Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki Evinin Önünde Halka Seslendi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki Evinin Önünde Halka Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı\'daki Evinin Önünde Halka Seslendi

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;"Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor.

19.07.2016 04:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

"Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız.

"Adalet Bakanlığı dosyaları hazırlıyor, kendisini (Fethullah Gülen) bu hafta Amerika'dan isteyeceğiz"

(Darbecilere idam talebi) Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratikbir hukuk devletinde siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Dolayısıyla halkıntaleplerini bir kenara koyamazsınız. Halkın böyle bir talebi varsa bunungörüşüleceği yer neresidir? Parlamentodur. Bunların, bu alçakların bombaladığı parlamentodan inşallah görüşülmek suretiyle inanıyorum ki parlamentodaki siyasi partiler, bu konuda en isabetli kararı alacaktır ve alınacak böyle bir kararda da onay merci olarak ben kararımı açıklıyorum. Ben bunu onaylarım."

"Şehitlerimizigördük değil mi? Şunu unutmayın, şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak.İşte 208 şehidimiz var. Hepsini defnettik ama bilesiniz ki bu halka son değil,bunun devamı da olacak. Biz bu yola böyle çıktık, bu yola böyle koyulduk. Nededik? 'Kefenimizi giydik, bu yola böyle çıktık"

" Taksim'deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygunolarak o da yapılacak. Orada bir tarih müzesi yapacağız, bir şehir müzesi yapacağız"

Haber: Cem TURSUN - Kamera: Ozan URAL/ İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mabeyn Köşkü'nde Başbakan ve bakanlarla yaptığı 4 saatlik toplantının ardından Kısıklı'ya geçti.

Erdoğan burada evinin önünde toplanan halka seslenerek, "Şehitlerimizi gördük değil mi? İşte 208 şehidimiz var. Hepsini defnettik. Amabilesiniz ki bu halka son değil. Bunu devamı da olacak. Kah sizlere kah bizlereolacak. Zaten biz bu yola böyle çıktık, böyle koyulduk. Ne dedik? Kefenimizi giydik bu yola böyle çıktık. Biz inanıyoruz ve üstünüz. Hiç şüpheniz olmasın. Şu anda Türkiye'nin dört bir yanında, her yerde bu tablo var.Taksim Meydanı'na, Saraçhane'ye bakın bu tablo var. Ankara'da Kızılay Meydanı'nda her yerde bu tablo var. İşte bizlerde bu akşam arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Sizi de bu saate kadar beklettik. Kusura bakmayın. Bu saate kadar toplantımız sürdü. Burada bu akşam bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum. Komşularımızdan komşuluk haklarını bize helal etmelerini istiyorum. Gece geç saatlere kadar burada onlara rahatsızlık veriyoruz. Bundan dolayı da bize haklarını helaletsinler." diye konuştu.

"BEN BUNU (İDAM KARARI) ONAYLARIM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bu vatan meselesinde, bu affedersiniz ne idüğü belirsizlere biz bu ülkemizi bırakmayacağız. ve kardeşlerim, Sayın Başbakan söyledi. Ben de söylüyorum. Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik bir hukuk devletinde siz halkı görmemezlikten gelemezsiniz. Dolayısıyla halkın taleplerini bir kenara koyamazsınız. Halkın böyle bir talebi varsa, bunun görüşüleceği yer parlamentodur. Bunların, bu alçakların bombaladığı parlamentodan inşallah görüşülmek suretiyle inanıyorum parlamentodaki siyasi partiler, inanıyorum ki bu konuda en isabetli kararı alacaktır.Ve alınacak böyle bir kararda da onay merci olarak kararımı açıklıyorum. Ben bunu onaylarım. Çünkü gencecik yavrularımızı ntanklarla, toplarla şehit edildiği bir ülkede biz siyasiler olarak eğer buna sessiz kalırsak, ebedi alemde bunun hesabını veremeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam konusuna değinerek, "Bugün Amerika'da idam var mı? Rusya'da, Çin'de var mı? Dünyanın değişik yerlerinde var mı? Sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerde yok. Biz buna bir imza attık. Bizden önce attılar.Böyle bir durum var. Doğru. Fakat bu imzalar atıldığı gibi bunlar geri de alınabilir. Yeter ki parlamentomuz bu kararı alsın." dedi.

"BİZİM KALDIĞIMIZ YERE GELDİLER FAKAT BİZ ÇIKMIŞTIK"

Erdoğan, "Bunlar değiştirilemez hükümler değil. Buyurun. İşte şu anda yapılanlar...Ankara'da özel harekata bombalar yağdırılıyor ve benim 47 tane polis kardeşim orada şehit oluyor. Aynı şekilde bizi yakalamaya çalıştılar. Bizim kaldığımız yere geldiler fakat biz çıkmıştık ve şimdi bakın ifadeler ortaya çıktı. İfadeler enteresan, 'Biz yakalasaydık ya ölü ya diri getirecektik' Ama bunlar bir şeyi bilmiyorlar. ve mekeru ve mekerallah. Vallahu hayrul makirin. Bunlar hesapların üzerinde bir hesap var. Tuzakların üzerinde bir tuzak var. En büyük tuzağı kuracak olan da kudret, kuvvet sahibi Allah'tır. Bunu bilmiyorlar. ve o muhafazaetti mi mesele yok. O korudu mu mesele yok. Bir an ileri, bir an geri yok. Vakti saati geldiğinde zaten sahibine teslim edeceğiz" dedi.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ İNŞALLAH MİLLİ GÜVENLİK KURULUMUZU TOPLAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Şu anda gayet güzel bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimiz şu anda önemli bir hazırlığın içinde ve çarşamba günü inşallah Milli Güvenlik Kurulumuzu toplayacağız. Milli Güvenlik Kurulundan sonra da bir Bakanlar Kurulu toplantısı yapacağız ve Milli Güvenlik Kurulu ardından Bakanlar Kurulu toplantısıyla da önemli bir kararı açıklayacağız. Şimdi burada açıklamayacağım." diye konuştu.

ADALET BAKANLIĞI DOSYALARI HAZIRLIYOR, KENDİSİNİ (FETHULLAH GÜLEN) BU HAFTA AMERİKA'DAN İSTEYECEĞİZ

Erdoğan, bir sürecin başlatılacağını belirterek, zamanla yarışıldığını, süratle karar alıp, süratle neticeye varmak gerektiğini belirtti. Adalet Bakanlığının bu hafta dosyaları hazırlayacağını ve ABD'den Fetullah Gülen'i isteteyeceğini açıklayan Recep Tayyip Erdoğan, şöyle konuştu: "Ulusal medyamızda birkaçı dışında, sağolsunlar bir birliktelik gördüm, bir beraberlik gördüm. Fakat uluslararası medyada Pensilvanya'yı ziyaret edenler var. Ben buradan dünyadaki uluslararası medyaya sesleniyorum: Ey medya, ABD'de çifte kuleler yıkıldığı zaman, acaba bu uluslararası medya gidip de Bin Ladin'le bir röportaj yapsaydı buna nasıl bakardınız? Olumlu bakar mıydınız'Fakat, Türkiye'de böyle bir darbe girişiminde buluşan şahsın takımının kendisine verdiğiniz 400 dönümlük arazide gidip kendisiyle şu anda röportaj yapanlara nasılsıcak bakıyorsunuz? Bugün de bir uluslararası CNN'e röportajım oldu, orada bunu örnek olarak verdim. Dünyanın bunu görmesi, dinlemesi, bilmesi lazım. Her akşambir uluslararası medya grubuyla da bunları devam ettireceğiz. Anlatmamız lazım,bilmeleri lazım. Fakat öyle veya böyle, inşallah tren tekrar raylara oturmuştur"

"DUVARA ÇOK KÖTÜ ÇARPTILAR. HESABI ERKEN BOZULDU"

Erdoğan, yargıda ve emniyet teşkilatında yoğun şekilde adımlar atıldığını ifade ederek, "Açığa alınanlar var ve yeni yeni görevlendirmeler yapılıyor. Eksikler var hepsinde. İşte çarşamba günkü toplantı inşallah bunların önünü açacak. Hani hep bir sözüm var ya 'İnlerine gireceğiz' diye. Şimdi toptan inlerine gireceğiz. Bir, tek millet. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle,Abazasıyla, Romanıyla tek millet. 79 milyon tek millet. Çünkü biz yaratılanı,yaratandan ötürü sevdik. İki, tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı,hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Üç, 'Bayraklarıbayrak yapan üstündeki kandır/Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır'... 780 binkilometrekareyle bu vatan toprakları bizim. Şunu unutmayın tarlaya imar girerse,orası ne olur? Arsa olur. Bunun da vatan olabilmesi için neye ihtiyaç var. Şehitkanına ihtiyacı var. Bu 780 bin kilometrekare vatan toprakları, böyle vatan oldu.1071'den bugüne, Malazgirt'ten bugüne bu yolculuk böyle devam etti. Dört, tekdevlet. Devlet içinde devlet olmaz. Neymiş o paralel devlet? Nereden çıktı bu'Dert başkaydı ama ne oldu? Duvara çok kötü çarptılar. Hesabı erken bozuldu. Şimdi bunun bedelini ödeyecekler."

26 AĞUSTOS İNŞALLAH YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NÜ AÇACAĞIZ

Erdoğan,"İnşallah şurada 1 ay kadar bir süre kaldı, 26 Ağustos inşallah Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız. Nasıl Osmangazi Köprüsü ile adeta yeni bir devir açıldı. Avrupa - Asya arasında yeni bir süreç başladı, Yavuz Sultan SelimKöprüsü ile de İstanbul bir başka güzel olacak. Kınalı ile Akyazı arasındakiyolları da bitirdiğimiz zaman Edirne'den çık bastır Akyazı, Sakarya'ya kadar gel.Bu millet neye layık değil ki? Hamdolsun her şey kararlı bir şekilde yürüyor. 26 Aralık'ta da bir başka eser Avrasya Tüneli, şimdi Marmaray'dan malum raylı sistemle 1 milyon 400 bin kişi yaklaşık 3 sene içinde geçti. Şimdi de AvrasyaTüneli ile araçlarımız geçecek, Ahırkapı'dan geliyorsunuz arabanızla denizin altından Haydarpaşa'nın oradan çıkıyorsunuz. Bütün bunlar İstanbul'un trafiğinidaha iyi bir noktaya getirmek için ama İstanbul'a, bu millete bu yeter mi? Yetmez. Yeni bir adım daha atıyoruz şimdi inşallah Kanal İstanbul'un da projeleride bitiyor. Tabii bu da yetmez yeni bir adım daha atıyoruz. Çanakkale'yi deköprüyle geçeceğiz, onun da çalışmaları başladı. Şu anda hemen karşımızdan metro geçiyor. Üsküdar'dan ta Dudullu'ya kadar metro geçecek." dedi.

İSTESELER DE İSTEMESELER DE TAKSİM'DEKİ KIŞLA TARİHİNE UYGUN OLARAK YAPILACAK

Erdoğan'ın konuşması çeşitli meydanlarrdan da canlı olarak kalabalıklar tarafından izlendi. Taksim'deki kalabalığa seslenen Erdoğan, "Taksim'deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygunolarak o da yapılacak. Orada bir tarih müzesi yapacağız, bir şehir müzesiyapacağız. Bitmez, şu andaki Atatürk Kültür Merkezinin olduğu yere, yanındaki boşluk, arkasındaki boşluk tamamıyla orası yıkılacak ve Türkiye'nin ilk opera binasını da inşallah oraya yapacağız. Bitmedi, üçüncü bir müjdemiz daha var Taksim'de, orada maksem var, maksem nedir biliyor musunuz? Suyun taksim edildiği yer, hani o böyle tarihi duvarlar var ya o duvarın tam arkasına da inşallah proje hazır Taksim Camisi'ni de oraya inşa edeceğiz. Taksim'in tamamını yayalaştıracağız. Bütün trafiği yerin altına alacağız. Taksim çok ciddi bir çekim merkezi haline gelmiş olacak. Bir kaç yıl içerisinde Taksim Meydanı bu kadar garip olmayacak, daha zengin olacak, daha güzel olacak, daha farklı olacak"

AYASOFYA'DA DA ZATEN SEMBOLİK DE OLSA YER VAR

Erdoğan, "Birkeresinde Sultanahmet'te bir cuma namazındayız. Orada bir durum yaşadım. O gün deyine Sultanahmet garipti, dolu değildi. Sultanahmet'i dolduralım. Süleymaniye'yi dolduralım. Ayasofya'da da zaten sembolik de olsa yer var. Orada bu ibadetleri yapmaya zaten yol açık. Şu anda Esenler de bizi izliyor. Esenler çok büyük birdeğişim yaşıyor. Kentsel dönüşüm yaşıyor. Değişimin yanında inşallah Esenlertanınamaz hale geldi. Daha güzel olacak. Geçenlerde bir toplu açılışı yaptık."diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda şehitler için Fatiha okudu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki Evinin Önünde Halka Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement