Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telekonferansla Antalya'da İki Yurt Açtı - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telekonferansla Antalya'da İki Yurt Açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya’da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) 2 yurdunu telekonferansla açtı.

25.02.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'nın (TÜRGEV) 2 yurdunu telekonferansla açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRGEV Yurtları Toplu Açılış Töreni'ni Ankara'dan gerçekleştirdi. Antalya'da 2 olmak üzere toplam 8 yurdun hizmete açıldığı törenin Antalya açılışına, Cumhurbaşkanı Erdoğan telekonferans ile katıldı.

Antalya'daki törene Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay katıldı.

Antalya'da 2 yurt açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biliyorsunuz bu yurtlarda öyle kalabalık öğrenci kalmıyor. Bir, iki, üç öğrenci şeklinde, herkesin kendi çalışma dolabı odanın içinde bulunuyor. Bundan dolayı da ayrıca takdire şayan. Bu vesile ile anne ve babalar huzurlu. Tabi Özgecan kızımızın bu başına gelen hadiseden sonra Başbakanımız da Antalya'daydı ve orada bir Gençlik Merkezi'ne de Özgecan Gençlik Merkezi adını verdiler. O vesileyle o da kurulmuş oldu" dedi.

Antalya'da bulunan TÜRGEV Genel Kurul Üyesi Osman Bozkurt'a seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Osman bey Ankara'dan selamlar sevgiler. Söz sizde, valimiz, belediye başkanımız hepsi oradalar sizleri dinliyorum" dedikten sonra söz alan Osman Bozkurt, "Çok teşekkür ederim sayın Cumhurbaşkanım. Biz Antalya Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu'nu açmak üzere buradayız" dedi.

Vali Muammer Türker ise, "Sayın Cumhurbaşkanım, 300 kapasiteli, mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan ve yurda dönüştürülen, işletmek üzere de TÜRGEV'e devredilen yurdumuzun bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Zatıalinizin ifade ettiği gibi Özgecan kardeşimizin adı sayın Başbakanımız tarafından Gençlik Merkezi'ne verildi. Tabelasını asmak sureti ile önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. Kurdeleyi kesmek üzere emirlerinizi bekliyoruz."

ERDOĞAN TÜREL'İN KONUŞMASINI İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de konuşmasını istemesi üzerine Türel, "Sayın Cumhurbaşkanım, burada genç kardeşlerimiz, öğrencilerimiz için fevkalade modern, çağdaş bir tesisin açılışında olmaktan büyük şeref duyuyoruz. Burasının TÜRGEV'e devredilmesi ile ilgili, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak da çok önemli bir ekonomik yükten kurtulmuş olduk. O açıdan da TÜRGEV'e de teşekkürü bir borç biliyorum. Tesisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayırlı olsun' sözleri ile konfetiler eşliğinde açılış kurdelesi kesildi.

Antalya'daki diğer yurt ise Yüzüncü Yıl Bulvarı üzerinde Dilşat Hatun Kız Öğrenci Yurdu olarak 36 lise öğrencisine hizmet veriyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Telekonferansla Antalya'da İki Yurt Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement