Almanya'da Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Oy Verme İşlemi Başladı

Almanya\'da Oy Verme İşlemi Başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Almanya'da oy verme işlemi başladı.

31.07.2014 10:40  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı seçimi için Almanya'da oy verme işleminin başladığı bildirildi.

Başkonsolosluklardaki güvenli odalarda bulunan pusulaları ve diğer malzemeler, sabah erken saatlerde görevliler eşliğinde bir kargo firması tarafından Berlin, Hannover, Düsseldorf, Essen, Frankfurt, Münih ve Karlsruhe kentlerinde oluşturulan seçim merkezlerinde götürüldü.

Daha sonra tüm seçim merkezlerinde oy kullanma işlemi başlamadan önce gazeteciler içeri alınarak, seçim sandıkları ve oy kullanma paravanları gösterildi. Yerel saatle 08.00'da ise oy kullanma işlemleri başladı.

Sabah erken saatlerde seçim merkezleri önünde toplanan vatandaşlar, kimlik kontrollerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) aldıkları randevu saatinde içeri girerek oylarını kullanıyorlar.

Almanya'da yaşayan 1 milyon 385 bin 141 seçmenin, 3 Ağustos'a kadar sürecek seçimlerin ilk turunda kurulan 498 sandıkta oy kullanacağı öğrenildi. Ülkede en fazla seçmenin Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde olduğu, burada Düsseldorf ve Essen seçim merkezlerinin kurulduğu kaydedildi.

Öte yandan, seçim merkezleri içinde özel güvenlik görevlilerinin, dışında ise Alman polisinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Vatandaşlarla röpörtajlar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement