Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Anamur'a Geliyor - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Anamur'a Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Anamur\'a Geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi’nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur’a gelecek.

06.10.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, 15 Ekim 2015 Perşembe günü KKTC Su Temin Projesi'nin açılışı gerçekleştirmek üzere Anamur'a gelecek.

Ak Parti Anamur İlçe Başkanı M. Feyzullah Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,Dünya'da ilk kez uygulanan bir sistemde deniz boru hattı ile Anamur'dan Adaya su sağlayacak KKTC Su Temin Projesi'nin tamamlandığını belirterek, "Vanayı açmak üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu Anamur'a gelecekler. Kendilerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve kabine üyeleri eşlik edecektir. Bu proje ile KKTC'nin uzun vadeli su ihtiyacının karşılanması için, Anamur Dragon Çayı üzerinde tesis edilen Alaköprü Barajı'ndan alınacak yıllık 75 milyon metreküp su, Akdeniz'e döşenen bu boru hattı vasıtasıyla, KKTC tarafında Girne yakınlarında inşa edilen Geçitköy Barajına aktarılacak. Türkiye'den KKTC'de yaşayan soydaşlarımızın istifadesine sunulacak suyun yaklaşık 38 milyon metreküpü KKTC'de inşa edilecek arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra içme suyu olarak kullanılacak. Geriye kalan 37 milyon metreküpü ise zirai sulama için tahsis edilecek" dedi.

Başkan Yılmaz, "15 Ekim 2015 günü Anamur'da yapılacak olan törene, AK Parti Anamur İlçe Başkanlığı Yöneticileri olarak tüm Anamur Halkını davet ediyoruz" çağrısında bulundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu Anamur'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement