Cumhurbaşkanı Gül: Irak İç Savaş ve Mezhep Çatışması Görüntüsü Veriyor - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: Irak İç Savaş ve Mezhep Çatışması Görüntüsü Veriyor

Cumhurbaşkanı Gül: Irak İç Savaş ve Mezhep Çatışması Görüntüsü Veriyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin Türkiye ve şehirlerin kıymetini bilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkeleri, memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başına neler geliyor.

17.06.2014 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin Türkiye ve şehirlerin kıymetini bilmesi gerektiğini belirterek, "Ülkeleri, memleketlerinin kıymetini bilmeyenlerin başına neler geliyor. Televizyonlarda üzülerek acı şekilde çevremizde olup- bitenleri seyrediyoruz. Bütün Ortadoğu'da, son dönemde Irak'ta, Suriye'de olup bitenleri büyük üzüntü ile izliyoruz. Maalesef komşumuz Irak'ta olup bitenler iş savaş mezhep savaşı gibi görüntü veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte bugün saat 11.00'de Ankara'da özel uçakla Tekirdağ'ın Çorlu Havaalanı'na geldi. Çorlu'da, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra karayolu ile Tekirdağ'a geçti.

HALKA KIRMIZI GÜL VERDİ

Tekirdağ Valiliği önüne gelişinde makam aracından inen Cumhurbaşkanı Gül, polis tören mangası yerine yol kenarında kendisini bekleyen halkı selamladı. Polisin güvenlik bariyerlerinden sarkan Gül, buradakilerin elini sıktı. Bu bırada, 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Cumhurbaşkanım hoş geldiniz' 'Allah seni başımızdan eksik etmesin, 'Göreve devam edin' diye bağıranlar oldu. Yürüyerek valilik yolunu kapatan halkı da selamlayan ve kırmızı güller hediye eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gösterilen sevgi gösterisine el sallayarak karşılık verdi. Kendisini karşılayan Tekirdağspor genç takımın futbolcularının tek tek elini sıkan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra kendisine çiçek veren iki çocuğu yanaklarından öptü.

Valilik önünde polis tören mangasını selamladıktan sonra merdivenlerden vilayet önüne toplayan yaklaşık 2 bin kişiye konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Tekirdağlı vatandaşlarım sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Sıcak bir havada gösterdiğiniz sevgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Küçüklerin gözlerinden öpüyorum, hanım kardeşlerime selam gönderiyorum. Daha önce başka vesilelerle çok geldim ama Cumhurbaşkanınız olarak bugüne nasip oldu" diye başladı.

KARGAŞA UYARISI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, herkesin Türkiye'nin; ülke, şehir, ilçe ve köylerin kıymetini herkesin bilmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi:

"Vatandaşlar olarak hepiniz birbirimize sevgi ve muhabbetle, saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyelim. Tabii ki bir ülkede farklı düşünce, görüşler olacaktır. Ama çoğulculuk içinde birliği sağlayabilmek gerekir. Yoksa Allah korusun kargaşa çıkar. Çok şükür ülkemizde huzur, istikrar ve vatandaşlarımın birbirine saygılı olduğu için çok büyük kalkınma hamleleri, çok büyük ekonomik başarılar gerçekleştiriyor. Devletin halka hizmeti sizin de gördüğünüz gibi ayaklarınıza geliyor."

Türk milletinin her türlü hizmete layık olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Adullah Gül, büyük beklentileri gerçemleştirmenin, devlet, millet ve hükümetin görevi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Her şeyin başı huzurlu saygılı mutlu birbirimize sevgiyi ve muhabbeti koruyarak gelişme ve kalkınmadır. Daha yapılacak çok şey vardır. Bu vesile ile şunu söylemek isterim; Maalesef komşumuz Irak'ta olup bitenler iş savaş mezhep savaşı gibi görüntü veriyor. Bunlar çok üzücüdür. Müslümanlık'ta bir insanı öldürmek bütün insanlığı öldürmek gibi yasaklanmıştır. Gördüğünüz gibi cehalet öfke kin söz konusu olunca insanlar birlerini nasıl yok ediyor. Bir an önce komşularımızda huzurun, barışın olmasını canı gönülden istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin Musul'daki Başkonsolosluğu'ndaki görevlileri ve bir çok sivil vatandaşı sağ salim Türkiye'ye getirmek için devletin bütün ilgili birimlerinin 'Teyakkuz halinde' olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Gece- gündüz koordine halinde büyük bir çalışma içinde. İnşallah bu vatandaşları konsolosluk görevlileri Türkiye'ye sağ salım getireceğiz bunun için uğraşıyoruz. İki ateş arasına kalan Irak'taki Türkmen kardeşlerimizin Türkiye her zaman yanında olmuştur ve yanında olmaya devam edecektir. Onları geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Gerekin her şey yapılmaktadır, yapılacaktır. Bu olayların hepimize ders olması gerekir. Hepimiz birbirimizin, ülkemizin kıymetini bilelim el birliği içinde Türkiye'ye gelecek nesilleri çok daha iyi hazırlamak için çok daha fazla çalışalım dayanışma içinde olalım birbirimize sırt verelim. Farklı düşüncelerimiz var. Ama medeni şekilde kendi aramızda konuşmaya devam edelim."

BRİFİNG ALDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra valilik mekamına geçerek ilin sorunları hakkında Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'dan birifing aldı. Vali Yerlikaya 16 yıl aradan sonra kente Cumhurbaşkanı geldiğini söyleyerek hediye olarak Cumhurbaşkanı Gül'ün adını taşıyan bir hatıra ormanı kurduklarını söyledi. Bunun üzerine Gül, 'Bu en güzel hediye oldu" yanıtını verdi. Tekirdağ'ın kırmızı ve sarı kirazı edilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül kendisini izleyen gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÇOĞULCULUK EN BÜYÜK ZENGİNLİK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin esas gündemi olduğunu ve takvimin işlediğini daha öncede söylediğini ifade ederken, şöyle dedi:

"Giderek artık Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği sürece yaklaşıyoruz. İlk defa halkın cumhurbaşkanını seçecek olması, bu sefer biraz daha farklı kılıyor. Anayasa'da Cumhurbaşkanlığı'nın görev ve sorumluluklarında bir değişiklik söz konusu değilse de sistem aynısı, Cumhurbaşkanlığı seçim şeklinde bir değişiklik oldu. Bunun da sebeplerini hatırlayacaksınız geçen dönemlerde yaşanan sıkıntılar bunu mecbur etti. Halk da bunu o zaman onayladı. Dolayısıyla ilk defa halk direkt olarak Cumhurbaşkanını seçecek. Bir çok Avrupa ülkelerinde de parlamenter sistemlerde de bu söz konusudur. Komşularımız da ve AB üyesi ülkelerde de vardır. "

"ARAMIZDA DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce de söylediği gibi cumhurbaşkanı adaylarının çıkacağını ifade ederken, çoğulculuğin en büyük zenginlik olduğunu anlattı. Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

"Adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Kısa bir süre içerisinde tüm adaylar belli olacak. Tabi ki ben Cumhurbaşkanı olarak Anayasa gereği siyaset üstü tavrımı sürdürmek zorundayım. Anayasal görevim. Şu da bir gerçek ki; AK Parti'nin kurucularındanım. Dolayısıyla partinin kurucusuyum ve bütün kademelerinde bulundum. Dolayısıyla bütün bu konuları kendi aramızda da değerlendireceğiz. Türkiye'nin geleceği, partiyle ilgili düşüncülerimiz, aramızda konuşacağımız konulardır. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı görevim olduğu süre içerisinde sonuna kadar siyaset üstü tavrımı sürdürmek bir Anayasa görevidir."

"ÜZÜCÜ ŞEYLER OLUYOR"

Irak'ta çok üzücü olayların cerayan ettiğini yineleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, şehirlerin yakılıp-yıkıldığını, Irak'taki ateşin iç çatışma, mezhep çatışması olarak geliştiğini bildirirken, "Bunlar çok üzücü ve ders alınacak şeylerdir. Bütün bunların Müslümanlar içerisinde ceyran edilmesi ise ayrı bir üzüntü kaynağı olması gerekir ve İslam diniyle ilgili imajını bütün dünyada bozulduğuna üzülerek görüyoruz. Halbuki İslam dini haksız yere bir insan öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi olduğunu söyleyen ve yasaklayan bir dindir. O bakımdan bunun daha da derinleşmemesi hepimizin arzusudur. Bölge olarak biz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı görevi süresince yaptıkları ile ilgili geçmişinin halk tarafından değerlendireceğini anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'ye yakışır, Türk demokrasisini daha güçlü ortaya çıkacak biçimde cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılmasını isterken, "Çevremizde bu olağan üstü olaylar devam ederken Türkiye'nin içini konsolide etmek, içini sağlamlaştırmak ve Türkiye'yi her bakımdan yüceltmek ve bu bölgede güvenli bir ada olduğunu her herkese göstermek gerekir,. Aynı zamanda çevremizdeki ateşin söndürülmesi içinde elimizden gelen tüm gayretleri uluslararası camiayla birlikte yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra valilikten ayrılıp yürüyerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'ü çiçek vererek karşıladı. Daha sonra başkanlık makamına geçen Cumhurbaşkanı Gül'e burada da Tekirdağ kirazı ikram edildi. Cumhurbaşkanı Gül, yeni Tekirdağ'ın yeni büyükşehir olduğunu hatırlatarak, "Yeni kuruldunuz. Ekibinizin iyi olması gerekir. Meclisinizle birlikte iyi bir ekip oluşturmanız gerekmektedir. Büyük şehrin sorunları da olur. Ama bu sorunlar iyi bir ekiple çözülür" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'ne geçti. - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: Irak İç Savaş ve Mezhep Çatışması Görüntüsü Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement