Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntı Yaşarsak Sorumlusu Yüksek Seçim Kurulu'dur (3) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntı Yaşarsak Sorumlusu Yüksek Seçim Kurulu'dur (3)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," (YSK'nın sandık kararı)"Temenni ederim ki bu seçimlerde 7 Haziran seçimlerde yaşadığımız sıkıntıları bölgede yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusu da Yüksek Seçim Kurulu'dur.

04.10.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan," (YSK'nın sandık kararı)"Temenni ederim ki bu seçimlerde 7 Haziran seçimlerde yaşadığımız sıkıntıları bölgede yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusu da Yüksek Seçim Kurulu'dur. Çünkü şartlar ortadadır" dedi. Erdoğan, Rusya'nın operasyonu için "  "Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde ve bu öyle zannediyorum ki bölgede kendisini zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adım da işareti olabilir" diye konuştu.

Erdoğan, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili olarak da "Her zaman şiddetin karşısında olduğunu söyledik. Ama şunu da bilmemiz lazım. Olayı tasvip etmek mümkün değil. Ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onların hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşların kaçınması lazım"dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, bakanlar, bürokratlar ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle, Fransa, Belçika ve Japonya'yı kapsayan ziyaretlerinin ilk durağı olan Fransa'nın Strazburg kentine gitti. Özel TC TUR adlı uçakla Fransa'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"RUSYA ÇOK CİDDİ BİR YANLIŞIN İÇERİSİNDE"

"Rusya Suriye'deki operasyonlarını hızlandırarak devam ediyor. 72 saatte 60'dan fazla sorti yapıldı. Bir yabancı kanala yaptığınız açıklamada Rusya ile bu konuyu görüşülüp kararlarını ve eylemleri gözden geçirmelerini isteyeceğinizi söylemiştiniz. Böyle bir temas oldu mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "Rusya'nın şu an atmış olduğu bu adımlar ve Suriye'deki bu bombardıman olaylarının özellikle Türkiye açısından kabul edilir hiçbir yanı yok. Bunu Putin'in kendisine gerek Moskova ziyaretimde gerekse birkaç gün önce yapmış olduğumuz telefon görüşmesinde de ifade ettim. Maalesef şu anda Rusya çok ciddi bir yanlışın içerisinde ve bu öyle zannediyorum ki bölgede kendisini zaman içerisinde yalnızlığa götürecek bir adım da işareti olabilir. Zira Türkiye gibi bir ülkeye rağmen bu adımları atıyor olması bizi ciddi anlamda üzmekte ve tedirgin etmektedir. Suriye ile 911 kilometre sınırı olan biziz. Rusya'nın Suriye ile bu tür söz konusu değil. Peki Rusya burada neyi gerçekleştirmenin gayreti içerisinde. Suriye rejim böyle bir talepte bulunduğu için böyle yapıyormuş. Her rejimin talebine her ülkenin uyması diye bir şey söz konusu değildir. Bunu sizler siyasi bir karar olarak uygun görürseniz yaparsınız uygun görmezseniz yapmazsınız. Ama burada sizlerle gerek siyasi noktada gerekse ulusal düzeyde bir istişari konsey oluşturmuş bir Türkiye'ye rağmen yaparsanız bu bizi derinden üzer. Atılan adımlar hayra alamet değil. Rusya şuan da Irakla, İranla, Suriye ile iş birliği halinde böyle bir adımı atmıştır. Bizde tabii ki bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz ve bu konudaki hassasiyetlerimizi bundan sonraki süreçte çok farklı bir şekilde ele alacağız" dedi.

"BANA GÖRE PYD- PKK EŞTİR"

Sınırda Kürt gruplarının silahlandırılması ve mevcut grupların desteklenmesinin söz konusu olduğu ve Türkiye'nin bu konuda kırmızı çizgilerini olduğunun hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: "Kürtlerin silahlandırılması derken ben bunu yanlış bir ifade olarak değerlendiriyorum. Bunları terör örgütlerinin silahlandırılması olarak ele alıyorum. Bana göre PYD-PKK eştir. Bugün Kobani'de bölücü terör örgütünün liderlerinin resimlerini her yerde görürsünüz. PYD'nin kimlerle iş birliği içerisinde olduğunu kimlerle iş tuttuğunu tespit etmek mümkündür. Bunlar bizim bütün belgeler olarak elimizde mevcut. Bunlara silah desteğini verenler uluslararası teröre destek veriyor durumundadır. Şu anda zaman zaman kulağımıza geliyor Kürtler DAİŞ'e karşı savaşıyorlar ifadesi bu çok yanlış bir tespit. DAİŞ'e karşı topraklarına koruma mücadele verenler olduğu gibi biz de terör örgütü olduğu için DAİŞ'e karşı mücadele veriyoruz. Bir diğer terör örgütünün bir başka terör örgütüyle mücadele vermesini bunlar iyi teröristtir anlayışıyla masaya yatırmak adaletli bir yaklaşıma ters düşer. Suriye'de bunca mazlum mağdur insan varken... 350 bin insanın öldürülmesi olayı var, bunun da faili var. Devlet terörü estiren bir Esed var ve bu devlet terörü estiren bu kişiyi bakıyorsunuz Rusya'da savunuyor İran'da savunuyor. Rejimle iş birliği yapan ülkeler tarihe bunun hesabını vereceklerdir."

"BİR YERE KADAR SABIR EDERİZ BİR YERDEN SONRA GEREĞİNİ BİZDE YAPARIZ"

Türkiye'de şu an 2 milyon mülteci olduğunu ve bunun 1 milyon 700 bin Suriyelilerden oluştuğunun altını çizen Erdoğan, "Rusya'da İran'da ne kadar mülteci var. Ama şimdi onlar gelip bu işe müdahale etme noktasında olunca bakıyorsunuz müdahale etmeye gayret ediyorlar. Şuan da biz 7,5 milyar dolar harcama yaptık. Avrupa en ufak bir mülteci akımından rahatsız. Tüm Avrupa'da ne kadar mülteci var diye baktığımızda 200 bin civarında. Ama bize akıl verip aman kapılarınızı açmayın bunlar sizde kalsın diyorlar. Biz bir yere kadar sabır ederiz bir yerden sonra gereğini bizde yaparız. Sizler bunun karşısında birlikte hareket etmeye destek vermezseniz bizimde atacağımız adımlar farklı olacaktır. Akdeniz'de, Ege'de bütün olaylarda bizim sahil güvenliğin denizlerden topladığı mülteci sayısı yıl başından bu yana 60 bini bulmuştur. Bu bizim insanı vicdani görevimiz olduğu için bakıyoruz. Diğerleri bırakın ölsün diye bakıyor ama biz böyle bakamayız" diye konuştu.

"YAPIYORUZ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Güvenli bölge olayı hep gündemlerinde olduğunun altını çizen Erdoğan şöyle konuştu: "Güvenli bölgenin tesis edilmesini Amerika'ya teklif ettik. Aynı şeyi Rusya'ya da teklif ettik. Niye teklif ettik buradaki insanlar aynı zamanda kendi topraklarına da dönmek istiyorlar. Güvenli bölgenin tesis edilebilmesi için de uçuşa yasak bölgenin bir defa olması da şart. Aksi takdire güvenli bölge diye hazırladığınız yerler hepsi ölüme açık havzalar gibi olmuş olur buda adil bir yaklaşım olmaz. Eğit donat bu çalışmaları biz yapıyoruz. Bu çalışmaları yaparken Türkiye yalnız bırakılırsa bu da insaf dışı yaklaşım olur. Biz yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz"

"ATEŞİN İÇİNDE OLAN BİZİZ"

Güvenli bölge noktasında ABD Başkanı Obama'nın eğit donat istenilen oranda başarılı olunamadığını söylemlerinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: Şu an da bu işin tam manasıyla mevzisinde olan ateşin içinde olan biziz. Biz elimizden geleni yaptığmız için diyoruz biz şuan da başarılıyız biz eliminden geleni yapıyoruz. Tabi ABD bu konuda başarılı olmadığını anlıyorsa başarılı olmak için ne gerekiyorsa bunu yapması lazım. Bizim yetkilendirdiğimiz birimlerle Amerikalı birimlerin çok daha sıcak ilişti içerisirde olması lazım. Bir uyarıp uyardım görüşelim diyip kaybolursan başarılı olamazsın. Bu konuda bizden ne istenildiyse bu güne kadar yaptık fiziki mekanlar olarak yaptık en ideal imkanları hazırladık. Bunları görmeye geldiklerinde bizde bu tür fiziki imkanlar yok diyerek takdirlerini dile gelirdiler. Bundan sonraki süreçte eğit donata gayretimizi göstereceğiz."

"TEMENNİ EDERİM Kİ BU SEÇİMLERDE SIKINTI YAŞAMAYIZ"

YSK'nın sandık taşıma ile ilgili ret kararını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kavramı yanlış tespit ediyoruz. Sandık taşıma olarak değil, sandıkların yer belirlenmesi olarak bunu değerlendirmek lazım. Zaten YSK'nın da yanlışa düştüğü alan burası olmuştur. Niye YSK yanlışa düşmüştür. Çünkü oy kullanma mahallerini neresi belirler ilçelerde ilçe seçim kurulu onların üstünde il seçim kurulu vardır. Yüksek seçim kurulu buralarla pek ilgilenmez. Oy nereye kullanılacak hangi sandık nereye yerleştirilecek bunların belirlenmesi bunlar yapar. Şimdi ise bu seçimlere girerken, belli bölgelerdeki sıkıntıları da göz önüne alarak vatandaşın demokratik hakkını en ideal şeklide kullanabileceği imkanları hazırlama sorumluğu ilçe ve il seçim kurulundadır. Yoksa taşımalı sistem bular anayasa değişikliği gerektiren bir konu yapılması mümkün değil. Parlamentodaki siyasi partilerde bu tür anayasa değişikliğine pek yanaşmadılar. Yüksek seçim kurulunun almış aldığı aynı zamanda o kararları da yok farz etmiş oldu. Temenni ederim ki bu seçimlerde 7 haziranda seçimlerinde bölgede yaşadığımız sıkıntıları bu seçimlerde yaşamayız. Eğer yaşarsak bunun sorumlusuı YSK'dır. Çünkü şartlar ortadır" dedi.

"ŞİDDETİN KARŞISINDAYIZ"

Gazeteci Ahmet Hakan'ın evinin önünde darp edilmesiyle ilgili de konuşan Erdoğan şunları söyledi: "Her zaman şiddetin karşısında olduğumuzu söyledik. Bununla ilgili de basın başdanışmanım gerekli açıklamaları yapmanın ötesinde kendisiyle de bu görüşmeleri yaptı. Olayı tasvip etmek mümkün değil ancak köşelerinde zaman içerisinde başka köşe yazarlarını lanetleyen, onları hedef gösteren yazılardan da bu arkadaşlarımız kaçınması lazım. Cumhurbaşkanı olarak basın danışmanım bunu söylemiştir ama bir çok yayın gruplarına şiddet gösterileri yapılmıştır, hatta ses bombaları atılmış, silahla araçları taranmıştır bütün bunlarda olmuştur. Bu insanlar acaba kendileri ne durumdaydı bunu da sormak lazım. Ama basın danışmanı kendilerini aradı kendilerine düşüncelerimizi bildirmişlerdir. Şiddetin karşısındayız hele hele basın özgürlüğü noktasındaki tavrımız başbakanlığımız döneminden beri bellidir. Biz aynı çizgideyiz, aynı noktadayız. Yeter ki bütün medya grupları aynı hasiyeti göstersinler kendilerine geldiği zaman yandım demesinler başkalarının başına geldiği zaman onlarda aynı hassasiyeti göstersinler."

TEMASLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Fransa, Belçika ve Japonya temasları hakkında da bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk olarak Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımızla Starzburg'da 'Milyonlarca nefes teröre karşı tek ses' mitingini gerçekleştireceğiz. Bu kez Avrupa'daki gurbetçilerimizle birlikte teröre ve destekçilerine karşı güçlü bir mesaj vereceğiz. Ardından Belçika kralı Plihip'in davetine icabetten 4-6 Ekim tarihlerinde Belçika'ya bir devlet ziyareti gerçekleştireceğiz. Bu ziyaret aynı zamanda diplomatik gelişmelerin açısından bir ilki teşkil ediyor. Ziyaretim vesilesi ile Kral Plihip ile yapacağım görüşmelerin yanı sıra Belçika Başbakanı Charles Michel, temsilciler meclisi başkanı ve senato başkanı ile bir araya geleceğim. Brüksel'de ayrıca AB konseyi başkanı, AB komisyonu başkanı, AB parlemontosu Başkanı ile ile bir araya geleceğim. Bu temaslarımda ikili siyaset, ekonomi iş birliği konularının yanı sıra Türkiye AB ilişkileri, Kıbrıs sorunu, törerle mücadele ve mülteci kriziyle ilgili konuları değerlendireceğiz. Ayrıca güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri etraflı bir şekilde masaya yatırma fırsatı bulacağım. Bu ziyaretim vesilesiyle ülkemiz açısından önemli kültür etkinliğinin de açılışını yapacağız. Türkiye bu yıl konuk ülke sıfatıyla Uluslararası sanat festivalinde yer alıyor. Fransa ve Belçika'dan sonra Japonya'yı ziyaret ederek imparator Akihito ve Japonya başbakanı ile bir araya geleceğiz. Kasım ayında Antalya'da dönem başkanlığını yaptığımız G20'nin zirve toplantısını tertip ediyoruz. Bu zirve öncesinde mümkün olduğu kadar G20 ülkelerini ziyaret etmek suretiyle ön hazırlıklarını gerçekleştirdik Japonya'da bu ön hazırlıklardan bir tanesini oluşturuyor" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntı Yaşarsak Sorumlusu Yüksek Seçim Kurulu'dur (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü
    15:36 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tanzanya'nın Dışişleri ve Doğu Afrikayla İşbirliği Bakanı January Yusuf Makamba ile bir araya geldi. Görüşme, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi konutunda gerçekleşti.

  • Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı
    15:35 Muş Sultan Alparslan Havalimanı Mart Ayında Rekor Kırdı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, Muş Sultan Alparslan Havalimanı'nın mart ayında 35 bin 961 yolcuya hizmet vererek yeni bir rekora imza attığı belirtildi. İç hatlarda 234 uçak iniş-kalkış yaparken, kargo, posta ve bagaj trafiği ise 276 ton olarak gerçekleşti. Yılın ilk üç aylık döneminde ise havalimanında 114 bin 403 yolcu, 698 uçak ve 955 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak
    15:35 Marmaris'te Yaz Sezonunda Bisikletli Zabıtalar Görev Yapacak

    Marmaris Belediyesi, yaz sezonunda bisikletli zabıta uygulamasını hayata geçirdi. Sahil yolunda güvenliği sağlamak ve bisiklet yolunun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla görevlendirilen ekipler, yaz boyunca pedal çevirecek.

  • Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi
    15:34 Hakkari'de okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi

    Hakkari Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz başkanlığında, okul müdürleri değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda, okullardaki çalışmalar değerlendirilerek, Hakkari'nin eğitim kalitesini artırmak için yapılan yatırımlar ve öğretmenlere teşekkür edildi.

  • Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor
    15:34 Muş'ta Besiciler, 40 Bin Lira Maaş Vermelerine Rağmen Çoban Bulamıyor

    Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor. Gençlerin kırsal bölgelerden şehirlere göç etmeyi tercih etmeleri, Muş'un besicilik anlamında iş gücü eksikliğine yol açıyor. Besiciler, çoban bulma sorununun etkili bir şekilde ele alınması gerektiğini belirtiyor.

  • Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi
    15:33 Bosna Hersek'teki Ahmiçi Katliamı'nın kurbanları için anma töreni düzenlendi

    Bosna Hersek'in Vitez şehri yakınında bulunan Ahmiçi köyünde 16 Nisan 1993'te Hırvat Savunma Konseyi (HVO) birliklerince katledilen 116 Boşnak sivil düzenlenen törenle anıldı.

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.

  • Kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına şiir yazan çoban film teklifi aldı
    15:32 Kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına şiir yazan çoban film teklifi aldı

    Kırşehir'de Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında kendisine oy vermeyen baldızı ve bacanağına yazdığı şiirle sitem eden çoban, film teklifi aldı. Aydın Battal, film teklifinin kendisini mutlu ettiğini ve Kırşehir'i iyi temsil ettiğini söyledi.

  • Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor
    15:32 Melikgazi Belediyesi ve Hayırsever İş Birliğiyle Cami ve Kur'an Kursu Yapımı Tamamlanıyor

    Melikgazi Belediyesi ve hayırsever iş birliğiyle Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde yapımı devam eden Adem Tanç Camii ve Hatice Tanç Kur'an Kursu'nun yapım çalışmalarında sona gelindi. Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu yapım çalışmalarını yakından inceledi.

  • Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı
    15:31 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt, personelin bayramını kutlayarak yeni dönemdeki hedeflerini paylaştı.

  • Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı
    15:29 Edirne'de turistik gezi treni seferlerine başladı

    Edirne Valisi Yunus Sezer, turistik gezi treniyle şehir turu attı. Sezer, turistik gezi trenlerinin trafiği rahatlatacağını ve turistlerin tarihi yapıları gezebileceğini belirtti. Deneme amacıyla başlatılan seferlerde dijital rehberler de kullanılacak.

  • DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak
    15:29 DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje başvuruları artık ELİS ile çevrimiçi yapılacak

    DAP Bölge Kalkınma İdaresi hinterlandında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının resmi yazı ile gönderilen proje teklif başvuruları artık ELİS sistemi ile çevrimiçi yapılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan ELİS adlı proje kabulü ve izlenmesine ilişkin sistemle, Bölge Kalkınma İdarelerine yapılan elektronik müracaatlar ilgili BKİ Başkanlıklarına iletilmiş olacak. Sistem üzerinden gönderilmeyen projeler değerlendirmeye alınmayacak. DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nden yapılan açıklamada, proje çağrı süreçleri https://www.dap.gov.tr/ adresi ve idarenin sosyal medya hesaplarından ilan edileceği belirtildi.


Advertisement