Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçim Sonuçlarına Tüm Dünyanın Saygı Duyması Gerekiyor" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçim Sonuçlarına Tüm Dünyanın Saygı Duyması Gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçim Sonuçlarına Tüm Dünyanın Saygı Duyması Gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah namazını Eyüp Sultan Camii’nde kıldı.

02.11.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah namazını Eyüp Sultan Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Burada tüm dünyanın saygı duyması gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazı kıldı. Erdoğan namazın ardından Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti sırasında vatandaşların büyük ilgi gösterdiği görüldü. Erdoğan, ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her şeyden önce 7 Haziran'da başlayan bir süreç burada söz konusu. 7 Haziran'daki sandıktan çıkan netice malum çok farklıydı. Oradan bir koalisyon çıktı fakat takip ettiğimiz gibi görüşmeler sonuç vermeyince tekrar milli iradeye gitmek durumundaydık ve tekrar müracaat ettik" dedi.

"MİLLİ İRADE DÜN İSTİKRARDAN YANA TECELLİ ETTİ"

Milli iradenin istikrardan yana olduğunu kaydeden Erdoğan, "Milli irade dün istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye istikrardan başka çıkış yok dedi ve bu kararı ortaya koydu. Ben çıkan neticenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ülkemize en doğudan en batıya sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz. 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan tek devlet' dedim. Bu 4 madde çok önemli. Ben tekrar milletime şükranlarımı ifade ediyorum. Dün gece duyulan coşkunun, seçimlerdeki demokratik olgunluk bakımından da şükranlarımı ifade ediyorum" ifadesini kullandı.

Diğer ülkeler tarafından milli iradeye saygı duyulmadığını ifade eden Erdoğan, "Şahsımla alakalı olarak değerlendirmek doğru olmaz ama acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli ilgilenirken kendi ülkeleri ile ilgilenmiyorlar. Milli iradeye neden saygı duymuyorlar. Milli irade burada diyelim Erdoğan'ı yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçtiği halde seçtiği günden bu güne hale saygı duyamadılar. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu diye sormak lazım. Manidar olan budur. Neden yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz. Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Şu anda geçici neticelere baktığınızda yüzde 50 gibi bir rakam var. YSK neticeyle açıklayacaktır. Burada tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada ben bu olgunluğu görmedim. Çok olgun bir seçim geçti. Kısa zamanda neticeler hemen hemen netleşti. Milletime şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Seçim Sonuçlarına Tüm Dünyanın Saygı Duyması Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • AÇI: herkesin bizzat şahit olduğu oy sandıkları bile tahtadan çok ilkel bir durumdaydı onlar çöpe gitti ne güzel sandıklar geldi çok ilkel olan parmak boyasıda tarih oldu ak partisi ilklerin partisi sizlere en basit buna benzer 100 ler ce yeniliklerini sayabilirim millet hizmet edeni millete sahip çıkanı çok iyi biliyor 1 0 Yanıtla
  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Şehitler Haftası'nda şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti
    17:59 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Şehitler Haftası'nda şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret etti

    Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Şehitler Haftası sebebiyle şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret ederek, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Başkan Özdemir, ziyaretlerde şehit ailelerine ve gazilere her zaman destek olacaklarını belirtti.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti
    17:58 Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan görevini Kadir Özkaya'ya devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin çoğunluğunun oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi. Görev devir töreni basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu
    17:53 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu

    Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Buca'ya hak ettiği hizmeti birlikte getireceklerini söyledi.

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.


Advertisement