Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Cumhurbaşkanı Seçimi

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün: "Artık millet devletin, ülkenin idaresine el koymuştur.

10.08.2014 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarına ilişkin, "Artık millet devletin, ülkenin idaresine el koymuştur. Kapalı kapılar ardında film çevirme devri bitmiştir. Sadece Türkiye için değil, bütün dünya mazlumları için bu önemlidir" dedi.

Üstün, partisinin il başkanlığında düzenlenen kutlama programında, 2007 yılında eski bir milletvekilinin kendilerine gelerek, "Cumhurbaşkanı seçimi yaklaşıyor, siz bu cumhurbaşkanını seçemeyeceksiniz çünkü üç dönem vekillik yaptık, bize hiç seçtirmediler oradan biliyoruz" dediğini söyledi.

Önceki dönemde Meclisin önünden uçaklar uçurulduğunu, askerlerin Meclisi bastığını ve cumhurbaşkanı seçimlerinin etkilenmek isteğini belirten Üstün, şunları kaydetti:

"Hatta ve hatta Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı, Ulu Önder Atatürk'ün seçiminde dahi bazı sorunlar çıkmış. İşte bunu bildikleri için bize de kumpas kurdular. "367" dediler, işi mahkemeye, karakola düşürdüler, hakikaten seçtirmediler ama biz ne yaptık? Millete güvendik, size güvendik, anayasa değişikliğiyle dedik ki 'Cumhurbaşkanını halk seçecek.' Peki bu seçimde hiç uçak uçtuğunu gördünüz mü, asker Meclisi bastı mı, iş karakola düştü mü? Hayır, işi sahibine verdik. Sahibi kim? Millet. Sakarya, Türkiye, Sakaryalılar, sizi tebrik ediyorum. Artık millet devletin, ülkenin idaresine el koymuştur. Kapalı kapılar ardında film çevirme devri bitmiştir. Sadece Türkiye için değil, bütün dünya mazlumları için bu önemlidir. Türkiye'nin etrafı ateş çemberi ama Türkiye önemli bir liman. Suriye'de, Irak'ta bir olay oluyor, akrabalarımız bize koşuyor. Başı sıkışanlar bizlerin yanına geliyor. İşte büyük bir ülke. Bizler sizi hiç mahcup etmedik. Her zaman bizi desteklediniz, güvendiniz, güveninizi boşa çıkarmadık. Allah'ın izniyle çok yakın zamanda 100 milyon nüfusa ermiş dünya devi Türkiye'yi hep birlikte kuracağız.

Size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Hepiniz desteklerinizden dolayı sağ olun, var olun."

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da Sakarya ve Türkiye'de bir devrin kapanıp yeni devrin, yeni sayfanın açıldığı dakikaları yaşadıklarını ifade etti.

Seçimlerin ülkeye hayırlı olmasını dileyen Toçoğlu, "Sakarya, yerel seçimlerden sonra milletin adamına, başbakanına sahip çıktı. Teşkilatlarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ederim. Bizler de milletimizin, Sakarya'nın bu güveninin karşılığını boşa çıkarmamak için hep birlikte bunun karşılığını vermeye, yeni Türkiye'ye biraz daha katkı sağlamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından partililer kutlama yaptı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement