söyledi.

"Bizim sabrımız, dayanma gücümüz, tevekkülümüz onlarda yok." diyen Erdoğan, darbe girişiminin üzerinden bir ay geçmesine rağmen, hiçbir batılı devlet adamının, başkan, devlet başkanı düzeyinde Türkiye'yi ziyaret etmediğine dikkat çekti.

Erdoğan, sadece Avrupa Konseyi Genel Sekreteri'nin ziyarete geldiğini, bunun dışında ziyaretlerin bakan düzeyinde gerçekleştiğini belirterek, Kazakistan Devlet Başkanının daha önceden planlanan bir ziyareti gerçekleştirdiğini, KKTC'nin de aynı şekilde geldiğini, bunların Avrupa Birliği üyesi ülkeler olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade, darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük. FETÖ mensubu teröristlerin katlettiği 240 vatandaşımızın, yaraladıkları 2 bin 195 kardeşimizin durumunu soran yok ama gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar niyeyse pek ilgilerini çekiyor. Aslında batılı ülkelerin askerleri, diplomatları, gazetecileri zaman zaman gerçek niyetleri ağızlarından kaçırmıyor değiller. Biz bunlara rağmen demokrasimize, özgürlüklerimize, hukuk devletimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü bu değerleri batılılar veya Avrupa Birliği dayattığı için değil, milletimiz buna layık olduğu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz."

"Allah doğruların yardımcısıdır"

Gerek FETÖ darbe girişimini, gerek PKK ve DAEŞ'in eylemlerini muhataplarına anlatmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, bunu uluslararası platformlarda ve yapılacak olan bir kongrede gündeme getirme konusunda, TBB ile görüşeceklerini aktardı.

Erdoğan, belge ve görsellerle, böyle bir çalışmayı beraber yapmakta fayda olduğunu anlatarak, "Çünkü bu bizim milli meselemizdir, ülkemizin meselesidir. Böyle bir adımı atmakta çok büyük faydalar var. Sizlerin de ayrıca zaten gayretlerinizi biliyoruz." dedi.

Terör örgütlerinin propaganda gücünün dış desteklerden dolayı çok fazla, ileride olduğuna işaret eden Erdoğan, ulaşabildikleri her platformda, dertlerini anlatmaya, gerçekleri dünya halklarına göstermeyi sürdüreceklerini söyledi.

Terör örgütlerinin gerçek yüzlerinin gösterildiği her bireyi kazanç sayarak, mücadeleyi kesintisiz sürdüreceklerini vurgulayan Erdoğan, "Biz şuna inanıyoruz, Allah doğruların yardımcısıdır." diye konuştu. Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının, özellikle de meslek kuruluşlarının ülkelerinin ve milletinin safında güçlü bir şekilde yer almasının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, 15 Temmuz'un diğer pek çok alan gibi bu konuda da milat olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle Yenikapı'nın yeni bir milat olduğunu belirterek, TBB'yi bu örnek dayanışma ziyaretinden dolayı tebrik etti, çalışmalarında başarılar diledi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBB Heyetini Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement