Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın: "Türkiye'yi bu kadar büyüten, güçlendiren, yakaladığı istikrarla buraya getiren Tayyip Erdoğan, artık köşkün alternatifsiz adayıdır"

09.08.2014 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, " Türkiye'yi bu kadar büyüten, güçlendiren, yakaladığı istikrarla buraya getiren Tayyip Erdoğan, artık köşkün alternatifsiz adayıdır" dedi.

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Adıyaman Şubesi'ni ziyaret eden Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye tarihinde yarın ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı seçiminin aynı zamanda Türkiye için tarihi dönemeçlerden biri olacağını belirten Aydın, "Yeni Türkiye, eski Türkiye mücadelesinin nihayete ereceği ve bu manada Türkiye'nin ufkunun ne kadar geniş olduğunun, Türkiye'nin gelişimini nasıl sürdüreceği konusunda vatandaşlarımızın müracaatına gideceğiz. Biz hep şunu söyledik. 'Söz de karar da milletindir. Asıl olan seçimdir, sandıktır, milli iradededir" dedi.

Seçim sonuçlarına herkesin saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Aydın, bu seçimle vatandaşların kendi geleceğini ve kaderini tayin edeceğini dile getirdi.

"Başbakan Erdoğan, değişimin öncüsü"

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 40 yıllık bir mücadelenin ürünü olduğunu vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Bakıyorsunuz İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı oldu İstanbul'u değiştirdi, dönüştürdü. Türkiye'nin Başbakanı oldu, Türkiye'yi değiştirdi, dönüştürdü. Reformlarla yapılamaz, konuşulamaz denilenleri, bütün vesayetleri ortadan kaldırdı. Türkiye'yi 11-12 yıllık iktidarı döneminde en az 4-5 kat büyüttü, Türkiye her alanda büyüdü. Türkiye'yi bu kadar büyüten, güçlendiren, yakaladığı istikrarla buraya getiren Tayyip Erdoğan, artık köşkün alternatifsiz adayıdır. Çünkü artık köşk eski köşk olmayacak. Artık cumhurbaşkanı makamını da dönüştürecek çünkü eski vesayet odaklarını bir bir ortadan kaldırdık. Bu ülkede bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi meşruiyetin kaynağı olan milli iradenin asıl olmasını arzuluyoruz."

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu'na eleştiri

Erdoğan'ın 40 yıllık mücadelesine karşılık cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 4 saatlik bir toplantının ürünü olduğunu ileri süren Aydın, İhsanoğlu'nu "proje adayı" olarak niteledi.

İhsanoğlu'nun toplum mühendislerinin ve milletin iradesi karşısında duran eski Türkiye sevdalılarının belirlediği bir aday olduğunu iddia eden Aydın, "Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın Bahçeli'ye de dikte ettikleri bir proje adayı var ortada. Düşünün ki bu aday Filistin meselesinde 'Türkiye tarafsız kalmalı' diyebiliyor. Bu proje adayı Mısır'daki darbeye bile darbe diyemiyor. Bu aday, cumhurbaşkanı yolla uğraşmaz, köprüyle uğraşmaz, memleketin meseleleriyle uğraşmaz, insanlarımızın dertleriyle dertlenmez diyor. Bu proje adayı İstiklal Marşı'nı bile bilmiyor, Türkiye'yi tanımıyor çünkü Türkiye'de yaşamamış" diye konuştu.

"Erdoğan'dan sonra kim Başbakan olacak" sorusu

Bir gazetecinin "Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı seçilirse yerine kim geçecek. Yerine geçecek kişi nasıl seçilecek? " sorusu üzerine Aydın, şunları kaydetti:

"Biz bir siyasi partiyiz ama siyasi parti olmanın yanında aynı zamanda bir davayız. Bir misyonun takipçiliğini yapıyoruz, bir hareket partisiyiz. Dolayısıyla bizde görev istemekten ziyade görev verilir. Şu anda tek hedefimiz yarinki Cumhurbaşkanlığı seçimi. Seçim öncesinde herhangi bir kesinleştirdiğimiz görüşmemiz bile olmamıştır olmaması da gerekir. Kim olursa olsun bu dava devam edecektir ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından pazartesi istişareler başlar. Parti birimlerimiz ve yetkili organlar bir araya gelir bu konuda istişareler yapar. Tabi partilimizin lideri bellidir, onun kanaatleri önemlidir. Bütün bunlar bir araya geldikten sonra partimizin genel başkanı da başbakanı da 28'ine kadar aşağı yukarı netleşmiş olur."

Başbakan Erdoğan'ın 28 Ağustos'a kadar istifa etme zorunluluğunun olmadığını vurgulayan Aydın, partinin bu arada kongre yapabileceğini ve genel başkanını seçebileceğini aktardı.

Kongre sürecinde Başbakan Erdoğan'ın kanaatinin önemli olduğuna işaret eden Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama parti bu arada kongresini yapar genel başkanını seçebilir çünkü yasa 'kongre 45 gün içinde yapılmalıdır' diyor. Bunu kısa sürede parti belirleyebilir ama hükümetin başında 28'ine kadar devam eder çünkü göreve başlamamış oluyor. Dolayısıyla o tarihe kadar Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olacak Recep Tayyip Erdoğan partimizin lideridir. Muhakkak ki onun kanaati önemlidir. Bu süreç içerisinde onun liderliğinde istişareler yapılabilir. Hükümetin başından ayrılmadığı müddetçe, Cumhurbaşkanlığı görevine başlamadığı müddetçe bu istişareler onunla birlikte yürütülür, yürütülmesi de gayet normaldir. Köşke gitse bile tabi ki partinin kurucusudur, lideridir. Her daim kendisiyle istişare edebilme imkanımız vardır. Aynı zamanda Anayasa icranın başı olarak gösteriyor, Hükümetin de başı. Dolayısıyla istişareler hem hükümetle hem de partisiyle bir şekilde nerede olursa olsun devam eder." - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement