Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Seçimi

Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist Karman: "Türkiye, Arap Baharı ülkelerine dost olanlardan intikam almak isteyenlere de bir başka yumruk atmış oldu"

11.08.2014 06:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen'in Nobel Barış Ödüllü insan hakları aktivisti Tevekkül Karman, halkın oylarıyla cumhurbaşkanlığını kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederek, " Türkiye, Arap Baharı ülkelerine dost olanlardan intikam almak isteyenlere de bir başka yumruk atmış oldu" ifadesini kullandı.

Karman, resmi Twitter hesabında yazdığı tebrik mesajında, "Tebrikler Türkiye, tebrikler Erdoğan. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini resmi olmayan sonuçlara göre ilk turda kazandı. Arap Baharı açısından ise Türkiye, Arap Baharı ülkelerine dost olanlardan intikam almak isteyenlere de bir başka yumruk atmış oldu. Türkiye ile gurur duyuyorum. İsmi her zaman dilimde" yorumunu yaptı.

Seçimde zafer kazanan tarafın Türk halkı olduğunu vurgulayan Karman, bu aşamadan sonra halkın da katkısıyla yeni bir Türkiye'nin doğduğuna dikkati çekti.

"Türkiye dünyanın lideri" değerlendirmesinde bulunan Karman, şunları kaydetti:

"Seçimde kazanan kişiyi bir kenara koyalım, kazanan kesinlikle Türk halkı oldu. Dünya, Türkiye'nin oynadığı büyük rol sayesinde daha da iyi bir hal alacak." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement