Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kale Dışında Her Bölgede Oynadım - Son Dakika
Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kale Dışında Her Bölgede Oynadım

Siyasete atılmadan önce futbolculuk yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Forvetle başladım, kale dışında her yerde oynadım." dedi.

27.10.2016 14:50  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasete atılmadan önce futbolculuk yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemlere ait samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.

"KALE DIŞINDA HER YERDE OYNADIM"

Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Yasin Bülbül'ün kamerasından çekilen görüntülerde Erdoğan, futbolculuk geçmişiyle ilgili detayları anlattı. "Mahalle takımında amatör olarak oynayıp 12 Eylül'ün hemen akabinde futbola noktayı koydum" diyen Erdoğan, oynadığı mevkileri de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İlk zamanlar daha çok forvettim ardından orta saha ve libero oynadım. Kale dışında her yerde bulundum.' diye konuştu.

Erdoğan'ın futbolculuk kariyeriyle ilgili bu videosu kısa sürede sosyal medyada yayılırken binlerce kez paylaşıldı.

FUTBOLCULUK KARİYERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1969 yılında, 15 yaşındayken Camialtı Spor Kulübü'nden transfer teklifi alarak bu kulüpte daha önce sürdürdüğü spor etkinliklerine ilk büyük adımı atmıştı. Erdoğan, daha sonra Camialtı Spor Kulübü'nden İ.E.T.T'ye transfer oldu. 1976 yılında İ.E.T.T futbol takımı da İstanbul şampiyonu oldu. 12 Eylül 1980 sonrası ise, İ.E.T.T'den ayrılmak zorunda kaldı. 16 senelik futbol hayatını da böylece noktalamış oldu.

FENERBAHÇE'DEN TEKLİF ALMIŞTI

Erdoğan, bir uçak seyahatinde kendisine Kaloperoviç döneminde (1976-78) Fenerbahçe'den teklif geldiğini, ama babasının rızası olmadığı için profesyonel futbola geçemediğini anlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kale Dışında Her Bölgede Oynadım

Son Dakika Spor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kale Dışında Her Bölgede Oynadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement