Cumhurbaşkanı Gül, "Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye Kendimizi Adamış Durumdayız" - Son Dakika
Spor

Cumhurbaşkanı Gül, "Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye Kendimizi Adamış Durumdayız"

Cumhurbaşkanı Gül, "Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020\'ye Kendimizi Adamış Durumdayız"

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla başladı.

24.03.2013 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nı düzenlemeye aday olan İstanbul'da incelemelerde bulunacak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu'nun açılış toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla başladı.

Four Seasons Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları Adaylığı hakkında görüşler sunuldu ve değerlendirmeler yapıldı.

Açılış toplantısına, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, IOC Başkan Yardımcısı ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı İngiliz Craig Reedie ve komisyon üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, voleybolcu Neslihan Darnel ve İstanbul 2020'ye destek olan kurumların üst düzey yöneticileri de katıldı.

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları Adaylığı için ülkemize gelen Olimpiyat Komitesi gün boyu denetimlerde bulunacak, bu denetimler, tesis incelemeleri çarşamba gününe kadar sürecek ve 27 Mart Çarşamba günü basın toplantısı gerçekleştirilecek.

İstanbul, IOC değerlendirme komisyonu tarafından 14 tema üzerinde incelenecek. IOC Başkan Yardımcısı İngiliz Craig Reedie'nin başkanlığını yaptığı 13 kişilik değerlendirme komisyonu, vizyon, kentsel miras ve iletişim, Olimpiyat Oyunları genel konsepti, siyasi destek ve halk desteği, yasal konular, çevre, finans, pazarlama, spor ve spor tesisleri, Paralimpik Oyunları, Olimpiyat Köyü, emniyet ile güvenlik ve tıbbi hizmetler, konaklama, ulaştırma ve medya faaliyetlerinden oluşan 14 tema üzerinde incelemeler yapacak.

CUMHURBAŞKANI GÜL KOMİSYONU KİŞİSEL OLARAK KARŞILADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Değerlendirme Komisyonu'nun İstanbul'a yaptığı resmi ziyaretin ilk gününde Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) değerlendirme Komisyonu'nu kişisel olarak karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün İstanbul'un IOC heyetinin karşısına çıkması ve İstanbul'la ilgili değerlendirmeler yapması IOC heyetini de mutlu etti. Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul'un 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'a daha önce 4 kez aday olduğunu hatırlattıktan sonra "Bu aday 12 yl önceki adaylığımızdan çok farklı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin her yönüyle Ortadoğu için bir model olduğunun altını çizerken, Olimpiyatların İstanbul'a verilmesi halinde bu mesajı daha anlamlı hale geleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül İngilizce yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul kültürlerin renkleri buluşma noktası. Türkiye, 12 yıl önceki Türkiye değil. Ekonomik kalknma ve sürdürülebilir bir refah için birçok reform gerçekleştirdik. 10 yıl sonra da şu an bulunduğumuz noktadan çok çok iyi durumda olacağız. Ekonomik ve demokratik göstergelerimiz bu 12 yılda çok değişti. İstanbul Avrupa Spor Başkenti, Avrupa Kültür Başkentliği yaptı. Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Güreş Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası gibi bir çok uluslararası organizasyona başarı ile ev sahipliği yaptı. Türk hükümetinin e Türk halkının olimpiyatlara ev sahipliği yapma arzusu var. Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye tamamen kendimizi adamış durumdayız. Olimpik harekete olan bağlılığımızı Olimpiyat Kanunu çıkararak yasal bir zemine oturttuk. İstanbul ki kıtada olimpiyat yapmayı vaad eden bir şehir. İstanbul'un olimpiyatlara ev sahipliği yapması bölgesel barışa, dostluğa ve kalkınmaya da katkı sağlayacaktır. İstanbul kültürler arasında köprüdür, barış için köprü olmaya hazırdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün açılış konuşmasının ardından IOC heyetinin karşısına Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç çıktı. Kısa hoş geldiniz konuşmasında Kılıç " Size olimpiyatlar konusundaki vizyonumuzu değil tutkumuzu anlatmak istiyorum. Bu ülke ve bu şehir en büyük onur olan olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazır ve bunu başarabilecek güçteyiz" dedi.

Bakan Kılıç'ın ardından kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadıir Topbaş geldi. Başkan Topbaş da İstanbul'un "İstanbul her yönüyle olimpiyatlara ev sahipliği yapmaya hazır" dedi. Topbaş, Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümüne yönelik İstanbul için hazırladıkları master planlarını anlatırken, Olimpiyatların İstanbul'a verilmesi halinde milyonlarca insanın daha iyi bir hayat standardına kavuşacağını ifade etti. Topbaş, "İstanbul dünyada en fazla ziyaret edilen 5. Kent. Dünya burada olmak istiyor ve biz de içtenlikle onlara ev sahipliği yapmaya hazırız.

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat'ın ayrıntılı sunumunda ise İstanbul'un dinamik bir nüfus yapısına sahip olduğunu ve mevcut tesis alt yapısı ile birlikte bile olimpiyatlara ev sahipliği yapacak kapasitede olduğunu ifade etti. Arat, son 5 yılda İstanbul'un çok önemli spor tesislerine kavuştuğunu örnekleri ie anlattı.

Milli Voleybolcumuz Neslihan Darnel de Değerlendirme Komisyonu üyelerine duygusal konuşma yaptı.

FOTOĞRAF - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Cumhurbaşkanı Gül, 'Ben ve Sayın Başbakan Erdoğan 2020'ye Kendimizi Adamış Durumdayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement