Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıldönümünü Kutladı

Cumhurbaşkanı Gül, Hatay\'ın Anavatana Katılmasının Yıldönümünü Kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Hatay’ın anavatana katılması da, bu süreçte tavizsiz bir şekilde kararlılıkla uygulanan akılcı politikalar sayesinde olmuştur.

23.07.2014 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, " Hatay'ın anavatana katılması da, bu süreçte tavizsiz bir şekilde kararlılıkla uygulanan akılcı politikalar sayesinde olmuştur. Atatürk'ün üzerinde hassasiyetle durduğu Hatay sorununun barışçı yollarla çözülmesi, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak ülkemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'ın anavatana katılmasının yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, milli mücadelenin zaferle neticelenmesi ve Cumhuriyet'in ilanının ardından ülkenin önünde yeni bir dönem başladığını hatırlatarak, "Bir taraftan Türkiye'nin kalkınması ve medeni dünyada hak ettiği yeri alması için Büyük Atatürk'ün önderliğinde önemli hamleler gerçekleştirilirken, diğer taraftan da 'Yurtta sulh cihanda sulh' şiarı çerçevesinde şekillenen bir dış politika anlayışı benimsenmiştir" ifadesini kullandı.

Barışçı ve çok yönlü dış politika anlayışı çerçevesinde komşularla, uzak-yakın ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine ve sorunların diplomatik yollarla çözüme kavuşturulmasına önem verildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, bu yaklaşımın ülkeye ciddi kazanımlar sağladığını vurgulayarak şunları dedi:

"Hatay'ın anavatana katılması da, bu süreçte tavizsiz bir şekilde kararlılıkla uygulanan akılcı politikalar sayesinde olmuştur. Atatürk'ün üzerinde hassasiyetle durduğu Hatay sorununun barışçı yollarla çözülmesi, siyasi ve diplomatik bir başarı olarak ülkemizin uluslararası alandaki konumunu güçlendirmiştir. Bağımsız Hatay Parlamentosu aldığı anavatana katılma kararıyla Hataylıların özlemi doğrultusunda güçlü bir irade sergilemiştir. Anavatan Türkiye'yle kucaklaşma ve bütünleşmeyi sağlayan bu tarihi adım, milli birlik ve beraberliğimizi daha da sağlamlaştırmıştır. Barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet kenti Hatay'ın sahip olduğu değerler ve zenginlikleriyle geleceğe güvenle ilerleyeceğine inancım tamdır. Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Gül, Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıldönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement