Cumhurbaşkanı" Lakaplı Mitrovic, Penaltıları Affetmiyor - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı" Lakaplı Mitrovic, Penaltıları Affetmiyor

Mersin İdmanyurdu'nda başarılı performansı ve takımı sahiplenmesi nedeniyle taraftarların "cumhurbaşkanı" diye adlandırdığı Sırp futbolcu Milan Mitrovic, defansta gösterdiği başarının yanında attığı penaltı golleriyle de öne çıkıyor.

03.03.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin İdmanyurdu'nda başarılı performansı ve takımı sahiplenmesi nedeniyle taraftarların "cumhurbaşkanı" diye adlandırdığı Sırp futbolcu Milan Mitrovic, defansta gösterdiği başarının yanında attığı penaltı golleriyle de öne çıkıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2012-2013 sezonu ara transfer döneminde kırmızı-lacivertli ekibe katılan Mitrovic, takımı PTT 1. Lig'e düşmesine rağmen Mersin İdmanyurdu'nun yeniden Spor Toto Süper Lig'e çıkma mücadelesinde önemli rol oynadı.

Bu sezon da ortaya koyduğu performansla futbolseverlerin takdirini toplayan Mitrovic, defansta Servet Çetin'le Rıza Çalımbay'ın gözdesi oldu.

Kırmızı-lacivertli ekibin ilk yarıda yaptığı Trabzonspor maçında Futacs, Balıkesirspor maçında ise Oktay Delibalta penaltılardan yararlanamayınca bu görev, Çalımbay tarafından Mitrovic'e verildi.

Takımın penaltıcısı unvanını aldıktan sonra 4 kez beyaz noktanın başına geçen Mitrovic, tüm atışları golle sonuçlandırdı.

Galatasaray, Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor ve Bursaspor ağlarını havalandıran defans oyuncusu, ligde 4'er kez penaltıdan gol atan Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve Beşiktaşlı Demba Ba'yla bu alanda zirvede yer aldı.

Mitrovic, Ziraat Türkiye Kupası'nda da takımı adına biri kafayla 2 gole imza attı.

"Daha önceki takımlarımda penaltı kullanmıyordum"

Mitrovic, AA muhabirine, takımının başarılı seri yakalayarak üst üste 3 maç kazandığını ancak son mücadelede Bursaspor'a yenildiklerini anımsattı.

Takımının kazandığı penaltıları Rıza Çalımbay'ın isteğiyle kendisinin kullandığını belirten Mitrovic, şöyle konuştu:

"Daha önceki takımlarımda penaltı kullanmıyordum. Oralarda genelde forvet oyuncular veya orta saha oyuncuları kullanıyordu. Buraya geldiğimde de ilk başlarda penaltı kullanmadım ancak Rıza hocanın gelmesiyle takımın penaltıcısı ben oldum. Rıza hocam bunu uygun görünce ben de iyi değerlendirdim. Antrenmanlarda penaltı çalışıyorum. Genellikle kalecileri takip ediyorum ve onlara bakarak kullanıyorum. Hocama bana böyle bir şans tanıdığı için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı' Lakaplı Mitrovic, Penaltıları Affetmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement