Hürriyet Yazarı: Erdoğan, Ali Babacan'ı Yok Sayıyor - Son Dakika
Ekonomi

Hürriyet Yazarı: Erdoğan, Ali Babacan'ı Yok Sayıyor

Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Babacan'ı artık yok saydığını yazdı.

07.02.2015 08:36  Güncelleme: 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beş AK Parti hükümetlerinde bakan olarak görev yapan tek bir isim Ali Babacan'la ilgili önemli bir iddia gündeme atıldı. Erdoğan ve Babacan arasında başından beri Merkez Bankası konusunda görüş ayrılığı olduğunu söyleyen Hürriyet Gazetesi ekonomi yazarı Erdal Sağlam, bu ayrılığın artık çok daha belirginleştiğini vurguladı.

"BABACAN'IN DEDİĞİ OLDU"

Sağlam'a göre; Merkez Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde bu ayrılığı daha dolaylı ve yumuşak biçimde, daha doğrusu Babacan'ı fazla yıpratmayacak biçimde dile getirirdi. Buna karşılık Babacan da, "Aslında Başbakanımız şunu demek istedi" der, ortalığı yumuşatacak sözler eder, durumu idare ederdi. Piyasalar da Erdoğan'ın söylediklerine rağmen Babacan'ın dediği olduğu için, temel hatalar yapılmadığı için, bu tartışmayı uzaktan seyredip, fazlaca dert etmezdi."

"BABACAN HEDEFTE"

Babacan'ın ekonomiye ilişkin tüm planlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağırlığını koymasıyla, suya düştüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Babacan'ın ekonomide sağladığı başarıyı kendi başarısı gördüğünü iddia eden Erdal Sağlam, Babacan'ın artık hedefte olduğunu söyledi.

İşte Sağlam'ın Hürriyet'teki yazısından bir kesit;

"Babacan'ın şimdiye kadarki ekonomik başarıda en önemli payı olan aktör olduğunu kabul etmiyor. O nedenle danışman kadrosu kanalıyla Babacan ve ekibini yıpratma çabaları, bu kararlarla birlikte artık doğrudan Babacan'ın hedef alınması anlamını taşıyor.

"DAVUTOĞLU ARKASINDA DURMADI"

Bu durum birkaç unsuru daha ortaya koydu; bunların en vahimi de Başbakan Davutoğlu'nun söz verip, Babacan ve ekibinin arkasında duramadığı gerçeği. İkincisi 7 Haziran seçimlerinden sonra Erdoğan'ın belirleyeceği anlaşılan yeni hükümette Babacan'ın olmayıp, Erdoğan anlayışında birinin göreve geleceği…

İşte tablo bu kadar kritik hale geldiği için bir süredir; devlette doğru işlerin yapılabilmesi için biat kültürüne boyun eğmeyecek, kişilikli, işine, mesleğine saygılı kişilerin yer alması ve gerektiğinde istifa haklarını kullanmaları gerektiğini söylüyorum. Bu Başbakan, Bakan için de geçerli bürokratlar için de..."

Hürriyet Yazarı: Erdoğan, Ali Babacan\'ı Yok Sayıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Hürriyet Yazarı: Erdoğan, Ali Babacan'ı Yok Sayıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • YETER: YETER ARTIK, AKSİ YORUMLARINIZ İLE TÜRKİYE'YE KÖSTEK VURAMIYACAKSINIZ. ALLAHIN İZNİ İLE. 'RECEP TAYYİP ERDOĞAN 'YİĞİT KİŞİLİĞİ İLE ÖMÜR BOYU HAFIZALARDAN SİLİNEMİYECEKTİR. 20 49 Yanıtla
  • erdem sabri: ali babacan bu hükümette dürüst kalabilmiş 1-2 politikacıdan biri olduğu ve kendi çıkarını değil memleketin çıkarlarını koruduğu için herşeye çok bilirim edasıyla burnunu sokup ortalığı karıştıran adam tarafından dışlanmaktadır, hırsızlar kralı nı artık kendi camiasına bile saldırmakta , sonunun geldiğini anladıkça çıldırmaktadır, yakın gelecekte iplerinin ucu kendisinde olan kukla başbakanıda isyan edecektir, ülke çıkmaza girmiş dönülmez bir yolda felakete sürüklenmektedir 51 7 Yanıtla
  • MERDİVENCİ: oğlum zaten adam 3 döneme takılıyor aday olamıcak ki zaten fitne sokmaya gerek yok 23 15 Yanıtla
  • Cem: Bizimkisi başbakan değilki kukla 26 11 Yanıtla
  • HÜRRİYET: HÜRRİYET YAZARI KİME ÇALIŞIYOR. MERAK EDİYORUM. 7 27 Yanıtla
  • LAFLA: 'LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ'İCRAAT LAZIM, İCRAAT!BU HÜKÜMET BUNLARI YAPIYORSA VE ARKASINDA DURUYORSA ÖZELLİJKLE HEDEF'E KOYDUĞUNUZ 'RECEP TAYYİP ERDOĞA'A YAPTIĞINIZ AKSİ YORUMLARINIZIN HİÇBİR ANLAMI YOKTUR. 6 26 Yanıtla
  • ali: kukla başbakan efe cumhurbaşkanı dolar 2500 ve devalüasyon elektrık zam su zam doğalgaz zam yıkıma doğru gidiyoruz efelenin biraz daha çöküş başladı 20 9 Yanıtla
  • Erciyes: Hainler ortaligi karistiracaklar. DURMAK YOK YOLA DEVAM. Herkes isine baksin. 6 22 Yanıtla
  • can kanar: kimi var sayıyor ki sanki hep kendisi var 15 2 Yanıtla
  • ŞÜKRÜ: DOĞRUDUR. . PARTİDE DÜRÜST İNSAN İSTEMEZLER. . . . DÜRÜST İNSANLAR SAADETE 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.

  • Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi
    13:15 Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı, lokanta ve kafe boykotuna tepki gösterdi

    Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, sosyal medyada başlatılan lokanta ve kafeler için iki günlük boykot çağrısına sert tepki gösterdi. Karabacak, boykot çağrısının esnafların itibarını zedelediğini ve yanlış olduğunu belirtti. Ayrıca, devletin denetim organlarının fahiş fiyat uygulayan işletmelere yönelik önlemler aldığını ve odaların da denetim çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak
    13:06 ATO Başkanı Gürsel Baran: Enflasyon Mücadelesi Başarıya Ulaşacak

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirtti. Baran, enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşandığını ancak bu sürecin bir yılı geçeceğini düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, hizmet sektörünün ekonominin omurgası olduğunu vurgulayan Baran, hükümete ve ekonomi yönetimine güvendiklerini ve desteklediklerini söyledi.

  • Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor
    13:04 Yüksek Hızlı Tren İstanbul-Sivas Seferleri Başlıyor

    Türkiye'nin önemli ulaşım projelerinden biri olan Yüksek Hızlı Tren hattı, Sivas ile İstanbul arasında kesintisiz seyahat imkanı sunacak. Sivas-İstanbul seyahat süresi aktarmasız tren seferleriyle kısalacak.


Advertisement