Cumhurbaşkanı Gül, Alevi Derneklerinin İftarına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Alevi Derneklerinin İftarına Katıldı

Cumhurbaşkanı Gül, Alevi Derneklerinin İftarına Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye'nin Müslüman nüfusu değil Müslüman olmayan nüfusun temsilcileri de burada var."

24.07.2013 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Türkiye'nin Müslüman nüfusu değil Müslüman olmayan nüfusun temsilcileri de burada var. Dayanışma içinde olmak, ülkemizin gerçeklerini bilmek her şeyin önünde geliyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alevi-Bektaşi Federasyon ve Derneklerinin düzenlediği iftar programına katıldı. Polat Otel'de verilen iftara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, sanatçı Ajda Pekkan, eski milli futbolcu Arif Erdem ile çok sayıda davetli katıldı.

İftarın ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Bu nezih toplulukla beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Değerli bilim adamları siyasetçiler beni ziyaret ettiler. Böyle bir niyetleri olduğunu söylediler. Ben de kabul ettim. Büyük bir memnuniyet duydum. Ramazan kardeşliği pekiştirme ayıdır. Ülkemizin dört bir tarafından Ramazan'ın ruhuna uygun olarak programlar yapılıyor. İşte bunlardan birini burada idrak ediyoruz. Türkiye'nin Müslüman nüfusu değil Müslüman olmayan nüfusun temsilcileri de burada var. Dayanışma içinde olmak, ülkemizin gerçeklerini bilmek her şeyin önünde geliyor" diye konuştu

Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir ülke olduğunu ifade eden Gül, "Bugün Türkiye Cumhuriyet'i olarak bütün bu geçmişimizin müktesebatını taşıyan bir ülkeyiz. Bu refleksi istesek de istemesek de bizde var. İmparatorluklar ve onların ruhuna sahip olanlar çok renklidir ve çok zengindir. Tek bir yapı ile büyüklük çelişki içindedir. Türkiye Cumhuriyeti büyük olduğuna göre ülkemizin o kadar gerçekleri vardır ki bu salonda o gerçekler var. Ülkemizin bütün bölgelerinde farklılıklar var. Hepimiz bu ülkenin asıl vatandaşlarıyız ve sahibiyiz. Geçmişte cami ile sinagogu yan yana yapacak özgüven içinde olduk. Bu özgüveni bugün de taşımamız gerekir. Hepimizin babaları dedeleri bu ülkede doğmuştur. Burası hepimizin öz yurdudur. Ayrılık gayrilik değil hep beraber olmak birbirimize saygı göstermemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Biz birçok kritik eşikleri aşmış bir ülkeyiz" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Sonunda acılar çekildikten sonra doğrular öğrenilir. Bugün bu iftar ile bu bilincin bu şuurun olduğunu gösteriyoruz. Bugün burada Türkiye'nin zenginliğini görüyoruz. Ülkemize sahip çıkıyoruz. Birbirimizi sevdiğimizi görüyoruz. Türkiye'nin her tarafından herkes bir araya gelmeye çalışsın. Birbirimizi tanımadıkça arkadan hikayeler üretiriz. Çok şükür Türkiye'de bu yönde mesafeler almış durumdayız. Çevremize baktığımızda ne büyük acıların çekildiğini görüyoruz. Sıkıntılarımız var tabi. Bu sıkıntıları aşabilecek gücümüz var. Önümüzdeki yıllar çok daha parlak olacaktır. Geçmişimize baktığımızda nelerle uğraşmışız diyeceğiz. Biz birçok kritik eşikleri aşmış bir ülkeyiz. Bu toplantıyı organize edenlere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İşadamı Zeynel Abidin Erdem ise, " Yunus Emre'nin Mevlana'nın kardeşlik gününe hoş geldiniz. Bu dünya hepimizin, bu ülke hepimizin ülkesidir. Tarihimiz coğrafyamız birdir. Neşemiz üzüntülerimiz birdir. Tarihimizde Aleviler ve Sünniler arasında ayrılık olmamıştır. Savaşlarda bile insanlarımız el ele kol kola olmuşlardır" diye konuştu.

İşadamı Adnan Polat ise, "Burası Türkiye'nin küçültülmüş mozaiğidir. Bizler yüzlerce yıldır burada birlikte yaşıyoruz. Hep kardeşçe dostça yaşadık. Birlik olduk. Bu coğrafyanın en gelişmiş ülkesi olarak geleceğimizi inşa etmek için birlik ve beraberliğimizi sürdürüp bu dostluğu ve kardeşliği sürdürmeye mecburuz. Bu yol Türk insanına mutluluklar getirecektir" dedi.

İftara katılan sanatçı Ajda Pekkan, "İnşallah Türkiye'miz bu kardeşlik üzerine hiçbir ayrıştırma yapmadan bundan böyle aynı güzelliklerde sevgi dolu saygı dolu devam eder. Bizde bunun içersinde olacağız zaten her zaman önder olarak" şeklinde konuştu.

Eski Futbolcu Arif Erdem ise, "Bu gecenin önemini sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmeye çalıştı. Önemli olan son zamanlarda ülkemizde yaşanan hoş olmayan çatışmaların inşallah tekrarlanmaması. Alevi Sünni veya her farklı dinlere mensup insanların farklı farklı düşüncelerine saygı duyulması adına çok güzel bir geceydi. Burada kardeşliğin ve bu ülkede kardeşçe yaşanabileceği gerçeğiydi burası. Bu geceyi düzenleyen herkese teşekkürlerimi iletiyorum. Bu ülke hepimize yeter sonuçta hepimiz birbirimize kardeşçe bakabilirsek herkes herkesin fikrine saygı duyarsa ümit ediyorum yıllardır yaşamış olan bu sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk çerçevesinde daha nice yıllar ülkemize hiç kimse zarar veremez" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Alevi Derneklerinin İftarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement