Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa Hızla 2. Dünya Savaşı Öncesi Günlere Doğru Yuvarlanıyor" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa Hızla 2. Dünya Savaşı Öncesi Günlere Doğru Yuvarlanıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa hızla 2. dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor" "Bunlar haçlı hilal mücadelesini başlattılar.

16.03.2017 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa hızla 2. dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor"

"Bunlar haçlı hilal mücadelesini başlattılar. Bunun başka izahı olamaz"

"Yazıklar olsun sizin AB müktesebatı ve değerlerinize"

KOCAELİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Sakarya'da vatandaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa hızla 2. dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 384 milyon TL değerindeki 43 projenin açılışı yapmak için Sakarya'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Demokrasi Meydanında halka seslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bölge milletvekilleri de eşlik etti.

Konuşmasına, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na tepki göstererek devam eden Recep Tayyip Erdoğan, "Hayır kampanyası yapmak üzere PKK ile beraber Avrupa'da dolaşan, bunlardan biri de Türkiye Barolar Birliği Başkanıdır. Sen nasıl bir TBB başkanısın ya. Senin PKK ile yanyana olmanı kim anlatabilir. Şu an Kandil 'hayır' diyor mu? PKK'nın başı 'hayır' diyor mu? Bölücü terör örgütlerinin yandaşları 'hayır' diyor mu? Kişi sevdikleriyle beraberdir. Unutmayın. Bu hayır diyenler, bu ülkede ne kadar güzel şeyler yapılmışsa bunların hepsine hayır demişlerdir. Şimdi ben buradan soruyorum; 15 Temmuz Köprüsü yapıldığı zaman o zamanın solcuları o köprüye 'hayır' dediler. Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne de 'hayır' dediler. Biz Yavuz Sultan Selim köprüsünü yaptık, ona da 'hayır' dediler. Osman Gazi Köprüsünü yaptık, ona da 'hayır' dediler. Marmaray'a da 'hayır' dediler. Üç yılda Marmaray'dan geçenlerin sayısı 200 milyon oldu. Şimdi Avrasya Tünelini bitirdik. Buna da 'hayır' dediler. Hadi şimdi sesleniyorum. Hayır diyenler, Cumartesi günü 18 Mart Çanakkale köprüsünün temelini atıyoruz. Evet mi, hayır mı? Sıkıysa 'hayır' desinler. Diyebilirler mi? Niye artık millet bunları yutmuyor? İnşallah dünyanın bir numaralı köprüsü olacak. Asya'yı Avrupa'ya bağlıyoruz. Fakat bunlarda yüz yok, derler mi derler" ifadelerini kullandı.

"Korkuyorlar"

Avrupalılara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Size ne ya? Bu ülkenin sistem değişikliğiyle nasıl bir sıçrama yapacağını bunlar iyi biliyor ve onun için korkuları var. Çünkü biz göreve geldiğimiz zaman Türkiye'nin İMF'ye borcu 23.5 milyar dolardı. Borç sıfırlandı. Şimdi bundan rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki IMF'nin kapısında Türkiye dilensin. Merkez Bankasının rezervi 27.5 milyar dolardı. Şimdi o da 127 milyar dolara dayandı. Çatlasanız da patlasanız da 16 Nisan yeni bir sistem, lider ülke Türkiye'yi meydana getirecek" dedi.

"Bunlar tek dişi kalmış canavar"

Törene katılanlardan, 18 maddeyi gittikleri her yerde anlatmalarını isteyen Erdoğan, "Kaleler içeriden fethedilir. Onun için hanımların işi burada çok önemli. Onlar 50 sente muhtaç. Kendilerine el açan aman dileyen o eski Türkiye'yi istiyorlar. Bu CHP zihniyeti o zihniyet değil mi? Türkiye büyüdükçe, kendi ayakları üzerinde durdukça, hortumladıkları o kanallar birer birer kapandıkça adeta kuduruyorlar. ya sen ne yapıyorsun. Atlarını, itlerini insanların üzerine salıyorsun. Bunlarda medeniyet diye bir şey yok. Bunlar tek dişi kalmış canavar. İnsan hakları dersi verirler, kendi çıkarları söz konusu olduğunda faşizm yapar" diye konuştu.

"Yazıklar olsun sizin AB müktesebatı ve değerlerinize"

Bunların yeni Nazizm olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bundan çok rahatsız oluyorlar. Çünkü Hollanda nazi tokadı yedi. Ey Hollanda sen Srebrenitsa da benim Müslüman kardeşlerimi katlettiniz. Onu neyle ifade edeceksiniz. Bunları biz unutmuyoruz. Bunların cibilliyetini biliriz. Orada Boşnak kardeşlerimizi şehit ettiler. Her sene Srebrenitsa katliamların anmaları yapılır. Bir çoğunun kabri bilinmez. Yazıklar olsun bunların demokratlığına. Yazıklar olsun sizin AB müktesebatı ve değerlerinize. Yazıklar olsun sizin hukuk ve adaletinize. AB'nin adalet divanı bir açıklama yaptı. İşverenlere diyor ki; 'İsterseniz iş yerlerinizde başörtülü çalışmak isteyenlere müsaade etmeyebilirsiniz.' Hani inanç, hani din özgürlüğü. Bu kararı veren kim, AB'nin mahkemesi adalet divanı. Bunlar haçlı hilal mücadelesini başlattılar. Bunun başka izahı olamaz. Şu anda yaptıkları budur. Açıkça söylüyorum. Avrupa hızla 2. dünya savaşı öncesi günlere doğru yuvarlanıyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Avrupa Hızla 2. Dünya Savaşı Öncesi Günlere Doğru Yuvarlanıyor"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Avrupa Hızla 2. Dünya Savaşı Öncesi Günlere Doğru Yuvarlanıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement