Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van Ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan\'ın Van Ziyareti

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın kente geleceğini belirterek, “Van Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanını karşılaması, Cumhurbaşkanın da belediyeyi ziyaret etmesi Van için çok güzel bir görüntü teşkil eder” dedi.

13.05.2015 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın kente geleceğini belirterek, "Van Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanını karşılaması, Cumhurbaşkanın da belediyeyi ziyaret etmesi Van için çok güzel bir görüntü teşkil eder" dedi.

Van Valiliği Ali Paşa Toplantı Salonu'nda açıklamalarda bulunan Vali Taşyapan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'te Van'da toplu açılış programına katılacağını söyledi. Bütün Van halkını bu toplantıya davet eden Vali Taşyapan, "Bilindiği gibi Cumhurbaşkanımız 10 Ağustos 2014 tarihinde halkoyuyla seçildi ve o tarihten sonra ilimize ilk defa bir ziyarette bulunuyor. Dolayısıyla Van halkımızdan en iyi şekilde karşılayarak, onu misafir ederek bağırlarına basmalarını diliyoruz, zaten onu da bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakan iken Van depreminde ilimizi zaten çok defa ziyaret etmiştir. Vatandaşlarımızın yanında bulunmuştur. Van'ın ve Vanlıların çok sevdiği bir insandır. Kendisi de her defasında Van'a ne kadar düşkün olduğunu ifade etmiştir. Biz valilik olarak ev sahibi olarak bu konuda misafirperverliliğimizi en iyi şekilde göstereceğiz" dedi.

Van'da çok sayıda kamu yatırımı yapıldığını ve toplam 155 projenin toplu açılışı yapılacağını söyleyen Vali Taşyapan, "Bunların bir kısmının açılışları önceki yıllarda yapıldığını ama son yıllarda da biten, kamu hizmetine sunulan, biten ve bir kısmı daha yapım aşamasında olan çok sayıda kamu hizmetlerimiz var. Bunların bu tarihe kadar açılışı yapılmayan var, yapılmış olanların da yaklaşık bir buçuk katrilyon civarında, şimdiki rakamla bir buçuk milyar lira tutarında. Bunların içerisinde eğitim, ulaşım, sağlık yatırımları ağırlıklı diğer sektörlerde de çok sayıda yatırımımız var. Bunların toplu açılışlarını yapmış olacağız. Bu yatırımlar; eğitimde 56 projemiz var, altyapıda 61, güvenlikte 9, sağlıkta 2, Erciş Adalet Sarayı, kültür turizmde 14, enerji dalında 1, ulaştırma sektöründe 6, gençlik sporda 1 ve diğer sektörlerde 4 olmak üzere toplam 155 projenin açılışı yapılacak" şeklinde konuştu.

Vali Taşyapan, Cumhurbaşkanı'nın Van Büyükşehir Belediye Başkanı'nın Cumhurbaşkanı'nı karşılaması ve Cumhurbaşkanı'nın belediyeyi ziyaret etmesinin çok güzel bir görüntü olacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız normalde gittiği bütün yerlerde valilik, belediye, garnizon komutanlığını mutlaka ziyaret ediyor. Ama tabi ilimize gelirken de belediye başkanlarımızın da kendilerini karşılamalarını arzu ediyoruz. İnşallah Van'ımızda da böyle olur diye düşünüyorum. Başkanımız gelir havaalanında beraber Sayın Cumhurbaşkanımızı karşılarız, Cumhurbaşkanımız da belediyeyi ziyaret eder. Bu da Van'ımız için çok güzel bir görüntü olur. Çünkü Cumhurbaşkanımız bütün milletimizin birliğini, bütünlüğünü temsil eden bir makamdır. Belediyelerimizin de buranın, halkın teveccühü ile seçilmiş olan kurumlardır. Bunun olmaması için de bir sebep yoktur. İnşallah başkanımızı orada bekliyoruz, Cumhurbaşkanımız da belediyemizi ziyaret eder. Van'da güzel bir hava oluşur diye düşünüyorum. Takdir Cumhurbaşkanımızın tabi, belediyeye uğraması. Başkanımızla da görüşeceğim" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ERCİSLİ VATANSEVER: ZİYARET ETMESİNDE BEİS YOK ZATEN HER TÜRLÜ HAKLARI VERDİ ONLARA, ESKİDEN DAĞLARDA İKAMET EDİP TERÖR ESTİRIYORLARDI ŞIMDI ŞEHİR ONLARIN MEKANI OLDU. ADAMLAR SON MODEL ARABALARLA TUR ATIYOR TÜRKİYENİN HER YERİNDE. BEİS YOK BENCE BELEDİYE DAVUL ZURNA ÇALDIRMASI LAZIM :) 3 2 Yanıtla
  • 65: Deprem vanı yıktı özellikle ercişi erdoğan depremden daha etkili oldu dahada yıkıcı oldu 2 0 Yanıtla
  • ERCİSLİ VATANSEVER: Beğenmeyen kesin ya Akp lidir, Yada Akp nİN Yan kuruluşu Hdp LİDİR :) 0 0 Yanıtla

Advertisement