Müjde Erdoğan'dan: İzmir-İstanbul Arasını 3 Saate İndirecek Köprü, Bayramdan Önce Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Müjde Erdoğan'dan: İzmir-İstanbul Arasını 3 Saate İndirecek Köprü, Bayramdan Önce Açılıyor

Efes Tatbikatı için İzmir'e giden Erdoğan ve Yıldırım, halka seslendi. Erdoğan, İzmir'i İstanbul'a bağlayan otoyolu, Osmangazi Köprüsü'nün bayramdan önce hizmete açılacağını söyledi.

31.05.2016 00:16  Güncelleme: 00:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 23.30'da İzmir'e geldi.
Erdoğan'ı, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile öteki ilgililer karşıladı.

"İZMİR-İSTANBUL ARASI 3 SAATE İNECEK"

Havalimanında toplanan kalabalığa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir- İstanbul otoyolunun 30 haziranda hizmete açılacağını müjdeledi.

"Şimdi size bir müjde veriyoruz: İnşallah bayramın hemen öncesinde Osmangazi Köprüsü'nü açıyoruz. Orhangazi ile bütünleştiriyoruz. İzmir-İstanbul 8 buçuk saatti, şimdi 3 saat. Kaza riski azalıyor. Ve öyle bir yolculuk yapacaksınız ki, yollar maşallah pırıl pırıl. Sağı solu ya yeşil orman ya deniz. Yeri gelecek haydi şurada bir piknik yapalım diyeceksiniz. Modern Türkiye'nin temel taşları bunlar. Yol medeniyettir. Medeni olmanın bunlar işaret fişekleri.

İSTANBUL'A 3'ÜNCÜ KÖPRÜ 26 AĞUSTOS'TA

26 Ağustos'ta bir başka adım daha atıyoruz: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de inşallah açıyoruz. Yıl sonuna kadar Boğaz köprüsünün altından Avrasya tünelinin de açılışını yapıyoruz. Fatih Sultan Mehmet karadan yürüttü, biz de denizin altından yürütüyoruz. Marmaray'ı açtık, 3 yıl oldu. O günden bugüne Marmaray'dan 130 milyon kişi geçti. Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. Bir, Kanal İstanbul. Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz.

"SAYIN BAŞBAKAN'DAN ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ İSTİYORUM"

Sayın Başbakan'dan bir şey daha istiyorum, o zaman bana verdiği sözü vardı, neydi? Çanakkale Köprüsü'nü yapacağız. Bu millet yapar mı, bitti. Niye batı Türkiye'yi bu kadar kıskanıyor? Neden? Bu bölücü terör örgütünü neden bizim ülkemize musallat ediyorlar? Silah veriyorlar, para veriyorlar, ve bunları desteklerken bize de dürüst davranmıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"BİZİM GEÇMİŞİMİZDE KAN YOK"

"Rahmetli Menderes ne dedi, 'Son söz milletin.' Biz ne dedik, son karar da milletin. Karar da milletin, karar da sizin. Siz böyle diyorsanız, böyledir. Fakat bunu anlamayanlar var, ne diyorlar, 'Bizim kanımızı dökersiniz.' diyorlar. Bir defa önce siyasi telakkiden aciz olan bu adamlara şunu söylemek lazım, bir defa bizim geçmişimizde kan yok ama sizin geçmişinizde kan var. Siz rahmetli Menderes'i ipe gönderenlerin ta kendilerisiniz. Onun yakınındaki iki arkadaşını ipe gönderenlerin ta kendilerisiniz. İnanıyorum ki bu İzmir, bu Ege, bu ifadelerin hesabını en kısa zamanda soracaktır."

"SİLAHLARI TESLİM EDİP BETONU GÖMECEKSİN"

"Şunu unutmayın bölücü terör örgütünün bu son çırpınışlarıdır. Unutmayın, bunların uzantılarının da son çırpınışları olacaktır."

"Biz diyoruz ki; ey terör örgütü ya silahları teslim edip betonu gömeceksin üzerine, koordinatlarını vereceksin ya da bu ülkeyi terk edip gideceksin. Bu operasyonlar ülkemize huzur gelmedikten sonra durmayacak."

Müjde Erdoğan\'dan: İzmir-İstanbul Arasını 3 Saate İndirecek Köprü, Bayramdan Önce Açılıyor

Son Dakika Ekonomi Müjde Erdoğan'dan: İzmir-İstanbul Arasını 3 Saate İndirecek Köprü, Bayramdan Önce Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • düzceli: evet yeni otobana yalovaya yakın bir yerden giriyosun ve hgs ile giriyosun , çıkış yaparken hgs niz geçerli değil, nakit ödiyeceksiniz dendi. 8.50 tl toplam 78 km. ama orda ödemezseniz size ceza gönderilir. bu otoban devlete ait değil , özel şirkete ait dendi.ceza devletin kuralıyla tahsil, kuralları belirlemek özel şirkete.. 0 0 Yanıtla
  • Hedee: Tabi ki 120 lira verene 3 saat! Bu da bilinmesi gereken onemli bir detay 0 0 Yanıtla

Advertisement