Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de (3) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de (3)

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir\'de (3)

Erdoğan: 'BENİM KAVGAM, BU ÜLKEYE VE BU MİLLETE DÜŞMANLIK EDENLERLEDİR' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim kavgam, bu ülkeye ve bu millete düşmanlık edenlerledir.

30.01.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan: 'BENİM KAVGAM, BU ÜLKEYE VE BU MİLLETE DÜŞMANLIK EDENLERLEDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim kavgam, bu ülkeye ve bu millete düşmanlık edenlerledir. Benim öfkem, sadece ve sadece ülkesine ve milletine düşmanlık edenlerledir. Bu ülkeye, bu millete hizmet eden herkese kapım açıktır" dedi.

Polat Enerji tarafından yapılan, 150 megavat güce sahip Türkiye'nin işletmedeki en büyük rüzgar enerji santrali Geycek'in açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımı ile Kırşehir'de gerçekleşti.

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu güzel tesisi 285 milyon dolarlık yatırımla ülkemize, Kırşehirimize ve Mucur'umuza kazandıran sayın Adnan Polat beyi tebrik ediyorum. Türkiye geliştikçe, refah seviyesi arttıkça, enerji talebi, dolayısıyla enerji yatırımı gereksinimi de artıyor. Eğer bir ülkede enerji tüketimi fazlaysa, refah seviyesi de artmış oluyor. Türkiye'nin 120 milyar dolarlık yeni enerji yatırımına ihtiyacı var. Enerji yatırımı ihtiyacımızı karşılamak ve dışa bağımlılıktan kurtulmak anlamında büyük önem taşıyor. Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak zorundayız. Siz bakmayın gelişmiş ülkelerin kömürü kötülediğine. Gelişmiş ülkeler hala kömürü kullanıyor. Çin geçen hafta kömürle çalışan bir santrali daha devreye aldı. Sıra Türkiye'ye gelince hepsi birden karşı çıkıyor" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'nin güneş enerjisiyle kendi dönemlerinde tanıştığını ifade ederek şunları söyledi:

"Güneş, rüzgarın yanı sıra kömürü ve nükleer enerjiyi de kullanacağız. Elbette çevreye zarar vermeden bunları yapacağız. Son dönemde 3,5 milyar fidan ve yetişmiş ağaç diktik. Biz enerji sektöründe özel sektörümüzü teşvik ediyoruz. 12 yıl önce enerjide özel sektörün payı yüzde 33'tü, şimdi bu oran yüzde 72'ye çıktı. Önceden 'Su akar, Türk bakar' derlerdi. Şimdi öyle değil, akan sularımızı enerjiye dönüştürüyoruz. Zaten jeotermal zengini olan Kırşehirimiz, artık rüzgar gülleriyle de enerji üretecek ve ekonomiye bir artı değer katacak. Yurtdışında bunları gördüğümüz zaman rüzgar güllerini görünce, bunlar ne böyle, ne işe yarar diye bakıyorduk. 30 yıl öncesini söylüyorum. Sonradan öğrendik ki, bunlar rüzgar gülleriymiş ve enerji üretiyormuş. Anadolu insanımızı kömürün kokusuna mahkum etmişler. Şimdi doğalgaz geldi ve şunlardan kurtulduk. Konya'daki insanımızın, Diyarbakır, Trabzon, Kırşehir'deki vatadaşlarımızın insanca yaşamak hakkı değil mi? Elbette hakkıydı ve biz bilinçle çalıştık. Büyüyen, güçlenen Türkiye emin adımlarla ilerliyor. Elbette bundan rahatsızlık duyanlar var. Eski günlere döndürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu çevrelerin en çok zarar vermek istedikleri alanlardan birisi de ekonomiydi. Biz bu oyunları bozduk. Gelirlerin hepsi faize gidiyordu. Biz bunları aştık ve o faizler yatırıma dönüştü. Kredi derecelendirme kuruluşları, hep ülkemizin notunu düşük tuttular, ancak onlara rağmen biz büyüdük, güçlendik. Böyle bir çarpıklık olabilir mi'İnşallah bunlar da düzelecek. Türkiye'yi siyasi ve ekonomik alanda çökertmek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacak. Bu yönde gayret gösterenlerin çabaları fayda vermedi, bundan sonra da vermeyecek. Paralel yapı ve diğerleriyle mücadelemiz devam edecek. Biz ülkemizi geliştirecek adımları atanların daima yanındayız."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim kavgam, bu ülkeye ve bu millete düşmanlık edenlerledir. Benim öfkem, sadece ve sadece ülkesine ve milletine düşmanlık edenlerledir. Bu ülkeye, bu millete hizmet eden herkese kapım açıktır" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da konuşmasında, "Büyüyen Türkiye'nin küçülen enerjisi olamaz. Rüzgar güllerinin kurulmasında en önemli engel, kuşlar. Hamd olsun, Kırşehir'in kuşları yok. Araçlara çarpmaktan yılda 80 milyon kuş ölüyor. Kuşların ölümünde hassasiyet ortaya konulacaksa, rüzgar gülleri çok gerilerde kalır. Davos'ta fillerin ölümüyle ilgili toplantı yapıldı. Bizler kuşlara da fillere de ama en önemlisi eşrefi mahlukat olan insana hizmetle görevliyiz. Türkiye olarak arzımız talebimizden fazla oldu. Türkiye olarak büyümemiz ve gelişmemiz devam edecek" dedi.

Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise, "Temelleri 2012 yılında atılan, Türkiye'nin en büyük operasyonel rüzgar enerji santrali Geycek'te 70 adet rüzgar türbini yer alıyor. Yılda ortalama 400 milyon kilovatsaat elektrik üretecek olan santral, 150 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Diğer yandan bu üretim miktarı ile doğalgaz faturalarının her yıl 40 milyon dolar düşmesi sağlanacak" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan Kırşehir'de (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement