Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile Görüştü

Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

23.09.2014 20:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Birleşmiş Milletler binasında biraraya gelerek ikili ilişkiler ve bölgesel sorunları değerledirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki liderin bölgesel konularda daha yakın çalışma konusunda mutabık kaldıkları görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel meselelerde de işbirliği içinde olmanın önemine işaret edildi.

Erdoğan'ın, İran'ın dini lideri Ayetullah Hameney'e geçirdiği başarılı ameliyat dolayısıyla geçmiş olsun dileklerini sözlü olarak da ilettiği görüşme sırasında, Ruhani'nin,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Tahran'a davet ettiği öğrenildi.

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin 2015-2016 dönemi BM Güvenlik Konseyi adaylığına yönelik destekten dolayı İran'a teşekkür etti.

İkili ilişkilerin geliştirilmesi açısından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı'nın öneminin vurgulandığı görüşmede, Tercihli Ticaret Anlaşması'nın uygulamaya geçirilmesi gerektiği konusunda da iki lider mutabık kaldı. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ruhani ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement