Cumhurbaşkanı Haraket Davalarını Çekince Tahliye Edildiler - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Haraket Davalarını Çekince Tahliye Edildiler

Cumhurbaşkanı Haraket Davalarını Çekince Tahliye Edildiler

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon konuşmasında hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan hemşire 31 yaşındaki hemşire Yeşim Koç ve emekli işçi 60 yaşındaki Mehmet Yurtman, davaların geri çekilmesi üzerine tahliye edildi.

04.08.2016 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefon konuşmasında hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanan hemşire 31 yaşındaki hemşire Yeşim Koç ve emekli işçi 60 yaşındaki Mehmet Yurtman, davaların geri çekilmesi üzerine tahliye edildi.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 16 Temmuz'da trene binip Adana'ya gitmek üzere istasyonda bekleyen kamu hastanesinde görevli hemşire Yeşim Koç, cep telefonuyla konuştuğu sırada Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle oradaki bir kişi tarafından polise ihbar edildi. Polislerin, Adana'ya geldiğinde gözaltına aldığı Yeşim Koç, aynı gün sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Ankara Gar Meydanı'nda geçen yıl 10 Ekim'deki 'Barış Mitingi'nde 103 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman'ın babası emekli işçi Mehmet Yurtman da, sosyal medya hesabını kullanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 28 Temmuz'da Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde tutuklandı. VAZGEÇME DİLEKÇELERİ GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakaret davalarından vazgeçtiğini açıklamasının ardından avukatlarının dilekçeleri Adana ve Karaisalı savcılıklarına ulaştı. Bunun üzerine Yeşim Koç ve Mehmet Yurtman'ın avukatı Sevil Aracı Bek, her iki müvekkilinin de serbest bırakılması için başvuru yaptı.

Başvuruyu değerlendiren mahkemeler önce Yeşim Koç, sonra da Mehmet Yurtman'ın tahliyelerine karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Avukat Sevil Aracı Bek, "Her iki müvekkilimiz için daha önce tutukluluk hallerinin kaldırılması için itiraz yapmıştık ama reddedilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şikayetinden vazgeçince biz tahliye talebimizi yeniden bildirdik. Sonuç itibariyle müvekkillerimiz birer gün arayla salıverildi" dedi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Haraket Davalarını Çekince Tahliye Edildiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement