Cumhurbaşkanı Gül, Stk Temsilcileriyle Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül, Stk Temsilcileriyle Biraraya Geldi

Cumhurbaşkanı Gül, Stk Temsilcileriyle Biraraya Geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya Ulu camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra cami çıkışında Kutlu doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara plastik tabaklarda bulunan pilavları dağıttı.

18.04.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya Ulu camii'nde cuma namazını kıldıktan sonra cami çıkışında Kutlu doğum Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlara plastik tabaklarda bulunan pilavları dağıttı. Gül, daha sonra Grand Çınar Otel'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veeysel eroğlu ile Kütahyalı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile işadamlarının bulunduğu yemeğe katıldı.

Yemekte konuşma yapan Abdullah Gül, salona girdiğinde şehit yakınlarıyla karşılaştığını ifade ederek Hangi ülke hangi millet kahramanlarına şehitlerine gazilerine sahip çıkarsa o milletler asil milletlerdir. Çok şükür bizim milletimizde böyledir dedi.

İSTİKRAR OLURSA İCRAATLAR DA OLUR

Huzur, güven ve istikrarın önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül konuşmasını şöyle sürdürdü

Hangi memlekete huzur güven istikrar söz konusu olursa o memlekette icraatlar olur ve o memlekette muhakkakki güzel hizmetler söz konusu olur. Bazen istikrarsızlıkların olduğu dönemlerde sizde biliyorsunuz ki enerjilerimiz hep boşa gider. Onun için hepimiz kardeşliğin, huzurun, istikrarın değerini bilmeliyiz. Ama bütün bunlar için de bir ülkede farklılıklar olabilir. Farklı siyasi akımlar muhakkak ki olacaktır ki demokrasiden bahsedelim. Siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. Bütün Türkiye satında, bütün illerimizde, bütün ilçelerimizde hepsinde teşkilatlar vardır. Farlı farklı sivil toplum örgütleri düşüncelerini değişik istikamette bu ülkenin yararı için ve bu ülkenin vatandaşlarının geleceği için tabiki paylaşırlar, söylerler. Ama bunun ötesinde eğer kardeşlik ülke için, şehir için beraberlik yeri geldiğinde gerçekleşiyorsa işte o zaman ülkede kalkınma, şehirlerde de bir gelişme söz konusu olur. Bunun için her ilin ileri gelenleri vali, belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri olmak üzere bir şehrin eşrafı, önemli iş adamları tüm bunlar bir araya geldiğinde o şehrin kaderini en güzel şekilde tayin ederler ve götürürler. Dediğim gibi farklılık içerisinde birlik, birlik içerisinde farklılık bunu gerçekleştirdiğimizde enerjilerimiz sinerjiye dönüşmekte ve bütün büyük işler başarılabilmektedir.

TÜRKİYENİN GELECEĞİ ÇOK PARLAK

Kendisinin Trükiye'yi ve dünyayı bilen bir insan olduğunu ifade eden Abdulah Gül, Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğunu söyledi. Gül şöyle konuştu

Türkiye'nin geleceği çok parlaktır. Türkiye'yi ve dünyayı bilen bir insanım. Bunu bilerek söylüyorum. Geleceğimiz çok parlaktır. Sıkıntılar olabilir, münakaşalar olabilir, tartışmalar olabilir. Biraz bizim siyasi geleneğimizde tartışmalar acımasız oluyor. Hepimiz görüyoruz, biliyoruz, yaşıyoruz. Bazen çok sert geçiyor. Ama bu bugünlere mahsus değil. Bu uzun bir geçmişimizden beri Türkiye'nin bir geleneği. İnanıyorum ki zenginleştikçe, daha çok demokrasi yerleştikçe daha çok hukukun üstünlüğünü geçerli kıldıkça bütün bunlarda bu geleneklerde değişecektir ve neticede Türkiye'de en gelişmiş, kalkınmış ülkeler gibi siyaseti de öyle olacaktır, ekonomisi de öyle olacaktır, eğitimi de öyle olacaktır. Bu uğurda çok fazla işler yapılıyor. Bunların şahitleri tabi ki sizlersiniz. Hiçbir zaman gelecekle ilgili Türkiye'de ve çevremizde ümitsizlik olmaması lazım. Geleceğe hep beraber çok daha ümitle ve parlak bir şekilde bakmamız gerekir. Türkiye'nin geleceği iyi olunca şehirlerimizin de ayrı ayrı iyi olacaktır. Aslında her şeyin kalkınması neticede Türkiye'yi kalkındıracaktır. Artık ülkenin kalkınması özel sektörün eliyle oluyor. Eskiden güçlü özel sektör olmadığı için fabrikaları devlet yapıyordu. Ama bugünün dünyasında kalkınma, gelişme çok daha hızlı bir şekilde ilerleme devlet eliyle değil özel sektör eliyle oluyor. Devlet temel ihtiyaçlarını, havaalanlarını, hastaneleri, okulları, kamu binalarını, öğretmenleri, doktorları bütün bunları hazırlıyor. Ama diğer üretim faaliyetleri özel sektöre geçiyor. Abdullah Gül, yemekten sonra Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti.

DHA FEED'TEN CANLI OLARAK YAYINLANDI

GÜL'ÜN CUMHURBAŞKANI SEÇİLMESİNE İLİŞKİN ARŞİV GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber-Kamera Hakan TÜRKTAN-Oğuzhan KILIÇ-Soner UÇAKKÜTAHYA,(DHA)

=======================================================

2)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül, Stk Temsilcileriyle Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz
    21:26 Bakan Bayraktar: 'Göktepe 1' adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmaya başlıyoruz

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında 'Göktepe 1' adını verdikleri yeni bir kuyu kazmaya başladıklarını açıkladı. Bayraktar, bu keşif ve arama kuyusundan önümüzdeki haftalarda yeni bir rezerv bulmayı umduklarını belirtti.

  • DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor
    21:25 DEM Parti İBB Başkan adayı Meral Danış Beştaş, seçim çalışmalarına devam ediyor

    Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Meral Danış Beştaş, Bağcılar ve Kadıköy'de seçim çalışmalarına devam etti. Beştaş, Bağcılar'da cemevi ziyareti yaparak bilgi aldı ve her kesimle buluşmaya önem verdiklerini vurguladı. Ardından Kadıköy'de partisinin seçim standındaki kadınlarla görüşen Beştaş, kalabalığa hitap ederek kendisi için oy istedi.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı
    21:19 Enerji Bakanı Bayraktar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu kazılacağını açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraklar, Sakarya gaz sahasında yeni bir keşif kuyusu olan 'Göktepe 1' adlı kuyunun kazılacağını duyurdu. Bayraklar, bu kuyudan önümüzdeki haftalarda yeni bir keşif ve ilave rezerv bulmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Sakarya gaz sahasında günlük gaz üretimini artırarak, Türkiye'nin doğal gaz ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini söyledi.

  • Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi
    21:19 Solingen'de Yangında Hayatını Kaybeden Aile İçin Anma Töreni Düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde çıkan yangında hayatını kaybeden Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan aynı aileden 4 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene katılanlar, olayın aydınlatılmasını istedi. 1993'te aynı kentte yaşanan Solingen faciasında da 5 aile ferdinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

  • Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı
    21:13 Fatih'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden 4 bin kişi toplandı

    Fatih'te yaklaşık 4 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Sultanahmet Meydanı'nda toplandı. Protestocular, İsrail aleyhine slogan atarak Eminönü Meydanı'na yürüdü. Gruptakilere yerli ve yabancı turistler de destek verirken, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının görmezden gelindiğini belirterek, soykırımın durdurulması çağrısında bulundu.

  • Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı
    21:13 Ankara'da Engellilerin Katılımıyla Gerçekleştirilen 'Resim Workshop' Sergisi Açıldı

    Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen 'Resim Workshop' projesinin sergisi, engellilerin katılımıyla açıldı. Keçiören Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde düzenlenen programda, 22 engelli bireyin hayal dünyalarından oluşan resimler sergilendi. Program, engellilerin yaratıcılıklarını geliştirmeyi ve toplumsal yaşama aktif katılımlarını artırmayı hedefliyor.

  • Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı
    21:11 Giresun'da minibüs devrildi: 4 yaralı

    Giresun'un Bulancak ilçesine bağlı Elmalı köyünde R.K. idaresindeki minibüsün devrilmesi sonucu sürücü ve beraberindeki Turgut, Durmuş ve Durdane Karahasan yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
    21:11 TİKA, Kolombiya'da ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya'nın başkenti Bogota ve Maicao kentinde düzenlenen 'Ramazan Programı' kapsamında ihtiyaç sahiplerine 400 gıda paketi ulaştırdı. Yardımlar, Bogota'daki Abou Bakr Al-Sıddık Camii, İstanbul Camii ve El Kurtubi İslami Araştırmalar Merkezi ile Maicao'daki Omar İbn Al-Jattab Camisi'ne teslim edildi ve yetkililer tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. İstanbul Camii Başkanı Carlos Sanchez, Türkiye ve TİKA'ya verdikleri destek için teşekkür etti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok
    21:09 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü yok

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen bir programda konuştu. Yılmaz, İstanbul'un yatırım oranının en fazla azalan il olduğunu belirterek, İstanbul'un ikinci bir 5 yıla daha tahammülü olmadığını söyledi.


Advertisement