Erdoğan, Gezi Üzerinden Batı'ya Yüklendi: Paris'ten, Endişeliyim - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Gezi Üzerinden Batı'ya Yüklendi: Paris'ten, Endişeliyim

Esenler'de kentsel dönüşüm konutlarının teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa'da devam eden sokak eylemleri üzerinden ironiyle Avrupa'nın 'Gezi'deki tavrına yüklendi.

30.05.2016 16:01  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Esenler'de kensel dönüşüm projesiyle yapılan konutların teslim töreninde konuştu. Paris ve Brüksel'de devam eden sokak eylemlerine değinen Erdoğan, buradaki eylemler üzerinden ironi yaparak Avrupa'nın Gezi Parkı eylemleri sırasındaki tavrını eleştirdi.

İRONİ YAPTI 'AVRUPA'NIN TUTUMUNDAN ENDİŞELİYİZ' DEDİ

Bundan 3 yıl önce Gezi Parkı eylemleri sırasında Türk polisinin tavrını eleştiren Avrupa ülkelerinin tutumunu hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

Bugün Paris'i görüyorsunuz.. Orada insanların demokratik tepki süreçlerine izin vermeyen Paris'i kınıyorum. Paris'te özgürlük mücadelesi verenler, Brüksel özgürlük mücadelesi verenlere niye böyle yapıyorsunuz... İnşallah olaylar bölücü terör örgütünün doğu illerimizde yaptıklarına kadar uzanmaz.. Evet Paris'ten endişeliyim... Soğukkanlılığımızı mughafaza ediyor ve gerekli önlemleri aldık. Batı ülkelerin aynı başarıyı göstermesinden endişeliyim..

'SAĞIR VE DİLSİZ MEDYAYI KINIYORUM'

Bugün Paris ve Brüksel yanıyor. Başka Batı şehirlerinde de çok ciddi protestolar, olaylar ve eylemler yaşanıyor. 3 yıl önce İstanbul'u mesken tutup, neredeyse kesintisiz canlı yayın yapan medya kuruluşları, bu olaylara adeta kör, sağır ve dilsiz kalmışlardır. Buradan onları kınıyorum.

Erdoğan, Gezi Üzerinden Batı\'ya Yüklendi: Paris\'ten, Endişeliyim
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Gezi Üzerinden Batı'ya Yüklendi: Paris'ten, Endişeliyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement