Cumhurbaşkanı Sayesinde İşitme Cihazına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Sayesinde İşitme Cihazına Kavuştu

Adana'da işitme cihazı çalınan çocuğa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine yenisi alındı.

17.03.2015 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da işitme cihazı çalınan çocuğa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine yenisi alındı.

"Biyonik kulak" olarak bilinen işitme cihazı çalınan çocuğa devlet sahip çıktı. Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen 'cochlear implant' cihazı çalınan Yusuf Taş'ın (2) sessizliği kısa sürdü.

Adana Valisi Mustafa Büyük eşi Emine Büyük ve Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, Taş'ı evinde ziyaret etti.

Vali Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine işitme cihazının hemen temin edilerek küçük Yusuf'a takıldığını belirtti.

Yusuf'un hiç arzu edilmeyen bir olayla karşılaştığını ifade eden Vali Büyük, şunları söyledi:

"Sabah Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürü aradı. Cumhurbaşkanımızın 'geçmiş olsun' dileklerini bildirdi ve hemen gereğinin yapılması talimatını iletti. Cihazı birazdan Yusuf'a teslim edeceğiz. Mehmet Yusuf herkesin sevgilisi oldu. Mehmet Yusuf'un işitme cihazı çalınmış. Bunun duyulması üzerine biz gerekli incelemeyi yaptık. Zaten devletimizin kontrolünde şimdiye kadar ameliyat geçirip bu noktaya gelmiş. Cihazı temin ettik. Ben tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Tabiki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, devlet büyüklerimizin hepsi Yusuf'un yaşadığı duruma üzüldüler. Ama tekrar hemen temin ederek sağlığına kavuşması hepimizi mutlu etti. Ben toplumumuzun duyarlılığına çok teşekkür ediyorum. Bir çok yardım talebi geldi, ama devletimiz her şeye sahip. Yusuf'u böyle mutlu görmek bizi de çok mutlu ediyor."

"Devletimiz, oğlumun sesi oldu"

Anne Ayşe Taş ise evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynarken biyonik kulaklığı çalınan oğlunun 10 gündür hiç bir sese tepki vermediğini belirtti.

Kulaklığın çalınmasıyla Yusuf'un sessizliğe büründüğünü anlatan Taş, "Allah razı olsun. Devletimiz, oğlumun sesi oldu, geleceğini kurtardı. Devletimiz çok büyük, ben Cumhurbaşkanımıza, valimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yusuf'a yeni alınan işitme cihazı doktorlar nezaretinde takıldı. Vali Büyük ve eşi Emine Büyük, Yusuf'a çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Sayesinde İşitme Cihazına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement