Cumhurbaşkanı Gül: "Üniversitelerin Eğitim Kalitesine Çok Dikkat Etmeleri Gerekiyor" - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: "Üniversitelerin Eğitim Kalitesine Çok Dikkat Etmeleri Gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Gül: "Üniversitelerin Eğitim Kalitesine Çok Dikkat Etmeleri Gerekiyor"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşmesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i ziyaret etti.

17.06.2014 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüşmesinin ardından Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek'i ziyaret etti.

NKÜ Rektörülük makamında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Şimşek, üniversite hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgiler verdi. Gül, rektörlük ziyaretinde yaptığı konuşmasında, üniversitelerin eğitim kalitesine dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Gül, "Üniversite mezunlarımız, mezun olduğu üniversitenin diplomasını o kadar özgüvenle taşıyabilmeliler ki bu ancak sizin onlara eğitim süresi içerisinde verdiğiniz bilgiyle, tecrübeyle onları ne kadar donatırsanız onunla bağımlı bir şey. Onun için eğitim kalitesine çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

NKÜ'nün 2006 yılında kurulmasına rağmen fiziki olarak genişlemesinin yanında öğrenci ve öğretim elemanı açısından takdire şayan olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "2006 yılında kurulup daha 10 sene dolmadan üniversitenin bu kadar genişlemesi, büyümesi, hem fiziki mekan, hem öğrenci, öğretim elemanları açısından olan üstü takdire şayan. 26 bin öğrencisi var üniversitenin. Birçok fakülteler var. Üniversiteler öğrenci sayılarının çokluğu ile övünebilir ama daha çok övünecekleri şey üniversitedeki eğitimlerinin kalitesi olması gerekir" diye konuştu.

"DEVLET HER TÜRLÜ İMKANI SAĞLIYOR"

Cumhurbaşkanı Gül, devletin üniversitelere her türlü imkanı sağladığını da belirterek, "Üniversite kurulsun diye eminim ki bu şehrin değerli siyasetçileri, ileri gelenleri, eşrafı, iş adamları ne kadar çok uğraşmışlardır. Üniversite kurulmuş devlette her türlü bütçelendirmeyi yapmış, kısa süre içerisinde bu muazzam binalar hepsi gerçekleşmiş vaziyette. Şimdi bunların içinde ne oluyor. Bunların içi gerçekten en iyi şekilde eğitimin görüldüğü mekanlar oluyor mu olmuyor mu? Bu çok önemli. Bu çevredeki insanlar aman gözümüzün önünde üniversite var, buraya gönderiyoruz dediklerinde sonunda zarar görmemeleri gerekir. Öğretim üyelerinin üstünde büyük bir sorumluluk var. Sizden tek istediğimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmeniz" şeklinde konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: 'Üniversitelerin Eğitim Kalitesine Çok Dikkat Etmeleri Gerekiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement